ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Με έκρηξη χρωμάτων στη σκηνή του Ρότερνταμ;

Το Σάββατο που μας πέρασε, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Jendrik στο Pre-Party ES 2021,όπου ερμήνευσε τη συμμετοχή του στη Eurovision 2021, I Don’t Feel Hate. Στο βίντεο που είδαμε χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και το συγκρότημα που τον συνοδεύει έπαιζαν με χρώματα. Τώρα έρχεται ένα στοιχείο που πυροδοτεί εικασίες για τη σκηνική παρουσία που ετοιμάζει για τη σκηνή του Ρότερνταμ.

Οι ενδείξεις

Στο κανάλι του Jendrik στο YouTube υπάρχει η playlist με τίτλο Eurovision Song Contest 2021. Εκεί βλέπουμε 2 βίντεο: το επίσημο βίντεο κλιπ του καθώς και ένα διαφημιστικό βίντεο με τίτλο Color Explosions Stomp Opener που παρουσιάζει το εφέ της ψηφιακής έκρηξης χρωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Jendrik πάντα χρησιμοποιεί ενδείξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη συμμετοχή του.

Αληθινά ή ψηφιακά χρώματα;

Η χρήση αληθινών χρωμάτων, όπως στο βίντεο, είναι πρακτικά δύσκολη σε ζωντανό σόου. Ο κύριος λόγος είναι ότι τα 30 δευτερόλεπτα που μεσολαβούν ως το στήσιμο της επόμενης συμμετοχής δεν είναι αρκετά για καθαρισμό της σκηνής.

Μια ψηφιακή όμως έκρηξη χρωμάτων είναι πιο εφικτή είτε χρησιμοποιώντας τη μεγάλη led οθόνη στο πίσω μέρος της σκηνής, είτε να προστεθεί ως εφέ επαυξημένης πραγματικότητας που θα φαίνεται μόνο από την τηλεόραση, είτε με τη χρήση της δεύτερης, ημιδιαφανούς led οθόνης στο κέντρο στης σκηνής. Έτσι, ο «πόλεμος» των χρωμάτων θα μπορούσε να φαίνεται αληθινός και να είναι ακίνδυνος.

Ο ίδιος, μάλιστα, σε συνέντευξή του έδωσε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνισή του. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τη μεγάλη led οθόνη καθώς και για ειδικές ρυθμίσεις στις κάμερες.

https://www.youtube.com/watch?v=ghVtPjmnbGA

Σε κάθε περίπτωση, την ακριβή απάντηση θα την πάρουμε σε λίγες ημέρες με την έναρξη των προβών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Γερμανία θα κάνει την πρώτη πρόβα στις 13 Μαΐου. Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μάθετε τι θα παρουσιάσει ο Jendrik στη σκηνή.

πηγή: esc-kompakt

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ