ΑΛΒΑΝΙΑ: Οι προετοιμασίες ξεκινούν!

Η αλβανική τηλεόραση RTSH ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για το 54ο ετήσιο Festivali i Këngës που θα διεξαχθεί στα Τίρανα γύρω στα Χριστούγεννα και ο νικητής του θα αποτελέσει τον δωδέκατο εκπρόσωπο της χώρας στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάη στη Στοκχόλμη .

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο μεγάλο αυτό μουσικό γεγονός της χώρας θα πρέπει να καταθέσουν τα τραγούδια τους στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια ειδική επιτροπή θα επιλέξει εκείνα που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς το τραγούδι θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο, ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να λάβει μέρος μόνο με ένα τραγούδι, πρέπει να είναι πάνω από 16 ετών, ο κάθε συνθέτης μπορεί να λάβει μέρος με ένα μόνο τραγούδι, ενώ οι στιχουργοί το πολύ με δύο. Αν και δεν αναφέρεται ρητά συνήθως οι συνθέτες πρέπει να είναι Αλβανοί.

Η αλβανική τηλεόραση δημιούργησε και ένα κλιπάκι για την προώθηση του φεστιβάλ.

[youtube id=”wMt9CgEswts” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου…
    Η Αλβανία πέρυσι για μένα είχε από τα καλύτερα τραγούδια στην διοργάνωση και αδίκως πήγε τόσο χαμηλά!!!
    Βέβαια και άλλες χρονιές έχει στείλει στον διαγωνισμό ενδιαφέρουσες συμμετοχές, καλά τραγούδια όμως μόνο και μόνο από την σκηνική τους παρουσία πήγαιναν στον πάτο της κατάταξης..
    Θεωρώ ότι η Αλβανική Αποστολή θέλει δουλειά σε αυτό το κομμάτι διότι έστειλε ότι καλύτερο αυτήν την χρονιά και δεν το αξιοποίησε όσο έπρεπε!!! Το τραγούδι αδίκως έξω από την 10αδα…βέβαια σε μια δύσκολη χρονιά ύπνου και βαρεμάρας κατά την διάρκεια των τραγουδιών στην σκηνή!!!!!!!!

  2. ΑΙΝΤΕ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ 12/ΙΒ́ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ!
    ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ!
    Α, JIM, ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΑ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ, 11η ΚΑΙ ΣΤΗΝ 9η ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ, ΕΞΟΛΟΚΛΥΡΟΥ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ. ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;

  3. Καλή αρχή στην Αλβανία και με ένα καλό τραγούδι στη Στοκχόλμη. Το I’m Alive για μένα ήταν ωραίο και μελωδικό και άδικα τερμάτισε στην 17η θέση αλλά στη σκηνική παρουσία έχανε λίγο.
    Του χρόνου θέλω να δω δύο πράγματα:
    1. Τραγούδια πολλών ειδών (και όχι φουλ μπαλάντες)
    2. Έξω τις επιτροπές (να ψηφίζει μόνο το κοινό).

  4. Η Αλβανία έπρεπε να μπει στην δεκάδα. Ήταν η καλύτερη συμμετοχή που είχε στείλει στον διαγωνισμό. 3η θέση στο τοπ μου πριν τα shows. 10η θέση στο τοπ μου μετά τα shows.

  5. προσωπικα δεν μου αρεσε καθολου η συμμετοχη τους και γενικως δεν θυμαμαι να μου αρεσε ποτε καμια συμμετοχη τους!

  6. η αλβανια η θα στειλει τραγουδαρα(βλ.2010/2012/ 2015)η βλακεια(βλ.2007)…
    πολυ χαιρομαι που δεν αποχωρησε καθως αδικηθηκε με την 17η θεση που ελαβε περυσι!!! το τραγουδι αξιζε πενταδα (για εμενα) παντως ομολογω πως η σκηνικη παρουσια,το ενδυματολογικο και τα φωνητικα το σκοτωσαν κυριολεκτικα…..αλλα ακομα θεωρω πως η 17η ηταν υπερβολικα χαμηλη….κοντα στη 10αδα(11η-13η)θα ταν δικαιοτερο αποτελεσμα για τη πολυ καλη προσπαθεια της γειτονισσας αλβανιας!!! ευχομαι του χρονου να κινηθουν σε κατι αναλογω κι να λαβουν μια αξιολογη θεση…
    εγω παντως το εχω κατεβασει στο κινητο μου 😛

  7. Το καλυτερο που εστειλε ποτέ η Αλβανια ηταν το carry me in your dreams το 2009 τραγουδαρα.Επρεπε να εβγαινε δευτερο πισω απτον ριμπακ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ