ΒΕΛΓΙΟ: Ο εκπρόσωπος του 2022 έχει ήδη επιλεγεί!

Όπως όλα δείχνουν, το Βέλγιο θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακοινώσει τον εκπρόσωπό της για τη Eurovision 2022.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Vivacité ο καλλιτέχνης θα ανακοινωθεί την επόμενη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Η RTBF φαίνεται να παραμένει πιστή στις απευθείας αναθέσεις, μία τακτική που ακολουθεί από το 2013.

Το Βέλγιο, χώρα με 3 επίσημες γλώσσες -γαλλικά, φλαμανδικά και γερμανικά- και με 2 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς -RTBF & VRT- έχει αποφασίσει να συμμετέχει εναλλάξ και με τους δύο φορείς. Έτσι η γαλλόφωνη τηλεόραση της χώρας είναι υπεύθυνη για την επιλογή του εκπροσώπου για το 2022. Θυμίζουμε ότι οι δύο από τις τρεις τελευταίες συμμετοχές του RTBF ήταν απολύτως επιτυχημένες. O Loic Nottet το 2015 με το τραγούδι Rhythm Inside και η Blanche το 2017 με το τραγούδι City Lights χάρισαν στο Βέλγιο την 4η θέση.

Εκτιμήσεις για τον εκπρόσωπο

Ανατρέχοντας στην ιστορία του Βελγίου στο διαγωνισμό, διαπιστώνεται ότι η γαλλόφωνη τηλεόραση του Βελγίου επιλέγει από το 2013 καλλιτέχνες που έχουν λάβει μέρος στο talent show The Voice είτε έχουν κερδίσει είτε όχι. Από όσο γνωρίζουμε, ο νικητής του φετινού Voice Jérémie Makiese έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Από εκεί και πέρα, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ιδανική εκπρόσωπο της χώρας, την ανερχόμενη Angèle.

Η 25χρονη τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσικός, ηθοποιός και μοντέλο από τις Βρυξέλλες κατάφερε μέσα σε χρονικό διάστημα 3 ετών να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε Βέλγιο και Γαλλία με πολλές sold out συναυλίες καθώς και να συνεργαστεί με ονόματα όπως η Dua Lipa.

Τι και αν δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η πόλη της Ιταλίας που θα διοργανώσει τη Eurovision 2022, οι Βέλγοι έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζονται εντατικά για τον επόμενο διαγωνισμό.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία συμμετοχή της γαλλόφωνης τηλεόρασης της χώρας δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το 2019, ο Eliot με το τραγούδι Wake up δεν αφύπνισε το κοινό και τις επιτροπές της Ευρώπης αφού τον κατέταξαν στην 13η θέση στον πρώτο ημιτελικό με 70 βαθμούς.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο εκπρόσωπος του Βελγίου στη Eurovision 2022; Θα είναι για μία ακόμα φορά καλλιτέχνης που έχει λάβει μέρος στο The Voice Belgique ;

Μείνετε συντονισμένοι στον Ogae Greece για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2022. 

Πηγή : http://eurovision-fr.net/

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ