ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Με το ίδιο format o εθνικός τελικός του 2022!

To ισλανδικό κανάλι RÚV επιβεβαίωσε σήμερα επίσημα τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2022. Από σήμερα και μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2021 οι δημιουργοί μπορούν να υποβάλλουν τα τραγούδια τους για τον εθνικό τελικό Söngvakeppnin.

Σε αντίθεση με την Εσθονία που αναμόρφωσε ριζικά τη διαδικασία επιλογής μέσω του εθνικού τελικού της, η Ισλανδία διατηρεί το ίδιο format. Άλλωστε έχει σημειώσει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στους δύο πρόσφατους διαγωνισμούς: 10η θέση με τους Hatari το 2019 (“Hatrið mun sigra“) και 4η θέση με τους Daði og Gagnamagnið το 2021 (“10 Years“).

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Söngvakeppnin 2022

Tο Söngvakeppnin θα διεξαχθεί μέσα στον Φεβρουάριο, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ημερομηνίες. Θα περιλαμβάνει 3 σόου, 2 ημιτελικούς και έναν τελικό. Στους ημιτελικούς θα λάβουν μέρος συνολικά 10 τραγούδια, από 5 στον καθένα. Δύο τραγούδια θα περάσουν τον τελικό από τον κάθε ημιτελικό, επιλεγμένα αποκλειστικά από το κοινό. Στο τέλος του 2ου ημιτελικού θα ανακοινωθεί και ο 5ος φιναλίστ, επιλεγμένος από την επιτροπή.

Η επιλογή των 10 ημιφιναλίστ θα γίνει στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021 από ειδική επιτροπή. Θα γίνει προσπάθεια παρότρυνσης των διάσημων και πεπειραμένων τραγουδοποιών της χώρας για να δηλώσουν συμμετοχή. Αναμένουμε, όπως και να ‘χει, να μάθουμε τα 10 τραγούδια της τελικής φάσης μέσα στον Ιανουάριο του νέου έτους.

Στον Μεγάλο Τελικό θα έχουμε δύο γύρους. Στον πρώτο θα ακούσουμε ζωντανά τα 5 τραγούδια και θα επιλεγούν τα δύο επικρατέστερα με σύστημα 50% επιτροπές και 50% televoting. Στη 2η φάση (superfinal) θα ακούσουμε ξανά τα δύο τραγούδια και ο νικητής θα προκύψει αποκλειστικά από το televoting.


Η Ισλανδία συμμετείχε στη Eurovision 2021 με το “Ten years” των Daði og Gagnamagnið. Διαγωνίστηκε τόσο στον 2ο ημιτελικό όσο και στον τελικό με τη μαγνητοσκοπημένη εμφάνιση της τελευταίας πρόβας λόγω θετικού κρούσματος κορονοϊού σε μέλος του συγκροτήματος. Παρ΄ όλα αυτά η Ισλανδία κατέλαβε την 4η θέση. Παράλληλα το “Ten years’ γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε πολλά ευρωπαϊκά charts. Επίσης έχει μέχρι σήμερα πάνω από 110 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify και πάνω από 40 εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube.

H εμφάνιση της πρόβας που έδωσε την 4η θέση στον τελικό της Eurovision 2022 στην Ισλανδία

Πηγή: RUV

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να παρακολουθήσουμε μαζί όλη τη διαδικασία επιλογής τραγουδιού της Ισλανδίας για τη Eurovision 2022!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ