ΑΡΜΕΝΙΑ: Αποσύρεται από τη Eurovision 2021!

Φτωχότερη θα είναι η οικογένεια της Eurovision για το 2021. Με σημερινή τους ανακοίνωση, οι διοργανωτές του 65ο διαγωνισμού της Eurovision ανακοίνωσαν την αποχώρηση της Αρμενίας από αυτόν.

Παρά τις προσπάθειες του, το AMPTV, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας, ανέφερε ότι τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής της Αρμενίας στο φετινό διαγωνισμό κατέστησαν αδύνατη την οργάνωση μιας συμμετοχής έγκαιρα. Ως εκ τούτου η χώρα αποσύρεται από το διαγωνισμό.

“Μετά από προσεκτικές και λεπτομερείς συζητήσεις, η Εταιρεία Δημόσιας Τηλεόρασης της Αρμενίας αποφάσισε να αποσυρθεί από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία γεγονότα, το λιγοστό χρόνο παραγωγής καθώς και άλλους αντικειμενικούς λόγους που κάνουν την κατάλληλη συμμετοχή της Αρμενίας στην ESC 2021 αδύνατη.

Από τη μεριά του, ο Martin Österdahl, εκτελεστικός διευθυντής της EBU ανέφερε:

Η κοινότητα της EBU λυπάται βαθιά που το AMPTV αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συμμετοχή του στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η Αρμενία έχει ένα υπέροχο ρεκόρ στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και πάντα φέρνει στη σκηνή ενθουσιασμό και ποιότητα. Καταλαβαίνουμε τους λόγους για την απόσυρσή τους και θα μας λείψει η σκληρή και επαγγελματική τους αντιπροσωπεία στο Ρότερνταμ. Ελπίζουμε πάρα πολύ να καλωσορίσουμε την Αρμενία το 2022.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Αρμενία αποσύρεται από το διαγωνισμό της Eurovision από το ντεμπούτο της το 2006. Η προηγούμενη ήταν το 2012, όταν και η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Για το 2020, η Αρμενία είχε επιλέξει ως εκπρόσωπο την Athena Manoukian με το Chains On You, ενώ και φέτος θα διαγωνιζόταν στον Β’ Ημιτελικό (20 Μάϊου) και θα εμφανιζόταν στο Β’ μισό του ημιτελικού.


Η ιστορία της Αρμενίας στη Eurovision

  • Συμμετοχές: 13
  • Συμμετοχές σε τελικό: 10
  • Πρώτη συμμετοχή: 2006
  • Καλύτερη θέση: 4η (2008, 2014)
  • Χειρότερη θέση: 16η στον ημιτελικό (2019)
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

10 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ναι μη τυχόν χάσει η Ελλάδα και η Κύπρος τους παραδοσιακούς βαθμούς της.. Μονο αυτο σας νοιάζει πια… Εδω η χωρα έχει πρόβλημα λέμε και εμενα προσωπικά θα μου λείψει το εθνικ στοιχείο που μας χαρίζουν καθε χρόνο και οχι οι ψήφοι τους!! Που στο κάτω κάτω δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεάσουν κατά πολυ τον βαθμολογικό πινακα…

      • Πες τα Esc43 επιτέλους! Μήπως να αφήσουν να ψηφίσει και το Μαυροβούνιο που παραδοσιακά μας ψήφιζε; Ελεος κάπου! Ας στείλουμε μια συμμετοχή που να αξίζει, να μας ψηφίσουν όλες οι χώρες. Το να περιμένουμε τους βαθμούς της Κύπρου και της Αρμενίας για να μας σώσουν (δηλαδή να βγούμε 20οι αντί για 26οι) το θεωρώ κατάντια, για να μην πω τίποτα χειρότερο.

  1. Κρίμα ρε σεις, σχεδόν πάντα μου αρέσει η Αρμενία!
    Μας δίνει και πόντους!

  2. Κρίμα δυστυχώς.
    Αναμενόμενο βέβαια.
    Κάτι ο πόλεμος με Αζερμπαϊτζάν κάτι η τρέχουσα πολιτική κρίση, με τη Eurovision θα ασχολούνταν;
    Του χρόνου σε κάτι δυνατό.

  3. Το ελεγα καιρο εγω αλλα δεν ηθελα να το πιστεψω ηλπιζα οτι ισως τα καταφερουν… Μεγαλη απωλεια πραγματικα, παντα εστελναν ξεχωριστες συμμετοχες.. Κριμα

  4. Άσχετα από το αν συμπαθώ την Αρμενία σαν χώρα, τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές της ήταν απογοητευτικές (με εξαίρεση την Iveta) οπότε δεν θα μου λείψει ιδιαίτερα. Ελπίζω τουλάχιστον να επιστρέψει πιο δυνατή του χρόνου.

  5. Πολύ λυπηρό πραγματικά. Για να μην έχουν δηλώσει αποχώρηση εξαρχής σίγουρα υπολόγιζαν πως ίσως τα κατάφερναν εν τέλει. Αλλά δυστυχώς όχι. Μια χώρα με καλές συμμετοχές, ακόμα και οι συμμετοχές της του 2018 και 2019 που δεν πήγαν τελικό μου άρεσαν πολύ, η δε του 2019 είναι η αγαπημένη μου συμμετοχή μεταξύ 2010-2020 (του ’20 βέβαια δεν μου άρεσε πολύ). Κρίμα και για την ΑΘηνά, είχε κερδίσει ολόκληρο εθνικό τελικό και τη μία “σκάει” ο covid και έπειτα ο πόλεμος. Απίστευτο. Ελπίζω να μην το βάλει κάτω και να ξαναπροσπαθήσει είτε με την Αρμενία είτε με την Ελλάδα (αν διεξάγουμε εθνικό τελικό).
    Εύχομαι να ξεπεραστούν τα προβλήματα σύντομα και του χρόνου να τους έχουμε και πάλι πίσω δριμύτερους!
    ΥΓ Ναι η Αρμενία μας ψηφίζει κιόλας αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που στεναχωριέμαι. Άλλωστε αν δει κανείς τις ψήφους της τα 2 τελευταία χρόνια (εννοώ 2018 και 2019) τα στοιχεία δεν είναι και τόσο πολύ ενθαρρυντικά. To 2018 στον ημιτελικό (καμιά εκ των 2 δεν πήγε τελικό) πήραμε μεν 8 πόντους από το televotring αλλά μόλις 2 από την επιτροπή τους και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση μιας που το ’16 με το χειρότερο κομμάτι μας “τσιμπήσαμε” 3 πόντους από επιτροπή και 7 από κοινό. Το 2019 δεν συναντηθήκαμε στον ημιτελικό, αλλά στον τελικό (δεν πήγε τελικό βέβαια η Αρμενία αλλά ψήφιζε) μας έδωσε το απόλυτο 0, 0 και από κοινό 0 και από επιτροπή, στη δε αναλυτική κατάταξη (από wikipedia) η αρμενική επιτροπή μας κατέταξε 24ους(!) ενώ το televoting 15ους, αρκετά χαμηλά αν αναλογιστεί κανείς ότι το Aζερμπαιτζάν κατετάγη εκείνη την χρονιά 18ο στον τελικό από το αρμένικο televoting. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Αρμενία διαχρονικά μας ψηφίζει, απλά θέλω να πω ότι δεν είναι αυτός καθαυτός ο κυριότερος λόγος για τον οποίο στεναχωριέμαι που δεν θα είναι φέτος παρούσα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ