ΙΤΑΛΙΑ: Περισσότερες από 700 αιτήσεις για το San Remo Giovani 2021!

Στο San Remo Giovani 2021 το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Περισσότερες από 700 συμμετοχές κατατέθηκαν στη RAI για την κατηγορία νέων καλλιτεχνών του διάσημου φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, 711 νέοι καλλιτέχνες από όλη την επικράτεια της Ιταλίας υπέβαλαν την αίτηση τους στην καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ. Μάλιστα, 31 αιτήσεις μεταξύ αυτών υπεβλήθησαν από άτομα που ζουν στο εξωτερικό. 270 γυναίκες 379 άνδρες, άλλα και 62 συγκροτήματα θα διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό που θα διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Η ανανεωμένη έκδοση της νέας κατηγορίας φέτος θα περιλαμβάνει στον τελικό οχτώ καλλιτέχνες που θα προκριθούν μετά την ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής, αλλά και τέσσερις που θα προκύψουν μέσα από το San Remo Area.

Είναι μια νέα αρχή και, σε όλα τα κορίτσια, αγόρια και συγκροτήματα που έχουν εγγραφεί στον Sanremo Giovani τις ευχές μου για καλή τύχη και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για τη διπλή δέσμευση που ανέλαβαν: αυτή της προετοιμασίας ενός αδημοσίευτου κομματιού για το Sanremo Giovani και ενός άλλου με το οποίο ονειρεύονται να βρεθούν στη σκηνή του Φεστιβάλ. Τώρα, όπως και στο παρελθόν, θα είναι ένα συναρπαστικό εγχείρημα να επιλέξουμε τα πιο όμορφα κομμάτια: το ταξίδι προς το Teatro Ariston έχει ξεκινήσει. Από εδώ και στο εξής, η μουσική και οι στίχοι θα γεμίζουν τις μέρες εργασίας μας.

Amadeus, καλλιτεχνικός διευθυντής φεστιβάλ San Remo

Οι ζωντανές ακροάσεις των καλλιτεχνών θα ξεκινήσουν στις 8 Νοεμβρίου στο Via Asiago, στα κεντρικά γραφεία της RAI. Τριάντα καλλιτέχνες θα προκριθούν στην επόμενη φάση, όπου και θα προκύψει η οχτάδα του τελικού.

Δύο εισιτήρια για το San Remo 2022

Οι δυο καλλιτέχνες που θα ξεχωρίσουν από το San Remo Giovani 2021 θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο κυρίως διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από την Τρίτη 1 έως το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου του 2022 στο Teatro Ariston της πόλης των λουλουδιών.

Ήδη ο Amadeus έχει αρχίσει τις επαφές με καλλιτέχνες που επιθυμεί να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ και εκτός από τη νίκη να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Ιταλίας εντός έδρας στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Όπως παρατηρούμε και από τις συμμετοχές στο San Remo Giovani 2021, το ενδιαφέρον για τη Eurovision 2022 είναι τεράστιο.

Πιστεύετε θα καταφέρει κάποιος καλλιτέχνης από το San Remo Giovani 2021 να κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία;

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλα τα νέα και τις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision 2022.

[Πηγή: RAI]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ