EUROVISION 2022: Το Τορίνο θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό στις 10 – 12 και 14 Μαΐου!

Πηγή: Eurovision.tv

Habemus urbem, για να παραφράσουμε τη γνωστή λατινική φράση. Το Τορίνο είναι η πόλη της Ιταλίας που θα φιλοξενήσει τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η πρωτεύουσα του Πεδεμόντιου και της ομώνυμης επαρχίας είναι αυτή που επιλέχθηκε από τη RAI και την EBU για να αναλάβει τη διοργάνωση της Eurovision 2022, όπως ενημερώνουν τα ιταλικά τοπικά μέσα και επιβεβαιώθηκε από την EBU.

Στις 10 – 12 και 14 Μαΐου του 2022 η καρδιά των απανταχού φίλων του διαγωνισμού της Eurovision θα χτυπά δυνατά από το Τορίνο καθώς τότε θα διεξαχθεί ο 66ος διαγωνισμός.

Μετά τη νίκη των  Måneskin με το “Zitti e buoni” το ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης από τις ιταλικές πόλεις ήταν τεράστιο. Άλλωστε, είναι η τρίτη φορά μετά το 1965 (Νάπολη) και το 1991 (Ρώμη) που η Ιταλία θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό της Eurovision.

Συνολικά δεκαεφτά πόλεις κατέθεσαν την πρόταση τους και από την πρώτη στιγμή το Τορίνο ήταν μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν. Ο φάκελος που κατέθεσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κάλυψε στο απόλυτο τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε η EBU.

Οι δηλώσεις του Martin Österdahl

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Eurovision εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επιλογή του Τορίνο ως διοργανώτρια πόλη.

Το Τορίνο είναι η τέλεια πόλη για να φιλοξενήσει τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Όπως είδαμε κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2006, το PalaOlimpico καλύπτει όλες τις απαιτήσεις που απαιτούνται για τη διοργάνωση ενός παγκόσμιου γεγονότος αυτής της κλίμακας και μας έχει εντυπωσιάσει πολύ ο ενθουσιασμός και η δέσμευση από την πόλη του Τορίνο να υποδεχτεί χιλιάδες θαυμαστές τον επόμενο Μάιο.

Αυτός θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία μετά από 30 χρόνια και, μαζί με τη Rai, είμαστε αποφασισμένοι να τον κάνουμε ξεχωριστό.

Η τοποθέτηση της RAI

Ο διευθυντής της RAI, Carlo Fuortes, δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για αυτή την εξέλιξη.

Είμαστε χαρούμενοι που το Τορίνο θα φιλοξενήσει την επόμενη έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, του διεθνούς φεστιβάλ που έχει αγαπηθεί από ένα τεράστιο κοινό σε κάθε χώρα.

Χάρη στην όμορφη νίκη των Måneskin, ο Διαγωνισμός επιστρέφει στην Ιταλία μετά από 31 χρόνια, σε μια πόλη που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να φιλοξενήσει μια τέτοια διάσημη εκδήλωση.

Η επιλογή που έκανε η Rai, μαζί με την EBU, δεν ήταν εύκολη δεδομένου του πολύ υψηλού επιπέδου των προτάσεων των ανταγωνιστικών πόλεων, τις οποίες ευχαριστώ για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους.

Από σήμερα ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για τη RAI και την πόλη του Τορίνο που θα μας οδηγήσει στον Μάιο του 2022. Μια μεγάλη πρόκληση για τη RAI και για τη χώρα μας

Pala Alpitour

Pala Alpitour Τορίνο

Το στάδιο που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό της Eurovision για το 2022 δεν είναι άλλο από το Pala Alpitour. Ο πολυθεματικός κλειστός χώρος χωρητικότητας περίπου 16.000 θέσεων κατασκευάστηκε το 2005. Όλα αυτά τα έτη έχει φιλοξενήσει συναυλίες πολλών γνωστών καλλιτεχνών (Bob Dylan, Madonna, Rihanna, U2, Shakira, Il Volo, κ.α.), ενώ το 2006 αποτέλεσε την έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2021 έως και το 2025 θα είναι ο χώρος στον οποίο θα διεξάγονται κάθε χρόνο οι τελικοί των ATP.

Λίγα λόγια για το Τορίνο

Το Τορίνο βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων. Φημίζεται για τις γκαλερί και τα μουσεία, τα πάρκα και τις πλατείες, τα παλάτια και τα κάστρα, καθώς και τα υπέροχα παραδείγματα αρχιτεκτονικής της Αναγέννησης, του Μπαρόκ, του Ροκοκό, της Νεοκλασικής περιόδου και της Αρτ Νουβό.

Εκτός από την ιστορική σημασία της πόλης, μεγάλη είναι και η συνεισφορά της στη σύγχρονη βιομηχανία, καθώς αποτελεί την έδρα της Fabbrica Italiana Automobili Torino (FIAT). Επίσης, είναι η γενέτειρα του ιταλικού κινηματογράφου. Η βουβή ταινία Cabiria (1914), γυρίστηκε στο Τορίνο από τον πρωτοπόρο του κινηματογράφου Giovanni Pastrone και έγινε η πρώτη κινηματογραφική ταινία που διανεμήθηκε παγκοσμίως – καθώς και η πρώτη ταινία που προβλήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Ακόμα, το Τορίνο και η ευρύτερη περιοχή του Πεδεμόντιου αποτελούν γαστρονομικό παράδεισο για τους φίλους του καλού φαγητού. Τυριά, αλλαντικά, βόειο κρέας, κριτσίνια, κρασί, βερμούτ, λευκές τρούφες, φουντούκια και φυσικά η Nutella σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε.

Ικανοποιημένη με την εξέλιξη η δήμαρχος

Η απερχόμενη δήμαρχος του Τορίνο, Chiara Appendino, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την θετική έκβαση της διεκδίκησης του διαγωνισμού από την πόλη του Τορίνο. Από την πρώτη στιγμή, τόσο η ίδια, όσο και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο κατέβαλαν μεγάλο αγώνα για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Η φιλοξενία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο είναι, ταυτόχρονα, μια μεγάλη τιμή και ένα μεγάλο αποτέλεσμα για την πόλη και τη χώρα μας.

Μετά την έναρξη μιας νέας σεζόν γεμάτης με σπουδαίες εκδηλώσεις, το Τορίνο θα είναι μια σκηνή για τη μουσική και τον πολιτισμό, σε μια διεθνή διοργάνωση, δυναμική και χωρίς αποκλεισμούς, που θα περιλαμβάνει όλη την πόλη.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπροσωπήσουμε την Ιταλία μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό και ήδη ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε επισκέπτες από όλη την Ευρώπη. Όπως πάντα, θα είμαστε έτοιμοι.

Πώς σας φαίνεται η επιλογή του Τορίνο ως διοργανώτρια πόλη;

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλα τα νέα και τις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision 2022.

[Πηγή: repubblica.it, eurovision.tv]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ