ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Μέσω εθνικού τελικού η επιλογή για το 2022!

Η Αυστραλία αποφάσισε για τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision να δώσει το χρίσμα της εκπροσώπησης στη Montaigne, η οποία με το “Don’t break me” θα σήκωνε και φέτος τη σημαία της χώρας των καγκουρό στην Ahoy arena αν η πανδημία του κορονοϊού covid-19 δεν ανέτρεπε τα σχέδια των Ολλανδών διοργανωτών και της EBU.

Η Αυστραλία στη Eurovision

Η χώρα της Ωκεανίας συμμετέχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το 2015 όταν και προσκλήθηκε στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε στη Βιέννη εκείνη τη χρονιά παίρνοντας ένα εισιτήριο απευθείας για το μεγάλο τελικό. Η δημοφιλία του διαγωνισμού και τα σερί καλά αποτελέσματα με τη θέση στο τελικό κάθε χρονιάς να φαντάζει σίγουρη, έχουν προξενήσει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διάκριση στους υπεύθυνους της αυστραλέζικης αποστολής.

Οι τέσσερις πρώτες συμμετοχές της Αυστραλίας προέκυψαν από απευθείας ανάθεση σε γνωστούς αλλά και νέους φερέλπιδες τραγουδιστές της χώρας. Από το 2018 και εφεξής, το “Eurovision:Australia Decides” μπήκε για τα καλά στις ζωές μας. Ένας μεγάλος τελικός με τη συμμετοχή δέκα καλλιτεχνών διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια και μέσω αυτού αναδεικνύεται ο εκπρόσωπος της Αυστραλίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το “Eurovision:Australia Decides” επιστρέφει το 2022

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Blink TV, το “Eurovision:Australia Decides” επιστρέφει σαν τρόπος ανάδειξης του εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μετά από τη διακοπή ενός έτους, το 2022.

Το φαντασμαγορικό σόου που διοργανώνεται στο εκθεσιακό κέντρο του Gold Coast έχει στρέψει πάνω του τα φώτα της κοινής γνώμης, τόσο από το θέαμα που προσφέρει όσο και από τα γνωστά ονόματα του χώρου που συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό σαν μέλη της κριτικής επιτροπής (χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Christer Bjorkman και ο Måns Zelmerlöw).

Στις δυο εκδόσεις του εθνικού τελικού το 2019 και 2020 νικήτριες είχαν αναδειχθεί αντίστοιχα η Kate Miller-Heidke και η Montaigne.

Η Dami Im θα προσπαθήσει το 2022;

Η Dami Im (εκπρόσωπος της Αυστραλίας το 2016- 2η θέση), εμφανίστηκε ως guest καλεσμένη στο φετινό “Eurovision:Australia Decides”. Η ίδια αποκάλυψε μάλιστα ότι πρόθεση της ήταν να συμμετέχει στην εθνική επιλογή της επόμενης χρονιάς. Η ακύρωση του “Eurovision:Australia Decides” για το 2021 ένεκα της απευθείας ανάθεσης στη Montainge, ενδεχομένως να αλλάξουν τα όποια σχέδια έκανε η ταλαντούχα ερμηνεύτρια.

Πώς σας φαίνεται η επιλογή της Αυστραλίας να επιστρέψει στον εθνικό τελικό;

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ