ΤΣΕΧΙΑ: Εθνικός Τελικός για το 2022!

Η Τσεχία θα είναι όπως φαίνεται η πρώτη χώρα που θα επιλέξει τον εκπρόσωπο και το τραγούδι της το 2022 μέσα από εθνικό τελικό.

Πώς θα διεξαχθεί ο τελικός 

Κατόπιν επικοινωνίας με εκπρόσωπο της τσεχικής τηλεόρασης, το κρατικό κανάλι προχώρησε μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών στις 30 Σεπτεμβρίου σε αξιολόγηση όλων των τραγουδιών τα οποία ξεπέρασαν τα 150 σε αριθμό. Το κανάλι είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η υποβολή των συμμετοχών θα διαρκέσει όλο τον Σεπτέμβριο.

Η επιτροπή η οποία θα επιλέξει τους φιναλίστ ενισχύθηκε φέτος με δύο ακόμα μέλη, ένα γνωστό αμερικανό και έναν Ευρωπαίο μουσικό παραγωγό. Τα μέλη της επιτροπής αυτής θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της επιλογής των φιναλίστ για το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

Οι καλλιτέχνες και οι συντελεστές των τραγουδιών που θα κερδίσουν την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό θα λάβουν email μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου προκειμένου να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους και να δηλώσουν την συγκατάθεση τους με τους όρους διεξαγωγής του εθνικού τελικού.

Η ανακοίνωση των συμμετοχών του εθνικού τελικού θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου ενώ η διεξαγωγή του αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να δοθεί ο μεγαλύτερος δυνατός χρόνος για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Προϋπόθεση συμμετοχής στον τελικό θα είναι η ηχογράφηση μιας ζωντανής έκδοσης του τραγουδιού στα στούντιο της τσεχικής τηλεόρασης.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά. Το 50% του τελικού αποτελέσματος θα καθοριστεί από διεθνή επιτροπή, 25% από το τσέχικο κοινό και το υπόλοιπο 25% από το κοινό των υπολοίπων χωρών.

Η Τσεχία όπως φαίνεται μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της αναζήτησης του καλύτερου δυνατού τραγουδιού για την Eurovision 2022 δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψη των ξένων φανς και των επιτροπών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό της Τσεχίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Ποιον καλλιτέχνη της Τσεχίας θα θέλατε να ακούσετε στον εθνικό τελικό και πώς αξιολογείτε την διεξαγωγή ενός τέτοιου τελικού ?

Μείνετε συντονισμένοι μόνο στον OGAE Greece για όλες τις ειδήσεις σχετικά με τη συμμετοχή της Τσεχίας στη Eurovision 2022.

Πηγή : CT

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ