H Άρτεμις Ματαφιά και ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης καταθέτουν πρόταση για τη Eurovision 2022!

Artemis Matafia Vangelis Doukoutselis Eurovision 2022

Η δημόσια πρόσκληση που απεύθυνε η ΕΡΤ προς δισκογραφικές εταιρείες και παραγωγούς έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών καλλιτεχνών, ακόμα και πέρα των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών.

Όπως πληροφορηθήκαμε, την πρότασή της στην ΕΡΤ κατέθεσε η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Άρτεμις Ματαφιά μέσω της ΑΜΚΕ “Ελλήνων Μελωδίες”. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόταση δύο τραγουδιών σε συνθέσεις της ίδιας και του Κώστα Γιαξόγλου και σε στίχους του γνωστού ηθοποιού και στιχουργού Βαγγέλη Δουκουτσέλη.

Πρόκειται για ένα dance τραγούδι και ένα πιο ατμοσφαιρικό, ερωτικό τραγούδι.  Την ενορχήστρωσή τους έχει κάνει ο Γιώργος Καραγιάννης, ενώ τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία ανέλαβε ο Θοδωρής Πανάς, γνωστός χορογράφος και χορευτής, που είχε πλαισιώσει και την Έλενα Παπαρίζου στο “My Number One”. Φυσικά η σκηνική ερμηνεία θα γίνει από την Άρτεμις Ματαφιά την οποία επιμελείται ενδυματολογικά η Νικόλ Παναγιώτου.

Σε δήλωσή της στο ogaegreece.com η Άρτεμις Ματαφιά είπε σχετικά με την συμμετοχή της στη διαδικασία επιλογής για τη Eurovision 2022:

Πάμε να γεμίσουμε την Ευρώπη με αισιοδοξία, αγάπη, χαρά ,έρωτα , χορό και πολλά χαμόγελα! Αυτός είναι ο στόχος μας με τις συμμετοχές μας!

Η Άρτεμις Ματαφιά γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Λευκάδα και Ναύπακτο. Έχει σπουδάσει μουσική-μονωδία δίπλα στους δασκάλους Γιώργο Παππά και Σταμάτη Μπερή, στο δημοτικό ωδείο Ζωγράφου και στο Εθνικό Ωδείο, μελετώντας παράλληλα κλασική κιθάρα . Ξεκίνησε την πορεία της αρχικά στο σμυρναίικο και λαϊκό-ρεμπέτικο τραγούδι, το θέατρο, και τους παραδοσιακούς χορούς στη Θεσσαλονίκη το 1996 με διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης. Σπούδασε επίσης Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, ενώ έχει διατελέσει μέλος της χορευτικής ομάδας Φοιτητικών Εστιών και Θρακικής Εστίας Θεσ/νίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια musical theater σε Ελλάδα και Αγγλία. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα δημιουργών, συνθετών, ερμηνευτών και σκηνοθετών, με κορυφαίους τους: Γιώργο Τσαγκάρη, Γιώργο Κοντραφούρη, Δήμο Αβδελιώδη, Μίμη Πλέσσα, Νότη Μαυρουδή, Σταμάτη Κόκκοτα, Χρίστο Θεοδώρου, Maurice Horhutt, Νίκο Καλογερόπουλο, Βασίλη Νικολαΐδη, Παναγιώτη Στεργίου κ.α.. Έχει διακριθεί στην Ελλάδα με διάφορα βραβεία κι επαίνους, με τελευταίο αυτό της καλύτερης θεατρικής ερμηνείας τραγουδιού για την παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες». Τον Μάρτιο του 2020 συμμετείχε στο τηλεοπτικό show “Just the 2 of us”σε παραγωγή Νίκου Κοκλώνη στο OPEN TV. Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές δουλεύοντας παράλληλα πάνω στο διεθνές ρεπερτόριο – κυρίως με τραγούδια της Μεσογείου (Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Τουρκικά κ.α.). καθώς και στο ρεπερτόριο των musicals και της jazz μουσικής σκηνής.

Ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης, που αποτελεί και μέλος του σωματείου OGAE Greece, δήλωσε:

Έχουμε στα χέρια μας ένα ‘’θαύμα’’ και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τον κόσμο! Η Άρτεμις εμπνεύστηκε από τους στίχους μου και εγώ από τη φωνή της. Θέλουμε να συνεισφέρουμε σε αυτή τη γιορτή χαράς που τόσα χρόνια ενώνει τους λαούς και έχουμε μαζί μας την καλύτερη δημιουργική ομάδα!

Ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης γεννήθηκε στο Γαλάτσι της Ρουμανίας και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, μεταφραστής. Παράλληλα ασχολείται με την στιχουργική. Έχει γράψει στίχους για Έλληνες και ξένους τραγουδιστές, όπως το ‘’Φιλί μου κλέψε’’ της Μπέσσυς Αργυράκη , το ‘’Mi amor’’ της Pelageya Stefoglo, το ‘’Light up the night’’ της Viorela Moraru, το ‘’Something in your eyes’’ του Peter Wilson και το ‘’Hypnotize me’’ του Jaroslav Parci.Και τα τέσσερα αυτά τραγούδια σε μουσική του Σάκη Γραββάνη. Με τον Μάριο Καραμπότη γράψανε το τραγούδι ‘’Dreaming in the rain’’ που ερμήνευσε ο 14χρονος Joseph Kozlovskyi από την Ουκρανία και διαγωνίστηκε στους προκριματικούς της Eurovision Junior 2020.

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια των νέων αυτών καλλιτεχνών και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Eurovision αποτελεί κίνητρο για έμπνευση και δημιουργία!

Μείνετε συντονισμένοι σταθερά στο ogaegreece.com για όλα τα νέα της Eurovision!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η καλύτερη ιδέα είναι να βγάλει η ΕΡΤ τα 10 αγαπημένα της τραγούδια και να κάνει έναν τελικό ωραίο με καλεσμένους και ίσως να γίνει ψηφοφορία ανά διαμερίσματα. Πχ. Θράκη, Μακεδονία κλπ
    Αν ήμουν εγώ υπεύθυνος αυτό θα έκανα…

  2. Πραγματικά κρίμα που ΔΕΝ θα γίνει εθνικός τελικός!
    Υπάρχουν τελικά αρκετές και διαφορετικές προτάσεις και θα ήταν ότι καλύτερο να συμμετείχε και το κοινό στην ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ