Κατατέθηκε κι επίσημα το αίτημα συμμετοχής στη Eurovision 2022!

Πηγή Φωτογραφίας: OGAE Greece

Η αναμονή για το ποια πόλη θα διοργανώσει τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Ιταλία έχει κορυφωθεί! Τορίνο, Μπολόνια και Μιλάνο φαντάζουν ως φαβορί για τη φιλοξενία του διαγωνισμού ανάμεσα στις 5 υποψήφιες πόλεις, ενώ οι ανακοινώσεις από τη RAI καθυστερούν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι διαδικασίες για τη διοργάνωση του διαγωνισμού από την EBU έχουν ξεκινήσει κανονικά, και οι χώρες επίσης προετοιμάζονται. Ήδη, όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ, 26 χώρες έχουν ανακοινώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ότι θα συμμετάσχουν στη Eurovision 2022. Αρκετές από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής εκπροσώπου και τραγουδιού, ενώ υπάρχουν και πολλές αλλαγές.

ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΕΡΤ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ EUROVISION 2022!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, έχει ήδη κατατεθεί το επίσημο αίτημα στην EBU για συμμετοχή στη Eurovision 2022 από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό μας φορέα! Είναι μια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο, ως μια πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα μέλη της EBU για συμμετοχή στο διαγωνισμό. Όλες οι χώρες που υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής έχουν μια προθεσμία μέχρι τα μέσα περίπου του Οκτωβρίου για να την αποσύρουν, εφόσον το επιθυμούν.

Από Ελληνικής πλευράς όλα βαίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΡΤ, η οποία ξεκινάει το νέο της πρόγραμμα κι αμέσως μετά τις διαδικασίες για τη Eurovision 2022. Οι φιλοδοξίες για το project είναι μεγάλες, καθώς η εξαιρετική 10η θέση της Stefania στο Ρότερνταμ έθεσε νέες βάσεις για την ελληνική συμμετοχή! Κριτήρια όπως μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή συμμετοχή, με μια πολύ καλή φωνή και τραγούδι που θα αρέσει στο ευρωπαϊκό κοινό θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε μια ακόμα πιο μεγάλη επιτυχία!

Η ομάδα της ΕΡΤ που θα ασχοληθεί με το project Eurovision και το 2022 θα παραμένει η ίδια, όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ. Η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ (και αρμόδια για τη Eurovision) κα. Δώρα Χειράκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Head of Delegation την κ. Σοφία Δρανίδου και Head of Press τον κ. Νίκο Βουλαλά είναι έτοιμοι να φέρουν εις πέρας το project. Από τις προτάσεις που θα υποβληθούν επίσημα στην ΕΡΤ καθώς και από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν το προσεχές διάστημα θα εξαρτηθεί και ο τρόπος επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής. Πάντως ένας εθνικός τελικός φαντάζει πολύ δύσκολος για την ώρα, αν και δεν έχει αποκλεισθεί.

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλα τα νέα της Ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2022!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έτσι νομίζω και εγώ ενώ έχουμε Ειρήνη Παπαδοπουλου Ζοζεφίν Αρετή Κετημε Λούκας Γιώρκας Γιώργος Ληβανης Βαγγέλη Κακουργιοτη Πάολα και όχι για μέταλ η Ροκ χιπ χοπ η τράπ με σεβασμό αλλά δεν θα έχουν καμία τυχη λόγω Ελλάδας ο Λουκάς Γιώρκας αν ειχε πάει σόλο θά είχε καλυτερα αποτελέσματα εχουμε πολλους Καλυτεχνες τραγούδι πιασάρικο μέ εμπνευση κ σουπερ Εμφάνιση θα δούμε

  2. Καλησπέρα για άλλη μια χρονιά το ελληνικό κοινό δεν θα έχει λόγο στην εκπροσώπηση της Eλλαδας είναι φανερό πως προωθείται κάποιο συγκεκριμένο άτομο από αυτά που έχουν ακουστεί .

  3. Κάποιες δικές μου προτάσεις που ξέρω, μπορεί να μη νοιάζει κανέναν…😅
    Λευτέρης Κιντάτος
    Τζωρτζίνα Καραχάλιου
    Γιάννης Γρόσης
    Στέλιος Λεγάκης
    Βαγγέλης Κακουριώτης
    (Έγραψα άτομα που μπορούν να πάνε, αλλιώς θα έγραφα Αργυρό, Οικονομόπουλο, Βέρτη, Χατζηγιάννη…)

  4. Ωχ ! Όχι πάλι άγνωστο όνομα που δεν θα ασχοληθεί κανείς και θα ψάχνουμε μπας και βρούμε κάνα τραγουδάκι να ακούγεται !!! Επιτέλους ένα δυνατό όνομα να ενδιαφερθεί όλη η Ελλάδα και κατά προτίμηση όνομα καλλιτέχνη που συνεργάζεται με πολλούς συνθέτες και άρα έχει μεγάλη πηγή να αντλήσει καλές συνθέσεις.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ