“Έφυγε” ο Igor Vovkovinskiy (Ουκρανία 2013)

Ukraine 2013 Igor Vovkovinskiy died
Φωτογραφία: AFP

Εχθές έγινε γνωστό ότι ο Igor Vovkovinskiy, ο ψηλότερος άνθρωπος των ΗΠΑ, έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 38 ετών. Έγινε γνωστός στο κοινό της Eurovision από την συμμετοχή του στην αποστολή της Ουκρανίας το 2013. Συγκεκριμένα, ο Igor ήταν εκείνος που “κουβαλούσε” την Zlata Ognevich, στην αρχή της εμφάνισής της στη σκηνή.

Η ζωή του “Γίγαντα”

Ο Igor Vovkovinskiy γεννήθηκε στην Ουκρανία το 1982. Σε ηλικία 7 ετών, μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να ακολουθήσει θεραπεία. Ο Igor είχε έναν όγκο που επηρέαζε την υπόφυσή του. Η ασθένεια αυτή ήταν η αιτία της ανάπτυξής του. Ο ίδιος είχε ύψος 2 μέτρα και 35 εκατοστά, κατέχοντας το ρεκόρ του υψηλότερου ανθρώπου στις ΗΠΑ. Μόλις η κατάστασή του έγινε γνωστή στην κοινότητα του Rochester, “υιοθετήθηκε” από τους κατοίκους της περιοχής. Απλοί πολίτες και επιχειρηματίες τον βοήθησαν σημαντικά, με την παροχή των κατάλληλων υπηρεσιών, ρουχισμού, εστίας, μεταφοράς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Μάλιστα, είχαν γίνει και πολλές δωρεές στο όνομά του.

Ως ενήλικος, ο Igor έγινε διάσημος με την συμμετοχή του σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Ο γνωστότερος ρόλος του ήταν στην κωμωδία Hall Pass, όπου έριχνε γροθιά σε έναν άνδρα. Απεβίωσε στις 20 Αυγούστου, από καρδιακή ασθένεια.

Η εμφάνισή του στην Eurovision

Το 2013, η Ουκρανία συμμετείχε στον διαγωνισμό με την Zlata Ognevich και το τραγούδι Gravity. Στην αρχή της εμφάνισης της τραγουδίστριας, την κουβαλάει ένας άνθρωπος, που προσιδιάζει σε γίγαντα. Αυτός είναι ο Igor, όπου η φιγούρα του έλαβε μεγάλη αναγνώριση από τους Eurofans σε όλο τον κόσμο. Εκείνη την χρονιά, η Ουκρανία τερμάτισε , με 214 βαθμούς.

Μπορείτε να δείτε ένα ρεπορτάζ για τον Igor στην εκπομπή 60 Minutes Australia εδώ:

Η ομάδα του OGAE Greece εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Igor Vovkovinskiy σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Πηγή άρθρου: krocnews.com, escunited.com.

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ