OGAE SONG CONTEST 2021: Με Παπαρίζου και Marseaux συμμετέχει η Ελλάδα!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο OGAE International διεξάγει τον OGAE Song Contest, έναν διαγωνισμό που αγαπούν ιδιαίτερα οι eurofans αφού στην ουσία πρόκειται για τη δική τους/μας “Eurovision”!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο OGAE United Kingdom, ύστερα από τη νίκη του στον OGAE Song Contest 2020 χάρη στη σύνθεση «Physical» της Dua Lipa, καλείται να διοργανώσει ξανά τον “ραδιοφωνικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision”, όπως συχνά αναφέρουν τον εν λόγω διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του OGAE Song Contest οι συμμετοχές θα πρέπει να είναι αυστηρά στην εθνική γλώσσα της κάθε χώρας που συμμετέχει και θα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της δισκογραφίας της τρέχουσας χρονιάς.

Προκειμένου να βρεθεί η ελληνική συμμετοχή, το Διοικητικό Συμβούλιο του OGAE Greece αποφάσισε να διεξάγει έναν εθνικό τελικό με δέκα υποψήφια τραγούδια. Τα μέλη του σωματείο κλήθηκαν να ψηφίσουν ΟΛΑ τα τραγούδια βαθμολογώντας τα με 1, 3 ή 5 βαθμούς. Το τραγούδι που θα συγκέντρωνε τους περισσότερους πέντε βαθμούς, θα ήταν και το νικητήριο.

Τα δέκα υποψήφια τραγούδια ήταν: 

  1. «Ένα τσιγάρο διαδρομή» – Δέσποινα Βανδή

Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους  / Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης  

  1. «Για σένα μόνο» – Πασχάλης Τερζής & Γιάννα Τερζή

Μουσική: Γιάννα Τερζή, Παντελής Λουπασάκης / Στίχοι: Γιάννα Τερζή

  1. «Déjà vu» – Έλενα Παπαρίζου feat. Marseaux 

Μουσική: Arcade / Στίχοι: Arcade, Solmeister

  1. «Ό,τι και αν κάνω» – Αναστάσιος Ράμμος

Μουσική: Arcade / Στίχοι: Arcade

  1. «Όταν σε ρωτήσανε» – Αντώνης Ρέμος

Μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης / Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης  

  1. «Δε βάζεις μυαλό» – Μελίνα Ασλανίδου

Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους / Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου  

  1. «Δοκίμασέ με» – Ελένη Φουρέιρα

Μουσική: Μάριος Ψιμόπουλος, Ελένη Φουρέιρα, Grandbois / Στίχοι: Μάριος Ψιμόπουλος, Ελένη Φουρέιρα

  1. «Δεν είσαι εδώ» – Τάμτα & Mente Fuerte

Μουσική: Mente Fuerte, Sigma, Obiedaz / Στίχοι: Mente Fuerte, Sigma

  1. «Εγώ» – Josephine

Μουσική: Λεωνίδας Σώζος / Στίχοι: Λεωνίδας Σώζος

  1. «Μη χανόμαστε» – Δήμος Αναστασιάδης

Μουσική: Δήμος Αναστασιάδης / Στίχοι: Ελένη Γιαννατσούλια 

Τα αποτελέσματα

Στη διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 84 μέλη. Νικητήριο κομμάτι με βάση τη ψηφοφορία αναδείχθηκε το «Déjà vu» σε μουσική και στίχους των Arcade και του Solmeister με τις Έλενα Παπαρίζου και Marseaux. Το κομμάτι κυκλοφορεί από την Minos EMI και συμπεριλαμβάνεται στον τελευταίο μέχρι στιγμής προσωπικό δίσκο της Έλενας Παπαρίζου “Αποχρώσεις”. Αναλυτικά το «Déjà vu» κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσοστό του 12,97% με 37 μέλη να το ψηφίζουν με πέντε βαθμούς, με 30 μέλη να το ψηφίζουν με 3 βαθμούς και με 17 μέλη να το ψηφίζουν με έναν βαθμό. 

Δείτε παρακάτω πως διαμορφώθηκε η τελική δεκάδα με βάση τα ποσοστά των αποτελεσμάτων 

  1. Déjà vu – Έλενα Παπαρίζου feat. Marseaux – 12,97%
  2. Ένα τσιγάρο διαδρομή – Δέσποινα Βανδή – 12,08%
  3. Εγώ – Josephine – 11,81%
  4. Δεν είσαι εδώ – Τάμτα & Mente Fuerte – 11,28%
  5. Δοκίμασέ με – Ελένη Φουρέιρα – 10,92%
  6. Για σένα μόνο – Γιάννα Τερζή & Πασχάλης Τερζής – 9,15%
  7. Μη χανόμαστε – Δήμος Αναστασιάδης – 8,97%
  8. Ό,τι και αν κάνω – Αναστάσιος Ράμμος – 8,35%
  9. Δε βάζεις μυαλό – Μελίνα Ασλανίδου 7,46%
  10. Όταν σε ρωτήσανε – Αντώνης Ρέμος – 7,02%

Αναλυτικά δείτε πόσα άτομα και με πόσους αντίστοιχους βαθμούς ψήφισαν το κάθε υποψήφιο τραγούδι.

1. Déjà vu – Έλενα Παπαρίζου και Marseaux

5 βαθμοί: 37 μέλη / 3 βαθμοί: 30 μέλη / 1 βαθμός: 17 μέλη

2. Ένα τσιγάρο διαδρομή – Δέσποινα Βανδή

5 βαθμοί: 31 μέλη / 3 βαθμοί: 32 μέλη / 1 βαθμός: 21 μέλη

3. Εγώ – Josephine

5 βαθμοί: 35 μέλη / 3 βαθμοί: 21 μέλη / 1 βαθμός:  28 μέλη

4. Δεν είσαι εδώ – Τάμτα & Mente Fuerte

5 βαθμοί: 27 μέλη / 3 βαθμοί: 31 μέλη / 1 βαθμός: 26 μέλη

5. Δοκίμασέ με – Ελένη Φουρέιρα

5 βαθμοί: 27 μέλη / 3 βαθμοί: 27 μέλη / 1 βαθμός: 30 μέλη

6. Για σένα μόνο – Γιάννα Τερζή & Πασχάλης Τερζής

5 βαθμοί: 15 μέλη / 3 βαθμοί: 31 μέλη / 1 βαθμός: 38 μέλη

7. Μη χανόμαστε – Δήμος Αναστασιάδης

5 βαθμοί: 15 μέλη / 3 βαθμοί: 29 μέλη / 1 βαθμός: 40 μέλη

8. Ό,τι και αν κάνω – Αναστάσιος Ράμμος

5 βαθμοί: 9 μέλη / 3 βαθμοί: 34 μέλη / 1 βαθμός: 41 μέλη

9. Δε βάζεις μυαλό – Μελίνα Ασλανίδου

5 βαθμοί: 9 μέλη / 3 βαθμοί: 24 μέλη / 1 βαθμός: 51 μέλη

10. Όταν σε ρωτήσανε – Αντώνης Ρέμος

5 βαθμοί: 7 μέλη / 3 βαθμοί: 23 μέλη / 1 βαθμός: 54 μέλη

Αυτή είναι η 5η φορά που η Έλενα Παπαρίζου μας εκπροσωπεί στον OGAE SONG CONTEST. Η πρώτη φορά ήταν το 2006 με το “Mambo” με το οποίο κατέκτησε και τη πρώτη θέση. Ακολούθησε η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή το 2007 με τη μπαλάντα “Μαζί σου” (3η θέση) ενώ μας εκπροσώπησε ξανά τις χρονιές 2013 (“Ένα λεπτό” / 11η θέση) και 2016 (“Μισή καρδιά” / 6η θέση). Από την άλλη η Marseaux ήταν και πέρυσι υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας με το τραγούδι “Το τανγκό της Μαρσό”. Το κομμάτι είχε περάσει από τη πρώτη φάση των 36 υποψήφιων τραγουδιών και είχε μπει στη τελική δεκάδα καταλήγοντας εκεί στην 9η θέση με 254 βαθμούς.

Λίγα λόγια για την Έλενα Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου ξεκίνησε τη πορεία της στα τέλη της δεκαετίας του 90 ως βασική τραγουδίστρια των Antique, ένα μουσικό συγκρότημα που είχε δημιουργήσει με τον παιδικό της φίλο Νίκο Παναγιωτίδη. Διασκευάζοντας γνωστά ελληνικά τραγούδια αλλά και κυκλοφορώντας αυθεντικά δικά τους κομμάτια οι Antique άρχισαν να γνωρίζουν εμπορική επιτυχία τόσο στη γενέτειρά τους τη Σουηδία, όσο και στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το 2001 χαρίζουν στη χώρα μας τη 3η θέση στη Eurovision με το κομμάτι “Die for you”. Η καριέρα τους απογειώνεται και ακολουθούν πολλές άλλες επιτυχίες. Στα τέλη του 2003 το συγκρότημα διαλύεται με την Έλενα να ξεκινά τη solo καριέρα της. Οι “Αναπάντητες κλήσεις” είναι ο προπομπός μιας λαμπρής καριέρας. Το 2005 η Έλενα χαρίζει στην Ελλάδα τη πρωτιά στη Eurovision, χάρη στο “My Number One” και γίνεται η εθνική μας τραγουδίστρια. Ακολουθούν αμέτρητες επιτυχίες, χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι και συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του χώρου. Παράλληλα η ίδια αναγεννά τη καριέρα της στη Σουηδία συμμετέχοντας σε συναυλίες και κυκλοφορώντας κάποια αγγλόφωνα singles. Το 2014 συμμετέχει στον Σουηδικό τελικό για τη Eurovision, το Melodifestivalen, όπου τερματίζει με το κομμάτι “Survivor” στη 4η θέση του τελικού. Από το 2016 μέχρι και σήμερα η Έλενα συμμετέχει ως coach στο δημοφιλές talent show “The Voice of Greece”. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η ενδέκατη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά με γενικό τίτλο “Αποχρώσεις”.

Λίγα λόγια για την Marseaux 

Η Marseaux είναι μόλις είκοσι ετών αλλά έχει ήδη γευτεί την επιτυχία. Από μικρή λάτρευε τη μουσική και το θέατρο γι’ αυτό και κατέληξε να φοιτά στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα με κατεύθυνση το θέατρο. Μέχρι τα δεκαπέντε της χρόνια κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα συμμετέχοντας στα musicals “Annie” και “Billy Elliot”. Στα 17 γνωρίζει τον Solmeister με τον οποίο αναπτύσσουν γρήγορα μια υπέροχη σχέση πατέρας-κόρης όπως χαρακτηριστικά λένε. Ο Solmeister της γράφει τα πρώτα της τραγούδια και σύντομα η Marseaux γίνεται η βασική φωνή των Wednesday Night Cypher, κυκλοφορώντας κάθε Τετάρτη και από ένα καινούργιο κομμάτι. Παρέα με τον Solmeister συμμετέχουν σε συναυλίες και μουσικά lives ενώ κυκλοφορούν κομμάτια που έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό. To 2019 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος “Κόρη” ενώ το 2020 ήρθε ο δεύτερος με τίτλο “This is Marseaux”. Στα τέλη του 2020 η Minos EMI της ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί δισκογραφικά με την Έλενα Παπαρίζου και έτσι γεννήθηκε το «Déjà vu». Στα τέλη Ιουνίου η Marseaux κυκλοφόρησε τον τρίτο δίσκο της με γενικό τίτλο “Chicas” από το οποίο είχαμε ήδη πάρει μία πρώτη γεύση χάρη στο single “Βότκα βύσσινο”.

Υπενθυμίζουμε πως ο OGAE Greece συμμετέχει στον OGAE Song Contest αδιάκοπα από το 1988 και μέχρι στιγμής μετρά ήδη δύο νίκες στο ενεργητικό του: το 1994 με το “Φταις” (Σαμπρίνα) και το 2006 με το “Mambo!” (Έλενα Παπαρίζου). Στον OGAE SONG CONTEST 2020 η χώρα μας κατέκτησε την 10η θέση με 64 βαθμούς, ανάμεσα σε 28 συμμετοχές, χάρη στο τραγούδι “Βαλ’ το τέρμα” (μουσική: Χρήστος Δάντης & Natalia Dusso, στίχοι: Νίκος Σαρρής) με τον Νίκο Οικονομόπουλο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ OGAE GREECE! 

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον OGAE Song Contest 2021, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ