ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Απούσα και από τη Eurovision 2022!

Πηγή: eurovision.tv

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη θα απουσιάσει για μία ακόμα χρονιά από τη Eurovision, την έκτη συνεχόμενη από το 2016 όταν και συμμετείχε τελευταία φορά στο διαγωνισμό που φιλοξενήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Αν και μια έτερη βαλκανική χώρα, το Μαυροβούνιο, ανακοίνωσε την επιστροφή της στο διαγωνισμό, το BHRT, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας αποφάσισε να μη συμμετάσχει ούτε το 2022 στη Eurovision.

Οι λόγοι αυτής της απόφασης είναι οικονομικοί, καθώς υφίσταται ένα τεράστιο χρέος από την κρατική τηλεόραση της χώρας προς την EBU, ενώ και η τρέχουσα οικονομική κατάσταση του BHRTείναι σε δυσμένεια (δείτε περισσότερα εδώ)


Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη στη Eurovision

Συμμετοχές: 19
Πρώτη συμμετοχή: 1993 (Fazla – «Sva bol svijeta)
Συμμετοχές στον τελικό: 18
Νίκες: 
Τελευταία θέση: 
Καλύτερη θέση:  [2006] (Hari Mata Hari – «Lejla)
Βαθμοί στην Ελλάδα: 42
Βαθμοί από Ελλάδα: 9

[Πηγή:esctoday]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ