?? ΑΛΒΑΝΙΑ: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 58ου Festivali i Këngës!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, ανακοινώθηκαν μέσω του RTSH, του κρατικού τηλεοπτικού φορέα της Αλβανίας τα 20 ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο Festivali i Këngës 58.

Πριν από λίγο έγιναν, μέσα από τη σελίδα του OGAE Albania (Eurovision Albania), έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες που το εθνικό φεστιβάλ της γειτονικής χώρας θα διεξαχθεί. Σε σχέση με πέρσι διατηρείται η διαδικασία των τριών βραδιών: η πρώτη βραδιά ερμηνείας με τη συνοδεία μόνο της συμφωνικής ορχήστρας του RTSH, η δεύτερη βραδιά ολοκληρωμένης παρουσίασης του τραγουδιού και η τρίτη βραδιά του τελικού. Ωστόσο, μεταξύ της δεύτερης και τρίτης βραδιάς θα μεσολαβήσει μια μέρα γενικής πρόβας, κάτι που δεν έγινε στο περσινό φεστιβάλ.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες του Festivali i Këngës 58 μέσα από το οποίο θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision 2020 είναι:

  • Πρώτη Βραδιά: 19 Δεκεμβρίου 2019
  • Δεύτερη Βραδιά: 20 Δεκεμβρίου 2019
  • Τελικός: 22 Δεκεμβρίου 2019

Όπως αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο μας, το 58ο  Festivali i Këngës θα σκηνοθετηθεί από την σπουδαία στο είδος της Vera Grabockës, ενώ παρουσιάστρια θα είναι η Alketa Vejsiu.

Πλέον δεν μένει, παρά να περιμένουμε να γνωρίσουμε τα υποψήφια τραγούδια του Αλβανικού φεστιβάλ για φέτος και ανάμεσά τους το νικητήριο που θα ταξιδέψει στο Rotterdam!

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Αλβανίας στη Eurovision 2020, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!

[Πηγή – Φωτογραφία: RTSH, OGAE Albania (Eurovision Albania)]


Η Ιστορία της ?? Αλβανίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • Έχει ήδη 16 συμμετοχές, από τις οποίες 9 φορές προκρίθηκε σε Μεγάλο Τελικό.
  • Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 2004 με το τραγούδι «The image of you» και την Anjeza Shahini (7η θέση – 106 βαθμούς).
  • Δεν έχει ακόμα νίκη, και η καλύτερή της θέση ήταν η  (146 βαθμούς) το 2012 που έλαβε με το τραγούδι «Suus» και την Rona Nishliu
  • Η χειρότερή της θέση (17η – 49 βαθμούς στον ημιτελικό) ήταν το 2007 συμμετέχοντας με το «Hear my Plea» και τον Frederic Ndoci
  • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει λάβει από Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα και Ελβετία.
  • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει δώσει σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία μόνο στους Τελικούς, σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία συνολικά.
  • Στο διαγωνισμό του Τελ Αβίβ την χώρα εκπροσώπησε η Jonida Maliqi, νικήτρια του περσινού Festivali i Këngës, η οποία και κατέλαβε την 17η θέση στο Τελικό (90 βαθμοί) με το τραγούδι της “Ktheju tokës”.

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ