ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Έτσι θα πραγματοποιηθεί το ‘Eurovision – Australia Decides 2022’!

Στην πεπατημένη της Eurovision, με Jury Show και Family Show θα γίνει και φέτος ο εθνικός τελικός ‘Eurovision – Australia Decides 2022’. Επιπλέον, θα υπάρξει περιορισμός στις επίσημες γλώσσες της Αυστραλίας για τους στίχους των διαγωνιζόμενων τραγουδιών. Ο μεγάλος τελικός στις 26 Φεβρουαρίου 2022 αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις πριν λίγες ημέρες, ας δούμε αναλυτικά τι νέο ανακοίνωσε το κανάλι SBS:

ΤΡΙΑ SHOW, ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Το ‘Eurovision – Australia Decides’ θα περιλαμβάνει τρεις εκπομπές, μόνο μία από τις οποίες θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Το βράδυ της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα το Opening Night Show. Ουσιαστικά πρόκειται για το Jury Show, αφού τότε θα ψηφίσουν οι επιτροπές. Θα υπάρχει κανονικά κοινό, αλλά η βραδιά δεν θα μεταδοθεί από το SBS.

Το απόγευμα του Σαββάτου, αρκετές ώρες πριν από τη ζωντανή μετάδοση, θα γίνει το Matinee Show, πάλι με την παρουσία κοινού. Αυτή η παράσταση ουσιαστικά λειτουργεί ως η πρόβα τζενεράλε, τόσο για τους ερμηνευτές όσο και για την ομάδα παραγωγής.

Και η τελευταία εκπομπή, φυσικά, είναι το Live Show, που θα μεταδοθεί από το SBS σε όλον τον κόσμο. Τότε θα ψηφίσει το αυστραλιανό κοινό.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν διάρκεια από δύο έως τρία λεπτά. Επιπλέον, τα τραγούδια θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο στις επίσημες γλώσσες της Αυστραλίας, δηλαδή: είτε στα Αγγλικά, είτε σε κάποια από τις γλώσσες των Αβοριγίνων ιθαγενών ή των κατοίκων των νήσων του Πορθμού Torres (μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Γουινέας).

H συμμετοχή των Electric Fields ‘2000 and whatever’, 2η στο Australia Decides 2019, περιέχει στίχους στη γλώσσα των Αβοριγίνων και συγκεκριμένα στη διάλεκτο των Pitjantjatjara.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι συνθέτες και οι τραγουδοποιοί μπορούν να υποβάλλουν περισσότερα από ένα τραγούδια, αλλά τουλάχιστον οι μισοί συνθέτες ή στιχουργοί ενός τραγουδιού πρέπει να είναι Αυστραλοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ 10 ΦΙΝΑΛΙΣΤ

Οι 10 φιναλίστ του ‘Eurovision – Australia Decides’ θα επιλεγούν από τους παραγωγούς του show. Η επιλογή θα γίνει τόσο από τα τραγούδια που έχουν υποβληθεί μέσω της online πλατφόρμας, όσο και μεταξύ προσκεκλημένων καλλιτεχνών και τραγουδοποιών.

Η αρχική διαλογή θα καταλήξει σε 20 τραγούδια. Στη δεύτερη φάση θα γίνει η επιλογή των 10. Τα τραγούδια των φιναλίστ θα ενορχηστρωθούν, θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν στο κοινό κατά την κρίση των παραγωγών. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί αποφασίζουν πότε θα ακούσουμε για πρώτη φορά τα τραγούδια, αν θα κυκλοφορήσουν όλα ταυτόχρονα ή ένα την εβδομάδα ή σε παρτίδες όπως είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ

Οι παραγωγοί αποφασίζουν αποκλειστικά για το staging των συμμετοχών του τελικού, καθώς και για τα τηλεοπτικά πλάνα. Οι παραγωγοί αποφασίζουν επίσης ποιος θα είναι ο κεντρικός τραγουδιστής. Κάλλιστα μπορεί να αποφασίσουν να αλλάξουν τον τραγουδιστή μιας συμμετοχής που προκρίθηκε στην τελική φάση. Παρ’ όλα αυτά, θα υπάρξει συνεργασία με τους συνθέτες και τραγουδοποιούς για την επιλογή του κεντρικού performer.

O Mitch Tambo τραγούδησε το 2020 ένα μεγάλο μέρος του ‘Together’ στη γλώσσα της φυλής Gamilaraay στην οποία ανήκει. Πρόκειται για μια από τις 4 μεγαλύτερες και παλαιότερες αυτόχθονες φυλές της Αυστραλίας.

To SBS θέλει πολύ να κάνει το ‘Eurovision – Australia Decides 2022’ μεγαλειώδες και εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς ευχόμαστε να το επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθεί, να το παρακολουθήσει κοινό με πληρότητα του χώρου και η τελική επιλογή να κάνει τη Eurovision 2022 πιο ενδιαφέρουσα.

[Πηγή: SBS / Aussievision]


Μείνετε συντονισμένοι στον ogaegreece.com για να μάθετε πρώτοι ό,τι νεότερο υπάρξει για τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision 2022!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ