ΙΤΑΛΙΑ: Οι Måneskin μιλούν στον OGAE Greece!

Βρέθηκαν για πρώτη φορά πριν από εφτά χρόνια και δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν πως το πάθος τους για τη μουσική πρέπει να πάρει σάρκα και οστά. Η Victoria (μπάσο) και ο Thomas (κιθάρα) συναντήθηκαν με το Damiano (τραγουδιστής) και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το συγκρότημα της παιδικής του ηλικίας. Τους έλειπε ο ντράμερ, αλλά μέσα από μια αγγελία στο Facebook ο Ethan επικοινώνησε μαζί τους και αυτό ήταν. Το συγκρότημα είχε δημιουργηθεί. Το όνομα του; Κάτι ξενικό, και η δανέζικη καταγωγή της Victoria έκανε τη δουλειά. Måneskin, ή στα ελληνικά «Σεληνόφως».  Έκτοτε, 18 πλατινένιοι δίσκοι, 5 χρυσοί δίσκοι, μια τεράστια επιτυχία το “Torna a casa”. Ας δούμε τι έχουν να μας πουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

Καλησπέρα σας Måneskin και ευχαριστούμε για τη συνέντευξη αυτή και τον πολύτιμο χρόνο σας εν μέσω του διαγωνισμού της Eurovision 2021.

Καλησπέρα σας, η χαρά είναι όλη δικιά μας.

Αν δεν κάνω λάθος, η ιδέα του συγκροτήματος γεννήθηκε πριν από εφτά χρόνια. Πώς ήταν τα πρώτα βήματα;

Σωστά, βρεθήκαμε πριν από εφτά χρόνια και από την αρχή καταλάβαμε ότι αυτό που αγαπάμε είναι η μουσική. Ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική στο δρόμο και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στα πρώτα μας βήματα. Μας δίδαξε πώς να κερδίσουμε ένα κοινό και προσπαθήσαμε να είμαστε 100% οι εαυτοί μας. Εμπειρίες πολύ σημαντικές για τις μετέπειτα συναυλίες σε Ιταλία και Ευρώπη.

Και από τους δρόμους της Ρώμης στο πρώτο σας άλμπουμ.

Ναι, κάπως έτσι. Το «Il ballo della vita» ήταν το πρώτο άλμπουμ που ηχογραφήσαμε. Σαν νέοι και καθοδηγούμενοι από το ένστικτο μας, θέλαμε ο πρώτος μας δίσκος να έχει αυτή νότα, έναν εορτασμό μουσικής, νεολαίας και ελευθερίας.

Κάπως έτσι γεννήθηκε, να υποθέσω, η ιδέα της Marlena;

Ακριβώς! Για να το κάνουμε όλα αυτά, επιλέξαμε να ενσωματώσουμε τη Marlena σε αυτό, τη μούσα μας. Ένας μεταφορικός χαρακτήρας που στο πρόσωπό της αντανακλούνται όσα πρεσβεύουμε σαν μουσικοί και σαν άνθρωποι.

Η συμμετοχή σας στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο ήταν προτροπή της ίδιας;

(Γέλια)… Από το ξεκίνημα μας έχουμε λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς. Είτε σχολικοί είναι αυτοί, είτε τοπικοί, είτε ακόμα και το X Factor. Το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο ήταν κάτι σαν τη φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Με ένα όμως ανατρεπτικό κομμάτι, το “Zitti e buoni”.

Το “Zitti e Buoni” είναι ένα λυτρωτικό κομμάτι που αναφέρεται στην επιθυμία μας να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο με τη μουσική μας. Το τραγούδι είναι χαρακτηριστικό ροκ τραγούδι, όπως άλλωστε και το στυλ μας, με τον «ωμό», παραμορφωμένο ήχο του. Γράφτηκε για να προκαλέσει τις προκαταλήψεις.. Ήμασταν πραγματικά περήφανοι που συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ Sanremo με τον δικό μας ροκ ήχο. Θέλαμε να είμαστε οι ίδιοι και να παίξουμε τη μουσική μας, με όλη τη δέσμευση, το πάθος και την εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια. Δεν σου κρύβω ότι εκπλαγήκαμε με τη νίκη μας. Ήταν κάτι που πραγματικά δεν το περιμέναμε και πιστεύουμε πως είναι ένα σημάδι της αλλαγής που έρχεται.

Μιλώντας για αλλαγή, πόσο έχουν αλλάξει οι Måneskin μέσα στο χρόνο;

Καλή ερώτηση. Ακόμα είμαστε πολύ μικροί και όπως είναι επόμενο συνεχώς εξελισσόμαστε. Ήδη αυτό φάνηκε και στο δεύτερο μας δίσκο. Το “Teatro d’ira – Vol. I” είναι το πρώτο μέρος από το νέο μας μεγάλο project. Το ηχογραφήσαμε ζωντανά και αποτίει φόρο τιμής στα Seventies, χωρίς να ξεχνάμε το δικό μας στυλ, τη δική μας επανάσταση αν θες να πεις ενάντια στα καταπιεστικά στερεότυπα. Είναι μια κάθαρση που φέρνει την αναγέννηση και μια θετική αλλαγή μέσω της τέχνης. Με αυτό το άλμπουμ θέλουμε να συνεχίσουμε να στέλνουμε το μήνυμα της ελευθερίας μας, απομακρύνοντας τις περιττές υπερκατασκευές και φίλτρα. Νομίζω πως σημασία έχει να είμαστε αυθεντικοί.

Είναι ο διαγωνισμός της Eurovision ο κατάλληλος χώρος να εκφράσετε αυτές τις ιδέες σας σε μεγαλύτερο κοινό;

Η Eurovision θα είναι μια ευκαιρία για εμάς να προβάλλουμε όσα πρεσβεύουμε σε ένα διεθνές κοινό και όχι μόνο στους οπαδούς μας που μας ακολουθούν σε όλα μας τα βήματα. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που μπορούμε να λάβουμε μέρος σε μια εκδήλωση που περιλαμβάνει πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη και ανυπομονούμε να εκπροσωπήσουμε την Ιταλία με τη μουσική μας. Περιμένουμε να δώσουμε όλη μας την ενέργεια στη σκηνή!

Σε μια σκηνή, η οποία όμως λόγω των περιοριστικών μέτρων θα μετρά ελάχιστους παρόντες.

Η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε συνθήκες. Σαφώς, αυτό που μας ικανοποιεί είναι να παίζουμε ζωντανά μπροστά με μεγάλο κοινό. Το να παίζουμε ζωντανά για εμάς είναι το παν. Είναι μοναδικό το συναίσθημα που δημιουργείται με το κοινό και εμάς. Ξεκινήσαμε ως μουσικοί του δρόμου σε άμεση επαφή με ανθρώπους. Μπορεί σαν μουσικοί να έχουμε αποκτήσει εμπειρίες παίζοντας σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε και το πόσο σημαντικό είναι να παίζουμε για τον κόσμο που μας ακολουθεί.

Κλείνοντας, θα θέλατε να μας πείτε τα σχέδια σας μετά τη Eurovision;

Η επόμενη χρονιά, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, προβλέπεται αρκετά έντονη. Οι συναυλίες μας λείπουν αρκετά. Έχουμε ήδη προγραμματίσει 11 συναυλίες στην Ιταλία (οι 4 εκ των οποίων είναι ήδη SOLD OUT), από το Δεκέμβριο αυτού του έτους μέχρι και τον Απρίλιο του 2022, ενώ σκεφτόμαστε να παίξουμε ζωντανά και στο εξωτερικό.

Να ευχηθούμε από τη μεριά καλή επιτυχία στον τελικό και αναμένουμε σίγουρα πολλά από εσάς στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Πηγή φωτογραφιών: eurovision.tv, Gabriele Giussani

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια νίκη της Ιταλίας φέτος συμβολίζει εκτός των άλλων την αναγέννηση της Γιουροβίζιον και κυρίως αποδεικνύει πως για τα όνειρα μονόδρομος είναι η πραγματικότητα. Καλή επιτυχία παιδιά!

    • Aχ πόσο κούκλος ο Damiano! Φέτος η Ιταλία αξίζει τη νίκη περισσότερο από ποτέ!

  2. Ποσό πολύ θέλω να κερδίσει φέτος η Ιταλία
    Τρομερό τραγούδι και απίστευτη άνεση στην σκηνή είναι καταπληκτικοί μακάρι να καταφέρει η Ιταλία να κερδίσει το αξίζει εδώ και χρόνια !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ