JUNIOR EUROVISION 2021: Αυτές είναι οι 19 διαγωνιζόμενες χώρες!

Ήταν τέλη Αυγούστου όταν επίσημα ανακοινώθηκε ότι ο διαγωνισμός της παιδικής Eurovision για φέτος θα διεξαχθεί στο όμορφο Παρίσι με διοργανωτή το κανάλι France Télévisions. Συγκεκριμένα, το La Seine Musicale, το μέγαρο μουσικής που βρίσκεται στο Île Seguin, θα ανοίξει τις πόρτες του στις 19 Δεκεμβρίου 2021 για να φιλοξενήσει μια φαντασμαγορική βραδιά για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους φίλους του θεσμού.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΤΟΣ! – ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ! 

Πέρυσι, όταν ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στη Πολωνία, μόλις 12 χώρες συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Φέτος όμως ο αριθμός ανεβαίνει στις 19 μιας και επιστρέφουν στον θεσμό η Αλβανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία και η Πορτογαλία. Αυστραλία και Ουαλία παραμένουν απούσες με τη τελευταία τους συμμετοχή να χρονολογείται το 2019 ενώ απούσα θα είναι και η Λευκορωσία η οποία είναι μία από τις πιο δυναμικές χώρες στην ιστορία της Junior Eurovision με 18 συμμετοχές και δύο νίκες (2005, 2007).

Έτσι λοιπόν, ο φετινός πίνακας διαμορφώνεται ως εξής:

(Στις παρενθέσεις αναφέρεται το αντίστοιχο κρατικό κανάλι μέσω του οποίου συμμετέχει η κάθε χώρα) 

  1. 🇦🇱 Αλβανία (RTSH)
  2. 🇦🇲 Αρμενία (AMPTV)
  3. 🇦🇿 Αζερμπαϊτζάν (Ictimai)
  4. 🇧🇬 Βουλγαρία (BNT)
  5. 🇫🇷 Γαλλία (France TV)
  6. 🇩🇪 Γερμανία (NDR/KiKa)
  7. 🇬🇪 Γεωργία (GPB)
  8. 🇮🇪 Ιρλανδία (TG4)
  9. 🇮🇹 Ιταλία (Rai)
  10. 🇰🇿 Καζακστάν (Khabar Agency)
  11. 🇲🇹 Μάλτα (PBS)
  12. 🇳🇱 Ολλανδία (AVROTROS)
  13. 🇲🇰 Βόρεια Μακεδονία (MKRTV)
  14. 🇵🇱 Πολωνία (TVP)
  15. 🇵🇹 Πορτογαλία (RTP)
  16. 🇷🇺 Ρωσία (RTR)
  17. 🇷🇸 Σερβία (RTS)
  18. 🇪🇸 Ισπανία (TVE)
  19. 🇺🇦 Ουκρανία (UA:PBC)

Όπως σωστά παρατηρείτε από τον πίνακα λείπουν τόσο η Ελλάδα με την ΕΡΤ όσο και η Κύπρος με το ΡΙΚ. Προφανώς το ενδιαφέρον τόσο σε διαγωνιστικό επίπεδο όσο και σε τηλεοπτικό είναι τόσο χαμηλό που δεν επιτρέπει στους δύο φορείς να δαπανήσουν χρόνο και χρήμα για να εξασφαλίσουν από μία συμμετοχή. Να σημειώσουμε εδώ πως η τελευταία συμμετοχή της Ελλάδας στη Junior Eurovision ήταν το 2008 με τη σύνθεση “Κάποια νύχτα” ενώ για τη Κύπρο η τελευταία εμφάνιση ήταν το 2017 με το τραγούδι “I Wanna Be A Star”.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπεται η σταδιακή αποκάλυψη των φετινών συμμετοχών αλλά και για όλα τα γενικά νέα που αφορούν στη διοργάνωση της Junior Eurovision 2021. 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η επιστροφη της Βουλγαρίας αποτελεί έκπληξη απο οικονομικής πλευράς καθως με το ζορι εξασφάλιζαν συμμετοχή για τον ενήλικο διαγωνισμό.. Η επιστροφή της Αρμενίας προμηνύει και επιστροφή στην ενήλικη Eurovision.. Πάντως χαίρομαι που στην jesc θα δούμε και πάλι υψηλό αριθμο συμμετοχών ύστερα απο την τελευταία φορα το 2019.

  2. Αυτή την βλακεία που είπες περί οικονομικά δεν ισχύει μην μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις και μην μπερδεύεις της χρονιές. Δημόσια τηλεόραση που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα δεν ανακοινώνει την δεύτερη μέρα μετά το τελικό του 2021 συμμετοχή της για το 2022 όπως έκαν BNT. Να ενημερωνεσαι καλύτερα πριν πεις κάτι και όχι να λέμε ότι μας κατέβει. Επίσης ο λόγος που αποσύρθηκε η Βουλγαρία μερικά χρόνια από το ESC junior δεν ήταν οικονομικό και ήταν μηδενικό ενδιαφέρον από τους Βούλγαρους για το διαγωνισμό .

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ