EUROVISION 2021: Δεύτερη πρόβα Ελλάδας!

Τα βλέμματα όλων σήμερα στραμμένα στη 2η πρόβα της Stefania, την οποία όλοι περιμέναμε εναγωνίως! Το ελληνικό team στη σκηνή του Ρότερνταμ ακριβώς πριν το διάλειμμα των προβών της 6ης μέρας.

Το σκηνικό παραμένει το ίδιο, με τη Stefania να χάνεται στην ονειρική πόλη που έχει φανταστεί ο μετρ του είδους Φωκάς Ευαγγελινός. Τα αρχικά κοντινά πλάνα της Stefania, διαδέχεται μια χορογραφημένη αλληλουχία εικόνων και αισθήσεων καθώς η νεαρή τραγουδίστρια χάνεται ανάμεσα σε κτήρια και δρόμους, αιωρούμενη στην κυριολεξία ανάμεσά τους.

Αρωγοί της σε αυτή την προσπάθεια οι τέσσερις χορευτές, οι οποίοι αν και δεν φαίνονται ολόκληροι, εκτελούν άψογα τη χορογραφία και γράφουν φανταστικά στο φακό μέσα από τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιεί η ελληνική αποστολή. Οι χρωματισμοί εναλλάσσονται σε μωβ, ροζ και γκρι χρώματα δημιουργώντας μια άκρως ενδιαφέρουσα παλέτα χρωμάτων που δένει με τη μοβ ολόσωμη φόρμα της Stefania. 

Στη σημερινή πρόβα, τα ειδικά visual effects δούλεψαν στην εντέλεια προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο οπτικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με κάποια πλάνα που διορθώθηκαν. Η ερμηνεία της Stefania στιβαρή, αναδεικνύει το Last Dance και κερδίζει σίγουρα πόντους. Η επαφή  της με την κάμερα άψογη.  Τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες από τους παρευρισκόμενους στο Press Center αναπόφευκτα. Πολλά συγχαρητήρια Στεφανία, πολλά συγχαρητήρια Ελλάδα!

Ακόμα καλύτερα πήγε η δεύτερη πρόβα με τη Stefania να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις απαιτήσεις της χορογραφίας και να πετυχαίνει εκπληκτικά τη νότα στο τέλος. Εξαιρετικό και το τρίτο πέρασμα, με τα χειροκροτήματα στο Press Center να συνεχίζονται.

EBU / ANDRES PUTTING
EBU / ANDRES PUTTING
EBU / ANDRES PUTTING

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

80 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ….. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!Ειναι η πρώτη φορά μετά απο χρόνια που νιώθω καλά με συμμετοχή μας ανεξάρτητα το αποτέλεσμα που θα έχουμε!

  2. Εμφάνιση για TOP 10 χωρίς δεύτερη συζήτηση.Μπράβο στην ελληνική αποστολή.Εάν μετά από αυτό η Ευρώπη μας ψηφίσει στις θέσεις 19-21 τότε θα έχουμε σοβαρό θέμα για μεγάλη συζήτηση για αποχή από τον διαγωνισμό.Πάμε ρε Ελλάδα δυνατά.

  3. Εν το μεταξύ πάλι για ακόμη μια φορά οι Escunited θάβουν με μαθηματική ακρίβεια την συμμετοχή μας δεν είδα τους Wiwiblogs αλλά φαντάζομαι και εκείνη στο ίδιο πρόγραμμα μέσα στο σύστημα.Δε πειράζει τη δουλειά μας εμείς κάποια μέρα η βόμβα που φτιάξανε όλοι αυτοί θα σκάσει στα χέρια τους με το να δημιουργούν τάσεις και δεδομένα στις στοιχηματικές εταιρείες.Η ΕΡΤ φέτος έδωσε λιγάκι δύναμη παραπάνω στην ελληνική αποστολή μπράβο σε όλη την ομάδα.

    • Στο wiwibloggs δεν είπαν τίποτα κακό ίσα ίσα που τους άρεσε καλύτερα. Στο escunited δεν εκραξαν απλα επισήμαναν ένα δύο πράγματα που θεωρούν ότι πρέπει να διορθωθούν. Αν προσέξες τα λόγια τους είπαν ότι είναι πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά και ότι οι μικρές ατέλειες διορθώνονται χωρίς καν να είναι ανάγκη να γίνει μια ολόκληρη πρόβα στην σκηνή. Συμφωνώ ότι ίσως τα υπεραναλυουν μερικές φορές, αλλά όταν κάποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ένα δύο πράγματα τα οποία πρέπει να φτιαχτούν, δεν σημαίνει ότι σε κράζει κι’ολας.

      • Και ποιοι είναι δηλαδή οι escunited που θα πουν και το τι θα διορθωθεί και τι όχι…Απλοί φαν του διαγωνισμού είναι που έχουν ανοίξει κανάλι στο YouTube και το παίζουν ειδικοί…Δεν διαφέρουν σε τίποτα με τους υπόλοιπους και πάνε με το μέρος της χώρας που στα στοιχήματα είναι φαβορί ή έχει ανοδική τάση μετά τις πρόβες..

    • Αυτό που αντί να λέμε και ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τα livestream και μας περιγράφουν τι γίνεται τους θάβουμε και από πάνω δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή δικαίωμα γνώμης δεν έχουν αυτοί πρέπει να λένε ότι η Ελλάδα είναι τέλεια για να είναι καλοί? Καμία τάση δεν επηρεάζει η γνώμη 10 ατόμων που μιλάνε σε ένα κοινό το πολύ 1-2 χιλιάδων ατόμων, γιατί πολύ απλά μέσα στο press centre υπάρχουν πολύ περισσότερα άτομα που βλέπουν και αυτοί την πρόβα και δίνουν πληροφορίες στις στοιχηματικές και στα διάφορα σάιτ. Η περίπτωση απλά να μην είναι όντως τόσο ουάου όσο πιστεύουμε κάτι που το έχουν πεί πολλά άτομα που είχαν την Ελλάδα στα αγαπημένα τους δεν υπάρχει σαν ενδεχόμενο?

  4. Επειδη την ειδα την προβα, μου θυμιζει την ταινια The Mask με τον Τζιμ Κάρει το όλο αποτέλεσμα. Συμπαθητικο ειναι ενταξει ανα σημεια, όχι ομως κατι να πεις ουάου. Δεν είναι εντυπωσιακό ούτε εκει που ανεβαίνει τα σκαλάκια ούτε οταν κάθεται στους ξεθωριασμένους ουρανοξύστες. Δεν κολλάει με το τραγούδι το όλο σόου και εκει που βλεπουμε τα πόδια του χορευτή επάνω και το κεφάλι κατω και τον ακουμπάει η στεφανία, ειναι λιγο αστείο ή γραφικό. Καλή επιτυχία. Να λυθεί η στεφανία γιατί φαίνεται σφιγμένη και άπειρη στη σκηνή και λίγο χαμένη. Να το χαρεί. ότι έγινε, έγινε. Τώρα δεν αλλάζει κατι. Αντε καλη επιτυχια

  5. Αν και με ρίσκο η επιλογή της green screen φαίνεται ότι το επίπεδο της παρουσίασης είναι υψηλό. Μπράβο!
    Από την άλλη στα live streams οι σχολιαστές κόλλησαν σε τεχνικές λεπτομέρειες. Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα του ότι δεν προηγείται ένας εθνικός τελικός ώστε να εντοπίσεις τυχόν τεχνικές αστοχίες, πριν μπεις στο ψητό (σκηνή της Eurovision).

    Όσον αφορά την τελική βαθμολογία, προσωπικά δεν ασχολούμαι. Και δεν είναι λόγος για να μην ξανασυμμετάσχουμε. Ας πιέσουμε καλύτερα την ΕΡΤ να αυξήσει τον προϋπολογισμό της για το διαγωνισμό ή/και να συνεργαστεί με άλλες ραδιοτηλεοράσεις, ώστε να πάρει know how, και να στήσει εθνικό τελικό.

    Καλή επιτυχία σε Ελλάδα & Κύπρο!

    • Φίλε αν και συμφωνώ μαζί σου 100% ως προς τον εθνικό τελικό αυτόν καθεαυτόν -για πολλούς λόγους αλλά δεν είναι της παρούσης-, ας μην μπλέκουμε όμως το αποτέλεσμα των προβών με τον όποιο εθνικό τελικό. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Σάμπως αυτό που θα δείξουνε στον διαγωνισμό έχει καμμία σχέση με το πως θα παρουσιάζανε τη συμμετοχή μας στον εθνικό τελικό; Οπότε αυτό είναι το τελευταίο που θα πρέπει να μας φταίει, αν κάτι πρέπει να μας φταίει απαραίτητα. Επίσης κάτι αλλο που είπες, εδώ θα υπερθεματίσω κι εγώ αν και έχω ξανατοποθετηθεί, ας σταματήσουμε αυτό το “να μην ξανασυμμετάσχουμε”. Θεωρείτε ότι θα πάρουν κάποιο μύνημα; Ποιόν νομίζουμε ότι τιμωρούμε; Θα χάσει η Βενετιά βελόνι αν δεν πάμε εμείς; Καλύτερα γι αυτούς, ένας λιγότερος.

      • Απαντώ σε όσους -είναι και πολλοί(!)- τις τελευταίες μέρες με -αυθαίρετο- πρόσχημα τυχόν 20η θέση (!) υποστηρίζουν να… αποχωρήσουμε από το διαγωνισμό. Προτρέπω αντί να “πιέζουμε” την ΕΡΤ να μην ξανασυμμετάσχουμε, να την πιέσουμε να οργανώνει ετησίως έναν εθνικό τελικό. Βέβαια με πρότυπο πχ το Melodifestivalen όπου οι Σουηδοί στήνουν τις συμμετοχές τους στη γιουροβιζιονική σκηνοθεσία και δοκιμάζουν όποια τεχνολογία επιθυμούν αρκετά νωρίτερα κρατώντας την ίδια παρουσίαση. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να κάνει η Γαλλία φέτος. Και σωστά. Αμφισβητώ ότι Mans θα κέρδιζε με το Heroes αν δοκίμαζαν πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τηλεσκηνοθεσία (κίνηση & LEDs) στις τεχνικές πρόβες του Μαΐου. Κάτι θα τους ξέφευγε!!! Κέρδισαν χρόνο & εμπειρία με τον εθνικό τελικό. Γι αυτό κάνω σύνδεση των δύο. Εφόσον -τονίζω- παραμένει η ίδια παρουσίαση. Το Φεβρουάριο η ΕΡΤ και το team θα είχαν δοκιμάσει την green screen σε εθνικό τελικό και δεν θα φαίνονταν τώρα -όπως οι escunited σχολίασαν- πράσινες μπότες ή πόδια χορευτών (!). Θα είχαν κερδίσει χρόνο & εμπειρία κι αυτοί. Θα έφταναν στο… τέλειο.

      • Οι Σουηδοί είναι Σουηδοί και είναι μάστερ του είδους. ΟΚ, άλλα τα μεγέθη εκεί. Εχεις υψηλές προσδοκίες αν πιστεύεις ότι θα γινόταν αυτό ποτέ εδώ. Ασε που δεν είναι στη φιλοσοφία μας να τα αποκαλύψουμε όλα από την πρώτη στιγμή. Εκεί το χτίζουμε, στις πρόβες, να κρατάμε τη μαγεία. Εδώ ο Φωκάς είχε πει να μη δείξουν βίντεο από την πρόβα μας στα επιμαχα σημεία με την “εκπληξη”. Ακόμη και το επίσημο site της Eurovision δεν έδειξε. Εντελώς άλλη πολιτική έχουμε απ αυτήν που περιγράφεις.

      • Θαρρώ η δική μας πολιτική είναι ξεπερασμένη. Αφενός οι εθνικοί τελικοί είναι περιορισμένοι στο fan base της Eurovision οπότε η -όποια- “μαγεία” για τα εκατομμύρια των τηλεθεατών παραμένει, αφετέρου οι υψηλές τεχνικές απαιτήσεις σήμερα μετατρέπουν έναν εθνικό τελικό σε… περισσότερες πρόβες!
        Κι επιτέλους η ΕΡΤ να γίνει SVT. Μπορεί. Έχει βαρβάτο γενικό προΰπολογισμό. Ας περιορίσει το κλωτσόσφαιρο…

  6. Βρε παιδιά, ποιον να πιστέψουμε? Οι escunited μίλησαν για τεχνικά προβλήματα και συγκεκριμένα με τις μπότες της Στεφανίας που έβγαιναν πράσινες ή με τα γόνατα των χορευτών να φαίνονται. Δεν κερδίζουμε κάτι με το να ωραιοποιούμε καταστάσεις, αν υπάρχουν όντως τεχνικά προβλήματα καλό είναι να τα μεταφέρετε στην ομάδα

    • Οι σχολιαστές είναι εκεί και αναλύουν τα πάντα. Αυτό που λένε για τις μπότες, που αποκτούν έναν πιο πράσινο τόνο , είναι μια λεπτομέρεια που δεν χαλάει το όλο στήσιμο,και αυτό είπαν. Δηλαδή ο μέσος τηλεθεατης αν του αρέσει η εμφάνιση δε θα μείνει σε μια γραμμή που κάπως λίγο φαίνεται ενώ όλο το στήσιμο εντυπωσιάζει. Αυτό που κρατάω πιο πολύ είναι ότι λόγω green screen η εικόνα είναι λιγότερο καθαρή σε ανάλυση , μάλλον, σε σχέση με το όταν εμφανίζεται αρχικά η Στεφανία και είναι μόνη στη σκηνή. Αλλά και το τέλος της χορογραφίας είναι πάλι εντυπωσιακό όπως και άλλες στιγμές. Σίγουρα όμως το green screen και όλη η ιδέα θα είναι κάτι memorable στην ιστορία της Eurovision, ανεξαρτήτως αποτελέσματος 😉

      • Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θέλω και εγώ να ελπίζω πως είναι απλά μερικές μικρές λεπτομέρειες που δεν θα χτυπήσουν στο μάτι του μέσου τηλεθεατή. Η Στεφανία είναι πανέμορφη και τραγουδάει σχεδόν αψεγάδιαστα, θα ήταν κρίμα να χαθούν βαθμοί από τεχνικά προβλήματα. Καλή μας επιτυχία!

  7. Στο wiwibloggs που το είδα, η Σουζάν ενθουσιάστηκε και είπε ότι αυτή τη φορά φάνηκαν όλα πιο ωραία. Της άρεσε πολύ επίσης, το πως γράφει η Στεφανία στο φακό.
    Μακάρι να τα πάμε καλά παιδιά…
    Καλή μας επιτυχία!

  8. Περιφανια για την δουλεια που εγινε απο ολουs!! ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ απο τουs ελληνεs eurofans!! ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

  9. Τηλεοπτικά την βραδιά της παρουσίασής του, θα ναι ακόμη πιο εντυπωσιακό από τις πρόβες που βλέπουμε εμείς τώρα, οπότε αναμείνατε τα καλύτερα που έρχονται! Αν και νιώθω ότι φέτος είναι η χρονιά της Γαλλίας (τι κομμάτι κι αυτό!), το να πάμε ψηλά, θα μας ξανα βάλει στο παιχνίδι, γιατί σε πολλες συμμετοχές μας αρκετά χρόνια τερματίζαμε στον τελικό μες τη δεκάδα. Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε και φέτος. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα.

    • Φαίνονται κάτι μαύρα στο περίγραμμα των χορευτών και δεν είναι ωραίο, διορθώστε το.

  10. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί νευριαζουμε όταν κάποιοι λένε ότι υπάρχει ανάγκη για μια δύο μικροδιορθωσεις. Το παράξενο στις πρόβες θα ήταν να μην υπάρχουν αστοχίες. Και πάλι καλά θα πρέπει να λέμε που έχουμε μια κοπέλα με ωραία φωνή που ξέρει να τραγουδήσει και μια ομάδα από πίσω που φέτος είναι φοβερά αποδοτική. Όσο για τα μικροπροβλήματα;; Για αυτό γίνονται οι πρόβες για να διορθωθούν, καλό είναι που εμφανίζονται τώρα και ιδιαίτερα καλό είναι που εμφανίζονται σε τεχνικά ζητήματα, ώστε η αποστολή να είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει χωρίς να χρειάζεται πολλές επιπλέον πρόβες που λόγω κανονισμού δεν θα δίνονταν.

  11. ΑΠΟΨΗ – Αναλυτική πρόγνωση χωρίς αυταπάτες για την Eurovision 2021.

    Φέτος ο νικητής θα παιχτεί ανάμεσα σε Γαλλία – Ελβετία και Μάλτα.Αν βάλουμε κάτω τα δεδομένα και δούμε με λογική με βάση πρώτα τα οικονομικά και ύστερα τα πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια γιατί τα μουσικά είναι απλώς μια βιτρίνα των παραπάνω 2 και ότι θέλετε πείτε – Ζυρίχη και Παρίσι είναι αμιγώς πιο δυνατές οικονομικές πόλεις από την Βαλλέτα για να στηρίξουν την EBU και να διοργανώσουν τον διαγωνισμό χωρίς πρόβληματα – Αν βάλουμε τώρα στην εξίσωση το δεδομένο της διαφορετικότητας και του κοινωνικού μηνύματος γιατί πλέον το λεγόμενο “Diversity” είναι παιδί της Eurovision
    και μόνο έτσι μπορείς να ανέβεις θέσεις από την πλάγια οδό η Μάλτα πάει για το λεγόμενο “colpo grosso” να σηκώσει το τρόπαιο.Αυτά θα γίνουν και εδώ θα είμαστε.Θα δείτε επίσης στο voting για ακόμη μια φορά την χαώδη διαφορά μεταξύ telovoting και juries.Στα λεγόμενα “dark horses” Βουλγαρία – Κύπρος και Σαν Μαρίνο με Ουκρανία μπαίνουν δυνατά στο TOP 10 ενώ λόγω “Diversity” Λιθουανία και Ισλανδία σίγουρα TOP 10 για μην βάλω και TOP 5 αν και δεν το αξίζουν αντικείμενα αλλά είπαμε διαφορετικότητα..

    Όσο για την Ελλάδα..

    Τα έχω πει πολλές φορές ότι η αποχή για 1-3 χρόνια από τον διαγωνισμό της Eurovision όσο και να μας πονάει είναι η μόνη λύση.Δε βρέχει παιδιά μας φτύνουν ξυπνήστε έχουν σοβαρή προκατάληψη οι Ευρωπαίοι και το συγκεκριμένο lobby της Eurovision εις βάρος της Ελλάδας.Καμιά φορά και η αξιοπρέπεια είναι καθήκον..

    Τι να πω..

    Αυτό το λεγόμενο συνεχόμενο πλασάρισμα 18-22 στις θέσεις ότι τραγούδι και αν στείλουμε..καμιά φορά παίζει και ο αποκλεισμός,η γιούχα στην βαθμολογία που δίνουμε στο voting όταν δίνουμε και παίρνουμε 12άρι από την Κύπρο,οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το γεγονός στη πλειοψηφία πριν καν ακούσουν το τραγούδι έχουν προκατάληψη κράζουν πχ όπως η Esma στο Wiwiblogs η στο Escunited όλοι αυτοί είναι σε ένα σύστημα που δημιουργεί τάσεις προς τον κόσμο και αλλάζουν την κοινή γνώμη που παρακολουθεί Eurovision.Ναι οι fans μας καμιά φορά υπερβάλλουν αλλά όχι και να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας μάγκες εκεί θέλει ευθύτητα και μπάσιμο στα σχόλια όπως και σωστά έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση της Esma..όχι ότι είναι σωστό αλλά εκεί φάνηκε πόσο ένοχο είναι το σύστημα αυτό..

    ΥΓ:Η άποψη μου είναι ότι φέτος μετά από αρκετά χρόνια η ΕΡΤ έβαλε λίγα λεφτά παραπάνω και θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος και η συμμετοχή μας με την Στεφανία είναι αξιοπρεπής 100% και πιστεύω ότι παίζει δυνατά η επιστροφή της Ελλάδας μετά από χρόνια στο TOP 10 και πιστεύω το αξίζουμε αντικειμενικά.Εάν δούμε τίποτα κουφά πάλι στην βαθμολογία..παρακαλώ όλη την συντακτική ομάδα του OGAE Greece να κάνει δημοσκόπηση για το εάν η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό λόγω κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων από την EBU και την EE.

    Κάποιοι εδώ μέσα πρέπει να ξυπνήσουν επιτέλους η Eurovision δυστυχώς άλλαξε..

  12. Εμένα μ’ αρέσει πολύ αυτό που βλέπω, είναι όντως πρωτότυπο, από το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί αν άξιζε τόσο hype! Θεωρώ ότι θα περάσουμε στον τελικό αλλά θα πλασαριστουμε χαμηλά. Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω ΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΡΙ ανταλλάζουμε με την Κύπρο που είμαστε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ίδιο έθνος (αν είναι δυνατόν) και φεύγει το γιουχαρισμα σύννεφο, ενώ στα σκανδιναβικά, σλαβικά, σοβιετικά αλισβερίσια δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

    • Ψάξε το βίντεο κλιπ του Είμαι πολύ καλά της Βίσση και θα δεις κάτι παρόμοιο από το μακρινό 1994 (για να μείνουμε στην Ελλάδα). Μετά από 27 χρόνια δεν το λες πρωτότυπο αυτό που είδαμε στην πρόβα.

  13. Παιδιά με όλο το σεβασμό προς τους φανς που κάνουν ρεπορτάζ, αλλά αυτή είμαι η δουλειά τους, να ξεψαχνίζουν κάθε λεπτομέρεια της πρόβας και να την αναλύουν σε σημείο που δεν έχει και τόση σημασία . Τρία λεπτά θα δει ο τηλεθεατής και μέσα σε αυτά τα τρία λεπτά θα δει κάτι απλά ωραίο η μέτριο . Επίσης η πλήρης εικόνα και δεν έχει βγει στη δημοσιότητα και δεν είναι τεχνικά ολοκληρωμένο σε σχέση με αυτό που θα δούμε στον ημιτελικό ! Όποτε ψυχραιμία και υπομονή . Εγώ προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος .

  14. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα θέματα χαλαρώστε. Απλά εγώ όπως το είδα, δεν θεωρώ ότι είναι εντυπωσιακό. Σε κρατάει σαν τηλεθεατή να το δεις αλλά η αισθητική ” comic and funny” που έχει επιλεγεί και θυμίζει The mask με Τζίμ καρεϊ, δεν νομίζω ότι ανεβάζει το τραγούδι. Δίνει μια χιουμοριστικη νότα στο τραγούδι που δεν την χρειαζόταν. Οι ουρανοξύστες φαίνονται σαν κολλάζ ξεθωριασμενων εφημερίδων που είναι οκ για την όλη αισθητική comic book που θέλουν να περάσουν. Προφανώς και δεν θελαν (ή δεν μπορούσαν οικονομικά να υποστηρίξουν) κάτι στιβαρό και πολύ serious όπως ο λαζαρεφ το 2016. Πάντως την εταιρία που μας έκανε τα γραφικά με Google search δεν τη βρίσκω στην Ελλάδα, μόνο στο Minsk της Λευκορωσίας βρίσκω εταιρία γραφικών με αυτό το όνομα. Ας είναι. Για να την επιλέξουν οι ειδικοί, κάτι θα ξέρουν καλύτερα από εμάς. Καλή επιτυχία και μην αγχώνεστε. Μια οκ γλυκούλα εμφάνιση που θα μπει τοπ 10 του κοινού (προς το τέλος έστω) είναι. Μακάρι να μη ζοριστεί με τις επιτροπές γιατί αυτή η παρουσίαση όπως την είδα, δύσκολα θα μπει στα 13 πρώτα των επιτροπών στον τελικό.

    • Την είδες όλη την εμφάνιση ή μονο τα 30 δεύτερα που είδαμε όλη μας;Γιατι έχει σημασία. Προφανώς και παίρνουμε μια ιδέα αλλα τα 30 δευτερα δεν ειναι τίποτα δε σχέση με τα 3 λεπτά. Εγώ προσωπικά μέχρι να δω ολοκληρωμένο το act δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

  15. Η εμφάνιση μας είναι μια χαρά
    Η στεφανια άψογη καη είμαι σίγουρης θα τα πάει μια χαρά η συμμετοχή μας και θα το ευχαριστηθούμε φέτος
    Σταματήστε ρε κλάψες συνέχεια να κράζετε την συμμετοχή της Ελλάδα με συνομοσιόΛογιες τα σάιτ μας κράζουν δεν μας πάνε πο ευρωπαίοι και μια ζωή τα ίδια πάντα οι άλλοι μας φταίνε !!!!
    Τις χρονιές 2002-2014 μας ήθελαν μια χαρά τρ τους χαλάσαμε
    Όχι κύριοι απλά ήμασταν τραγικοί σε κάθε συμμετοχή απλά τα πράγματα
    Κουράσατε ρε !
    Τώρα για την συμμετοχή απλά αξιοπρεπής μπράβο σε όλη την ομάδα καο την στεφάνια που παρουσιάζουν επαγγελματικότητα φέτος για μια καλή παρουσία !

  16. Εσύ που έχεις το όνομα της Εκπομπής φλερτ συγγνώμη που στο γράφω αλλά γέμισε τα κενά σου με άλλο τρόπο σκέψου για του χρόνου γιατί κάθε χρόνο αυτό κανεις και θυμήθηκα ότι το ίδιο έκανες και πέρσι και ευτυχώς που ήσουν η αιτία που δεν έγινε η Γιουροβίζιον της Κιτρηνηλας 👇👇👇

  17. Συγγνώμη, αλλά το εφέ με το green box, δεν είναι καλό. Βγαίνει πολύ πρόχειρο και κακό τεχνικά, λες και βλέπουμε βίντεο κλιπ από επαρχιακό κανάλι το ’92. Κάπου είχαν δίκιο αυτοί που σχολίαζαν εξαρχής ότι δεν είναι αυτό που περιμέναμε.

    • Ακριβώς! Μου θύμισε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Είμαι πολύ καλά της Βίσση που την έδειχνε να περπατάει ανάμεσα και επάνω σε κτίρια σαν τον Κίνγκ Κόνγκ και τον Γκοτζίλα. Ή σαν το Μια Ελλάδα φως της Κωνσταντίνας που την έδειχνε να κάνει τον γύρο της Ελλάδας στον αέρα.

  18. Βλέποντας το video. Καθρεφτίζεται το πράσινο της οθονης στο πάτωμα της σκηνής στα διαμαντακια που είναι στις μπότες και χαλάει το αποτέλεσμα.
    Στους χορευτές οι σκιές που κάνουν στο πράσινο της σκάλας φαινονται στην οθόνη και επίσης χαλάνε την εικόνα.
    Ελπίζω να μπορούν να διορθωθούν

  19. Τώρα λοιπόν που βγήκε το βίντεο συγγνώμη αλλά εγώ συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια από τις άλλες χώρες. Δεν βλέπω κάτι το φαντασμαγορικό που θα το θυμάσαι για όλο το σόου όπως η Ρωσία το 2016 ή η Αυστραλία το 2019. Ναι οκ είναι μια πολύ καλή σκηνική παρουσία αλλά έως εκεί. Για θέσεις 11-16 ναι αλλά δεν νομίζω ότι είναι για παραπάνω για εμένα. Πιστεύω πως αν και πολύ χειρότερο τραγούδι αυτή η εμφάνιση ήταν για το Supergirl πιο πολύ γιατί βγάζει περισσότερο νόημα και όχι για αυτό το τραγούδι.

    • Ότι ο μέσος Ευρωπαίος δεν θα θυμάται την κοπέλα μέσα σε μια πόλη με αόρατους χορευτές που ανεβαίνει μια αόρατη σκάλα και φαίνεται ότι πετάει και με έναν μαγικό τρόπο κατεβαίνει από αυτήν. Είναι αστείο.

      • Ναι όλα αυτά ακούγονταν πολύ ωραία αλλά με βαση το βιντεο δεν νομίζω ότι είναι κάτι αξιομνημόνευτο. Δεν λέω πως θα ξεχαστεί αλλά δεν νομίζω να κάνει και τρομερή αίσθηση. Οι χορευτές θα μπορούσαν να είναι και μέρος του background έτσι όπως φαίνεται και για τα υπόλοιπα μέχρι να τα δω δεν μπορώ να πω κάτι αλλά δεν περιμένω πλέον να είναι τόσο εντυπωσιακά όσο μας τα περιγράφουν. Το είχα φανταστεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικά και αυτό που είδα ήταν υποδεέστερο.

    • Τα γραφικά έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να σε μεταφέρουν σε μια 80s διάθεση. Υπάρχει ένα βίντεο στο yt όπου στο δεύτερο κουπλέ που ανεβαίνει την σκάλα φαίνεται ότι τα γραφικά αλλάζουν. Οι χορευτές είναι μέρος της εικονικής πραγματικότητας και είναι νομίζω ένα από τα στοιχεία που κάνουν αίσθηση! Άντε να διορθωθούν και τα τεχνικά να το δούμε ολοκληρωμένο!

  20. Άλλη μια φορά που το σατανικό ευρωπαϊκό λόμπι θέλει να περιθωριοποιήσει την Ελλάδα και χρησιμοποίει ως όπλο την 20η θέση στην Eurovision..
    Ας αφήσουμε κάποια στιγμή τις αυταπάτες, το φετινό μας τραγούδι είναι συμπαθητικό, αλλά αυτό δεν αρκεί για να κάνει κάποιον σε μια άλλη χώρα να σηκώσει το κινητό του και να ξοδέψει ένα ποσό για να μας ψηφίσει. Οι περισσότεροι δεν θα ακούγαμε καν 2η φορά αυτό το τραγούδι αν το πετυχαίναμε στο ραδιόφωνο ή ήταν η συμμετοχή κάποιας άλλης χώρας.
    Αν πραγματικά δυσανασχετείτε που στον διαγωνισμό τα πηγαίνουν άλλες χώρες καλά ενώ η Ελλάδα έχει μέτρια αποτελέσματα (με μέτριες έως κακές συμμετοχές) μπορείτε απλά να μην το βλέπεται, να μην παρακολουθείτε live streamings και να είμαστε όλοι πιο ήρεμοι!

    • ρε μαστορα και ποιο τραγουδι θα ακουγεσ ξανα στο ραδιοφωνο;;; αμα δεν ακουγες αυτο..τησ ελβετιας;;τησ μαλτασ;; τησ γαλλιασ που σε παιρνει ο υπνοσ!!
      τελειωσ αντικειμενικα ειναι χαλια τα φετινα τραγουδια ουτε ενα δεν θα ακουστει !!!
      και πραγματικα η ελλαδα ναι ξεχωριζει και εχει καλο τραγουδι και μια πολυ καλη σκηνικη παρουσια τρ ασ μην λεμε ψεματα
      μου βγαινετε ολοι και κραζετε ..εχετε δει τισ αλλες προβες;; σου αρεσει δηλδη τησ μαλταας;; η τα φρικια τησ ουκρανιασ η το καρναβαλι τησ ισλανδιασ και λιθουνιας…ουτε στο nickelodeon δεν θα παιζανε αυτα
      βγαλτε χολη σασ αρσει δεν σασ αρεσει η ελλαδα θα τα παει εξαιρετικα και μετα απο πολλα χρονια θα ξαναμπουμε στην 10αδα!

  21. Ενω αγαπω Ισπανια γενικα , με εκνευριζουν απιστευτα οι fans της συγκεκριμενης χωρας. Καθε χρονο σταζουν απιστευτη χολη για ό,τι στειλουμε. Οσοι γνωριζετε την γλωσσα απλα δειτε στο τουιτερ…

  22. Μακάρι για μια φορά να κρίνουν το τραγούδι τη φωνή και την σκηνική παρουσία και όχι την χώρα…
    Αυτό που είδα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό και είναι λες και βλέπεις video clip μαζί με live performance. Η Στεφανία κούκλα και φωνητικά πολύ καλή. Το όλο αποτελέσματα, σίγουρα εντυπωσιακό και μοναδικό για τα δεδομένα της eurovision. Τεχνικά μπορεί να διορθωθεί ακόμα ώστε να φτάσει το τέλειο! Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος. Επιτέλους η Ελλάδα προτείνει κάτι διαφορετικό σε ότι αναφορά το staging.
    Καλή επιτυχία! Αξίζει μια θέση στη δεκάδα, μακάρι να τα καταφέρει και να μην κριθεί η “Ελλάδα” αλλά το LD σαν τραγουδι-φωνη και σκηνική παρουσία! Και πάλι εύχομαι τα καλύτερα γιατί έχει γίνει τρομερή δουλειά!!!
    ΥΓ: Σίγουρα κάποιες λεπτομέρειες χρειάζονται βελτίωση αλλά σαν πρώτη ύλη είναι αρκετά καλό. Εξάλλου έχουμε μια εβδομάδα ακόμα για να βγει ακόμα καλύτερο. Προσωπικά δεν το βρίσκω πρόχειρο ή “φθηνό”. Το αντίθετο θα έλεγα.
    Καλή επιτυχία και πάλι!

  23. Προσωπικά αυτά τα άσπρα κοστούμια, παντελόνια και σορτσάκια που χορεύουν πίσω στο σκριν, τα βρήκα αρκετά κακόγουστα και δεν ταιριάζουν καθόλου και με τα χρώματα..Αλλά ας περιμένουμε να δούμε όλη την εμφάνιση…

  24. Οκ δεν τρελαθηκα. Δυσκολο και προτοτυπο βέβαια. Πιστευω θα περασουμε αλλα λιγο στο παρατσακ. Πιστευω οι επιτροπες θα μας περασουν σχεδον οριακα.
    Δεν μας βλεπω για top 5 αλλα ισως top 10.
    Μη ξεχναμε οι επιτροπες δεν μας εχουν βαλει ποτε στο top 10

    • και εσυ μην ξεχνασ τι στελναμε τα τελευτια χρονια στον διαγωνισμο!!!
      πωσ να μασ βαλουν τοπ 10 ;;;; με την γιαννα η την περσινη μπαλαντα που σε επαιρνε ο υπνοσ;; μηπωσ με το utopia? η με τη ντεμη..;;
      ξυπνατε δεν βλεπομασταν τισ τελευταιες χρονιες και αφηστε ολες τισ συνομωσιες κουρασε..

      • Δεν μιλησα για συνωμοσίες. Απλα λεω δεν μπηκαν τοπ 10 στις επιτροπες ουτε ο Ρουβας, ουτε ο Αλκαιος ουτε ο Λουκας ουτε οι Κοζα Μοστρα. Λεω ρε παιδι μου ουτε οι καλες μας συμμετοχες μπηκαν τοπ 10 οποτε δυσκολα να μπει και αυτη

  25. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ. Ο,τι πιο τεχνολογικά εξελιγμένο έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα. Η Στεφανία τηλεοπτικά γράφει απίστευτα, καλύτερα από κάθε άλλη συμμετοχή φέτος. Φωνητικά ΣΟΚ. Σαν να ακούς studio version. Δεν ξέρω τι περιμένετε κάποιοι για να πείτε μια καλή κουβέντα, όχι ότι σας παίρνει και κανείς σοβαρά εδώ που τα λέμε. Η δουλειά που έχει ρίξει η ελληνική ομάδα σε δύσκολες συνθήκες και εποχές είναι για μια θέση στη 10αδα. Αν δεν έρθει δεν ακυρώνεται η δουλειά αυτή ούτε επηρεάζεται στα μάτια τα δικά μου το αισθητικό/καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία στη Στεφανία.

    • Τα ειπεσ ολα οπωσ εχουν ειλικρινα!!!
      σε αυτεσ τισ συνθηκες χωρισ καποιοσ να μασ ταζει νικες βγαινουν και κραζουν την συμμετοχη δηλαδη ειναι απιστευτο
      η ελλαδα φετοσ εχει παρουσιασει παρα πολυ σοβαρη και καλυ συμμετοχη με μια εξαιρετικη στεφανια!
      ουτε η θεση μασ νοιαζει ειλικρινα ασ περασουμε στον τελικο και απο εκει και περα ασ χαρουμε τον διαγωνισμο και ασ φτασει οσο πιο ψηλα γινεται
      προσωπικα θα το εβαζα και τοπ5 για τα δικα μ τα γουστα τγ φετοσ τα τραγουδια ειναι αθλια και οι παρουσιες τουσ να ειναι ολες πανομοιοτυπες!

      • Στεκόνται συνέχεια με το χέρι στην σκανδάλη έτοιμοι να βρούμε το παραμικρό πάτημα για να πυροβολήσουνε. Κι αυτό τα ίδια άτομα, κάθε χρόνο, για τα πάντα όλα. Η συμμετοχή που θα αρέσει σε όλους δεν έχει υπάρξει ούτε θα υπάρξει ποτέ. Και για το My number one σε άλλους δεν άρεσε το τραγούδι, σε άλλους τα πλάνα, άλλοι έλεγαν για το φόρεμα, άλλοι για το ότι η Έλενα λαχανιάζει άλλοι ότι ακουγεται πολύ δυνατά ο Άλεξ Παναγή στα φωνητικά μπλα μπλα μπλά. Επίσης τους τρεις πιο πρόσφατους νικητές αυτοί που τώρα λένε για την πρόβα μας τους είχαν περάσει γεννεές δεκατέσσερις στις πρόβες τους. Μιλάω για Σαλβαντόρ, Νεττα και Ντανκαν. Υπάρχει αρχείο εδώ στον Ogae οπότε μπορεί κάποιος να ανατρέξει. Οπότε γελάμε απλά πλέον με τις κριτικές τους και πόσο κουβά πάνε στις προβλέψεις τους κάθε χρόνο.

    • Καλά σιγά την τεχνολογία, green screen έχουν και στον καιρό κάτι δεκαετίες τώρα

  26. Τέλειο!!!!Πάρα πολύ ωραίο όλο το σκηνικό!!! Μπράβοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  27. Επιτέλους!!!!!! Δεν με νοιάζει τι θα πει ο οποιοσδήποτε… φέτος είμαι περήφανος για Ελλάδα και Κύπρο!!!!

  28. Οσο εσεις κραζετε η αποδοση μας στα στοιχηματα συνεχιζει να πεφτει ακαθεκτη. Εχουμε ηδη μπει στην 10αδα για νικη και στην 9η θεση για τοπ10.

  29. Εδώ να πούμε πως οι περισσότεροι φέτος ακούγονται καλύτερα γιατί έχουν pre-recorded backing vocals για πρώτη φορά.

  30. Κάποια σχόλια για τη δεύτερη πρόβα:
    Φωνητικά ακούγεται άψογα, είναι απίστευτο αυτό.
    Η σκηνική εμφάνιση είναι πολύ ωραία, πρωτότυπη, τηλεοπτική και σίγουρα θα κάνει αίσθηση.
    Νομίζω όμως ότι το κομμάτι έχει dark vibes (ειδικά στην αρχή, υπάρχει μυστήριο όσον αφορά τον ρόλο της Στεφανίας με τον Πήγασο, την ‘αποκάλυψη’ και το πλάνο με το νερό.
    Θεωρώ δηλαδή ότι δεν ταιριάζει απόλυτα η σκηνική παρουσία με το κομμάτι, μπορεί περισσότερο με το Supergirl.
    Γιατί το ρούχο την κάνει να μοιάζει με ηρωίδα, είναι σίγουρο αυτό. Ήθελα κάτι πιο σκοτεινό, πιο μυστήριο. Η σκηνική εμφάνιση το κάνει πολύ fun που το έχουν πολλές άλλες συμμετοχές ( Λιθουανία, Σερβία, Ισλανδια, Δανία, Μολδαβια κτλ)
    Επειδή έχει πολλά σημεία που θυμίζουν μπαλάντα ( η αρχική μορφή αυτή ήταν άλλωστε) ήθελε νομίζω κάποια άλλη προσέγγιση.
    Η σκηνική παρουσία επίσης είναι πολύ απαιτητική, δύσκολη και επικίνδυνη. Σε ορισμένα σημεία φαίνεται κάπως ‘φθηνή’ γιατί ξεφεύγουν κάποια πλάνα και φαίνεται δικαιολογημένα να αγχώνει την μόνο 18 χρονών Στεφανία. Ίσως σε ένα live show με ελάχιστες διαθέσιμες πρόβες να μη λειτουργεί 100%. Φέτος λόγω της Στεφανίας θεωρώ ότι οι διοργανωτές θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και το αποτέλεσμα στην τηλεόραση θα είναι εκπληκτικό, όποια λάθη γίνουν δε θα είναι ορατά.
    Σχόλιο για τον φετινό διαγωνισμό: Παίζει να είναι ο χειρότερος διαγωνισμός ever, έχουν ξεχωρίσει με το ζόρι 2-3 συμμετοχές από τις 39. Οι προβολές σε σχέση με άλλες χρονιές είναι ελάχιστες, το ενδιαφέρον σχεδόν μηδαμινό, οι δράσεις επίσης. Ο COVID έπληξε ανεπανόρθωτα τον διαγωνισμό καν ελπίζω του χρόνου να μην υπάρχει κανένα θέμα γιατί περιμέναμε 2 χρόνια και οι αντιδράσεις είναι υποτονικές.

  31. Tο μόνο θετικό στην εμφάνιση είναι η ίδια η Στεφανία… είναι λαμπερή, πανέμορφη και καλή φωνητικά. Το υπόλοιπο θέαμα μου θυμίζει βίντεο κλιπ των ’90s και εκπομπές τοπικών καναλιών που χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες τη πρωτοποριακή (…) τεχνολογία του chroma key.
    Όπως και να ‘χει, καλή επιτυχία στη Στεφανία, της αξίζει!

  32. Κρίνοντας από το απόσπασμα της δεύτερης πρόβας θεωρώ ότι η ιδέα πίσω από τη σκηνοθεσία με μπερδεύει αρκετά. Το τραγούδι είναι για ένα συνταρακτικό γεγονός που μπορεί να συμβεί είτε στον πλανήτη είτε στη ζωή ενός ανθρώπου. Πως αυτό κολλάει με τα κινούμενα κοστούμια και παντελόνια; Καλό είναι να χρησιμοποιούμε προηγμένη τεχνολογία αλλά πρέπει να υπάρχει και η σωστή ιδέα πίσω από τη χρήση της. Θα προτιμούσα να υπάρχει κάποια μυθολογική διάσταση πχ να εμφανίζεται η Στεφανία ως θεά Νίκη που θα σώζει την ανθρωποτητα ή κάποια σύγχρονη διάσταση αλλά πιο κοντά στο νόημα και το ύφος του τραγουδιού. Το τραγούδι είναι 80’s και όχι 20-30”s με χορευτικό τύπου μιούζικαλ “hit the road jack”. Η ίδια η Στεφανία είναι πολύ όμορφη και φωνητικά υπέροχη και είναι αυτή που αναδεικνύει το τραγούδι. Θα ήθελα να είναι πιο εκφραστική αλλά πιστεύω ότι τη δυσκολεύει ακριβώς η πολύ μπερδεμένη σκηνοθεσία και χορευτικό με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αφεθεί πανω στη σκηνή και να χρειάζεται να προσέχει τις κινήσεις της. Τέλος, αν δεν μπορούσαν να ξοδέψουν εκατομμύρια για να έχουν green screen και γραφικά υψηλού επιπέδου καλύτερα να μη το χρησιμοποιούσαν καθόλου.

    • Τα green screens δεν θέλουν εκατομμύρια, εφαρμογή μπορεί να γίνει και με ένα app στο κινητό μπροστά από έναν πράσινο τοίχο. Δεν έχει καμία βάση αυτό που λες. Αν εννοεις σα γραφικά που παίζουν από πίσω, κοστίζουν οσο και οποιαδήποτε γραφικά παραγγελία με να προβάλλονται στη led οθόνη της σκηνής στο background. Για τις χορευτικές κινήσεις δεν ξέρω κατά ποσο είναι 20s-30s ή 80s, από κατι βιντεάκια που είδα στο Twitter πάντως μέχρι και moonwalking έχει όποτε είναι μέσα στο πνεύμα των 80s. Βέβαια αν εσυ το έχεις δει ολόκληρο το 3λεπτο, με χαρά να ακούσουμε αναλυτικά τα σχόλια σου και να συζητήσουμε επ αυτού γιατί μπορεί να χεις δίκιο. Οσο για το ότι οραματίζεσαι θεές Νίκες που σώζουν την ανθρωπότητα και την ιστορία του ελληνικού έθνους του Παπαρηγοπούλου οπτικοποιημένη στη σκηνή της Eurovision, ε εκει η επιστήμη σηκώνει τα χερια ψηλά.

      • Δεν είπα να εμφανιστεί σαν θεά Νίκη. Μεταφορικά το εννοούσα. Το τι οραματίζομαι εγώ είναι δικαίωμά μου. Δεν είπα τίποτα για ιστορία ελληνικού έθνους και δε χρειάζεται να παραποιείς το σχόλιό μου για να προκαλείς εντυπώσεις. Όποιος έχει λίγη γνώση της τεχνολογίας καταλαβαίνει ότι τα γραφικά που βλέπουμε στο απόσπασμα δεν είναι τα καλύτερα.

  33. Στο σημείο που χορεύει εκείνος με τα σορτς τι είναι εκείνα τα άσπρα σαν βελάκια rewind που φαίνονται ανάμεσα στα πόδια του; Τα σκαλοπάτια της σκάλας;

  34. Φαίνονται κάτι μαύρα στο περίγραμμα των χορευτών και δεν είναι ωραίο, διορθώστε το!

  35. Καλή και με το παραπάνω φωνητικά, αγχωμένη γιατί πρέπει να φροντίσει 800 πράγματα στην παρουσία της, μακάρι να προλάβει να το στρώσει. Τα παντελονακια που χορεύουν εγώ δεν τα καταλαβαίνω, απλά φαίνονται φτηνά γενικά σαν ιδέα και δεν είναι ωραία. Κρατάμε όμως το ότι ανεβαίνει σταθερά στα bets το οποίο σημαίνει ότι μάλλον στο σύνολο είναι καλή η παρουσίαση. Και ότι για πρωτη φόρα τα τελευταία 6-7 χρόνια στέλνουμε κάποια, που μπορεί πραγματικά να τραγουδήσει live! Είναι μαγκακι και ταλαντούχα η μικρή πάντως, μακάρι να μας επιβεβαιώσει.

    • είναι άδικο να συγκρίνουμε την Στεφάνια με τα pre-recorded vocals με οποιονδηποτε απο προηγουμενα χρονια- ενα δειτε, ολες οι συμμετοχες φετος ακουγονται πολυ καλυτερα κ ‘γεματες’, εξαιτιας των backing vocals. Δε λεω πως σωζουν τα παντα, αλλα δινουν ενα αλλο αποτελεσμα. Συμφωνω πως ειναι αγχωμενη, κ η χορογραφια δε φαινεται φυσικη κατα τη γνωμη μου, περαν οτι δε τη θεωρω κατι ιδιαιτερο, ουτε την τεχνολογια. Ειναι προφανες πως αυτο σαν ιδεα γεννηθηκε με το super girl, και δυστυχως εδω δε κολλάει.

      • Συμφωνώ γενικά με αυτά που γράφεις, αλλά η Τερζή είχε ολόκληρη χορωδία από πίσω της και στεκόταν ακίνητη στη μέση της σκηνής ενώ η Ντουσκα ήταν σε κατάσταση βρογχοπνευμονιας. Δεν είχαν δικαιολογία, όπως πολύ παραπάνω η Ντεμυ.
        Για την Στεφανια πάντως, αν αποκτήσει άνεση και εξοικειωθεί με τις κάμερες με φυσικότητα, νομίζω ότι μια θέση κάπου στην βάση της αριστερής πλευράς του ταμπλό, της αξίζει (7η ως 13η)

  36. Προχειροδουλειά τουλαχιστον απ αυτα που ειδαμε. Πραγματικα βγαινει σαν βιντεοκλιπ τοπικου καναλιου. Δεν μπορει να μην σκεφτηκαν οτι το διαφορετικο υλικο στις μποτες θα φαινεται καπως. Οτι οι σκιες των χορευτων το κανουν να μοιαζει ερασιτεχνικο. Ας ελπισουμε οτι θα διορθωθουν γιατι η Στεφανια ειναι πραγματικα καλη.

  37. Λοιπόν, η εμφάνιση είναι αξιοπρεπέστατη και το κόλπο είτε μας αρέσει είτε όχι, ναι είναι πρωτοποριακό. Αν θα “δημιουργήσει σχολή” δεν ξέρω, διότι όποιος κάνει κάτι ανάλογο θα γίνεται αυτόματα η σύγκριση με το Last Dance, όπως είχε γίνει το ’19 η σύγκριση της Μολδαβίας με την Ουκρανία 2011, που η μεν Ουκρανία έκανε καλλιτεχνίες στην άμμο, η δε Μολδαβία στο χιόνι (με την ίδια καλλιτέχνιδα βέβαια). Όπως επίσης δυνητικά θα γίνονταν αμέσως συγκρίσεις με την Ελλάδα 2014 αν κάποιος έβαζε τραμπολίνο στην σκηνή. Η συμμετοχή μας το 2014 αποδεικνύει ότι από μόνο του ένα τέχνασμα δεν φτάνει για ένα καλό πλασάρισμα αφού οι Freaky Fortune τότε καταποντίστηκαν στην 20η θέση του τελικού (συγκριτικά βέβαια πολύ καλύτερα από άλλες μεταγενέστερες συμμετοχές μας, ενώ να σημειωθεί ότι την 14η θέση που πήραμε το 2014 στο televoting δεν την ξαναφτάσαμε έκτοτε ποτέ). Φτάνει λοιπόν το τέχνασμα για να μας δώσει ψήφους; Όχι, αλλά σίγουρα δεν θα πάρουμε και κουλούρι (0). Τι χρειάζεται για να πάς καλά στην Eurovision; Αρχικά ένα καλο τραγούδι (θα έλεγα ότι το έχουμε, έστω είναι αξιοπρεπές, για να το πω αλλιώς), μια καλή φωνή (την έχουμε) και μια καλή σκηνική παρουσία (θεωρώ πως θα την έχουμε). Αυτά εγγυώνται την επιτυχία; Εδώ η απάντηση δυσκολεύει. Εξαρτάται πως ορίζει κανείς την επιτυχία. Είναι επιτυχία να πάς τελικό; Αν ναι, τότε θεωρώ πως τα 3 παραπάνω σου την εξασφαλίζουν. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες, όπως το live της βραδιάς, το πώς πήγε το jury show, αλλά και τι άλλα κομμάτια έχεις να αντιμετωπίσεις. Επίσης για εμένα έναν ρόλο παίζουν και τα στερεότυπα, υπό την έννοια ότι με το που ακούς το όνομα κάποιας χώρας σου έρχονται συγκεκριμένα μουσικά ακούσματα. Όταν κάποιος ακούει Ελλάδα δεν νομίζω πως του έρχεται αμέσως στο μυαλό ένα τραγούδι σαν το Last Dance. Δεν είναι τυχαίο πως η Ελλάδα όταν στέλνει κάτι που δεν έχει ελληνική χροιά δεν τα πάει καλά. Ας θυμηθούμε την Ντέμυ το 2017 (κανένα ελληνικό στοιχείο), τη Ντούσκα το ’19 (κανένα ελληνικό στοιχείο) ή παλιότερα την Μαντώ (κανένα ελληνικό στοιχείο). Αυτό όμως δεν είναι και απόλυτο, αφού η Ελλάδα έχει πάει και καλά με κομμάτια που δεν είχαν ελληνικά στοιχεία, όπως το Everything το ’06 και το This Is Our Night το ’09, ενώ το ’18 που έστειλε κάτι αμιγώς ελληνικό δεν πήγε καλά. Όμως εδώ πρέπει να προσέξουμε άλλα 2 στοιχεία, αφενός ότι το ’06 και το ’09 στείλαμε 2 πολύ αναγνωρίσιμους ακόμα και στο εξωτερικό καλλιτέχνες και κάναμε τεράστιο promotion, και το βασικότερο, ήταν εποχές 100% televoting. Μην ξεχνάμε ότι το ’18 την πρόκριση μας την στέρησαν οι επιτροπές, η Τερζή βέβαια δεν θα πήγαινε για νίκη (κακό live και ατυχής σκηνική παρουσία) αλλά παρά ταύτα, καταφέραμε σε έναν δύσκολο ημιτελικό με 19 μάλιστα χώρες να είμαστε μέσα στις πρώτες 10 του televoting. Κι ερχόμαστε στο ζήτημα επιτροπές. Ποια ελληνική συμμετοχή θα μπορούσε να αρέσει στις κριτικές επιτροπές; Ως τώρα καμία μάλλον αφού από το ’09 που επέστρεψαν δεν έχουν βάλει καμία ελληνική συμμετοχή ποτέ εντός 10άδας, με τον Σάκη το ’09 και τον Αλκαίο το ’10 να είναι οι μόνοι που κάπως πλησίασαν. Ακόμα και όσες συμμετοχές τις στήριξαν στους ημιτελικούς (2012, 2015, 2019) στον τελικό τις άφησαν όλες στα κρύα του λουτρού, με καλύτερη θέση εκ των τριών προαναφερθεισών αυτή της Ντούσκα το 2019 (14η) η οποία “ακυρώθηκε” λόγω του κακού πλασαρίσματος στο κοινό.
    Άρα δεν φτάνει το καλό τραγούδι, η καλή φωνή και η καλή σκηνική παρουσία, πρέπει να έχεις καλύτερο από τους άλλους τραγούδι, καλύτερη φωνή, καλύτερη σκηνική παρουσία και συνάμα να σε υποστηρίξει και το κοινό και η επιτροπή. Γίνονται όλα αυτά; Τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να τα πετύχεις όλα μαζί. Γι αυτό και οι χώρες που κερδίζουν, κερδίζουν μία από τις 2 ψηφοφορίες (είτε κοινό είτε επιτροπές) είτε και καμία (2016, 2019).
    Στο διά ταύτα, μπορεί η Ελλάδα 2021 να έχει ένα καλό πλασάρισμα; Αυτό είναι το million dollar question. Θεωρώ ότι ναι έχουμε ένα καλό τραγούδι, μια καλή σκηνική παρουσία και μια καλή φωνή, κάτι που στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχαμε, ή δεν τα είχαμε ποτέ όλα μαζί. Εδώ υπάρχει και το αντεπιχείρημα του 2019, αλλά θα έλεγα ότι η σκηνική μας παρουσία αν και όχι κακή, εν τέλει δεν δούλεψε στο live. Έχουμε καλύτερο τραγούδι/καλύτερη φωνή/καλύτερη σκηνική παρουσία από τους άλλους; Εδώ κι αν δυσκολεύει το πράγμα. Εγώ θα πώ ναι σε όλα. Σημαίνει αυτό ότι θα κερδίσουμε; Απολύτως όχι, αφού καταρχάς εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω Ελλάδα και όσοι μπορούν δεν ξέρω αν θα συμμερίζονται την ίδια άποψη με εμένα. Άλλωστε και το κοινό να μας βγάλει πρώτους υπάρχουν και οι επιτροπές στην μέση, οι οποίες έχουν διαφορετικά κριτήρια.
    Συνεπώς, το όλο point του τεράστιου σχολίου μου είναι ας μην καθόμαστε και μεμψιμοιρούμε μεταξύ μας τι έχει και τι δεν έχει η συμμετοχή μας, αυτή έχουμε με αυτή θα πορευθούμε, ας ελπίσουμε να καταφέρει κάτι καλό, κάτι καλύτερο από τα τελευταία 8 χρόνια έστω. Αν όχι, μπράβο στο team για την προσπάθεια, του χρόνου μακάρι καλύτερα. Το 2020 μας απέδειξε ότι ούτε η Eurovision είναι κάτι δεδομένο και εμείς αντί να χαιρόμαστε που φέτος θα έχουμε μια αρκετά κανονική Eurovision καθόμαστε και γκρινιάζουμε για το παραμικρό. Ναι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αδικίες στην Eurovision, δεν θα τις λύσουμε εμείς, ούτε και αν απέχουμε. Ας απολαύσουμε τον διαγωνισμό για το βαθύτερο νόημά του και ας θυμόμαστε πάντα πως είναι απλά ενας διαγωνισμός, τίποτα λιγότερο, τιποτα περισσότερο. Σίγουρα σε εναν διαγωνισμό πας για το καλύτερο που μπορείς, αλλά και αν δεν τα καταφέρεις, ε δεν χάθηκε ο κόσμος, ούτε καν οι Πανελλαδικές δεν ρυθμίζουν καθοριστικά το μέλλον κάποιου, η Eurovision πώς ακριβώς το ρυθμίζει;
    Εύχομαι καλή επιτυχία στην Στεφανία, καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας και μακάρι να τα πάμε πολύ καλά!

    • Μία διόρθωση να κάνω, κάπου ανέφερα για εποχές 100% televoting, αναφερόμουν κυρίως στο 2006, όχι στο 2009 για ευνόητους λόγους

    • Πραγματικα το καλυτερο σχολιο που εχω διαβασει εδ μεσα θα συμφωνησω σε ολα 100% και θα προχωρησω λεγοντασ την γνωμη μου για φετοσ οτι και εγω πιστευω οτι εχουμε ενα πολυ δυνατο τραγουδι την φετινη χρονια που το εχω στο τοπ5 ..γιατι κυριωσ τα υπολοιπα απλα ειναι τραγικα…φωνη;;; αψογη η κοπελα
      Προσωπικα απογοητευτηκα λιγο μ την σκηνικη παρουσια περιμενα κατι πιο φαντασμαγορικο οπωσ το περιγραφανε αλλα στο τελοσ ειδα κατι που δεν μ αρσε τωρα δεν γινεται να εχω και 100% αποψη γτ δεν το εχω δει ολοκληρο !
      και ναι συμφωνω στο οτι δν εχει νοημα να καθονται να γκρινιαζουν να κατηγορουν οτι βρρουν μρπσοτα τουσ για την συμμετοχη μας..κανεισ δεν μασ εταξε νικη..αυτη εχουμε με αυτη θα πορευτουμε και μακαρι να παει οσο πιο υψηλα γινεται
      Καθαρα προσωπικη αποψη το τραγουδιι ειανι για τοπ10 τουλαχιστον αλλα κατι μου λεει οτι παλι θα περιοριστουμε στις θεσεις 16-22…καλη επιτυχεια να εχει η ελλαδα μασ αλλα και η κυπροσ ας απολευσουμε τον διαγωνισμο και ασ αφησουμε ολα τα υπολοιπα

  38. Πολύ καλή και πρωτότυπη εμφάνιση! Μου άρεσε! Ελπίζω να είναι ολόκληρο έτσι εντυπωσιακό και να πάνε όλα καλά και στον ημιτελικό και στο τελικό.
    Για εμένα, εάν δεν μπει στη 10άδα θα είναι πολύ άδικο. Και σιγά τα τραγούδια και τις εμφανίσεις που υπάρχουν φέτος, ώστε να είναι τόσο δύσκολο να μπούμε στη 10άδα. Τα περισσότερα είναι κάτω του μετρίου. Πολύ βαρεμάρα.. Το δικό μας είναι πολύ καλύτερο από τα περισσότερα.

  39. Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο δε μου αρέσει το σύνολο της συμμετοχης, με εξαίρεση την Στεφάνια σαν καλλιτέχνη. Ο Φωκάς είναι κ πάντα ήταν κατά τη γνωμη μου φτηνός λίγο από άποψη αισθητικής, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Αναγνωριζω βέβαια την γενική του επιτυχία στο θεσμο. Η φετινή παρουσίαση δε μου αρέσει αλλά κ δε ταιριάζει στο τραγούδι. Επίσης την θεωρώ προσβλητική για το κοινό που είναι στην αρένα- ναι η γιουροβιζιον είναι τηλεοπτικό γεγονός αλλά παραμένει κ ζωντανο θέαμα κ οι παρουσιάσεις θεωρώ πρεπει να στέκονται οκ κ για το τηλεοπτικό κ το ζωντανό κοινό. Άλλωστε, ακόμα κ για το τηλεοπτικό κοινό δεν έχει νόημα να δει έναν διαγωνισμό βιντεοκλίπ. Θεωρώ πως δε θα πάει καλά γιατί ειναι αδύναμο τραγούδι κ φαίνεται αδυναμη παρουσίαση. Η ΕΡΤ να δώσει τα λεφτά κ την ενέργεια της (που καλά κάνει κ δίνει) κ σε άλλες ομάδες.

    • Θα συμφωνήσω μαζί σας. Είναι τουλάχιστον ντροπή και ξεφτίλα να ζητάς 250 ευρώ και πλέον για κάθε show ( ούτε καν και για τα τρία shows μαζί) για να δουν τα μισά – και πολύ λέω – performances. Ο κόσμος στα σπίτια θέλει να δει ένα ζωντανό show και όχι βιντεοκλίπ όπως λέτε. Ωραία τα εφέ αλλά η EBU πρέπει να θέσει και ένα όριο.

      (Το σχόλιο μου δεν είναι απάντηση σε εσάς. Περισσότερο ως συμπλήρωμα στις σκέψεις σας

  40. Πρεπει να κανουμε την αυτοκριτικη μας και λιγο! ποιον στελνουμε και γιατι??
    Δεν μας φταει κανεις!!! εμεις κ μονο!!! Ποια συμμετοχη μας αδικηθηκε τα τελευταια 6 χρόνια;;; ΚΑΜΙΑ απλά!! μετρια και χλιαρα κομματια που δεν κλικαρουν στον τηλεθεατη ουτε ως εικονα ουτε ως τραγουδι!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ