EUROVISION 2021: Ξεκίνησαν οι διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων σε ένα…ρευστό τοπίο!

Στις 15 Μαρτίου έληγε η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών για τις χώρες που θα λάβουν μέρος στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Παράλληλα, διεξήχθη και η καθιερωμένη συνάντηση των αρχηγών των αποστολών. Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη που έγινε εξ’ ολοκλήρου εξ’ αποστάσεως και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Την ικανοποίησή του για την ομαλή διεξαγωγή αυτής της συνάντησης εξέφρασε και ο εκτελεστικός διευθυντής της Eurovision 2021, Sietse Bakker.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής και Κυπριακής αποστολής

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Ελληνικής και Κυπριακής αποστολής. Για την Ελλάδα, έλαβαν μέρος η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας κα. Δώρα Χειράκη και η Προισταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων κα. Σοφία Δρανίδου, αρμόδιες αμφότερες για το Project της Eurovision. Από την Κυπριακή αποστολή συμμετείχαν η Αρχηγός της Κυπριακής Αποστολής κα. Εύη Παπαμιχαήλ και η βοηθός Αρχηγός της Κυπριακής Αποστολής κα. Αλεξία Μουταφίδου.

Η συνάντηση των αρχηγών ήταν κυρίως τεχνικής φύσεως όπου οι αποστολές υπέβαλλαν επισήμως τις συμμετοχές τους. Ακόμα, συζητήθηκαν τεχνικά θέματα σχετικά με το διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Οι διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων

Στις 16 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων διαπιστεύσεων για τους δημοσιογράφους (Press) που θα βρεθούν στο Ρότερνταμ για να καλύψουν το διαγωνισμό. Οι κατηγορίες διαπιστεύσεων είναι συνολικά πέντε, με την πέμπτη να αφορά την online πρόσβαση στο εικονικό press center.

Σύμφωνα με το Σενάριο Β (δείτε εδώ) που έχει προκριθεί σαν το επικρατέστερο, θα δοθούν μέχρι 500 διαπιστεύσεις για φυσική παρουσία, ενώ 1000 ακόμα για εικονική. Καθώς όμως η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή μέρος ή το όλον των διαπιστεύσεων με φυσική παρουσία μπορούν να μετατραπούν σε διαπιστεύσεις με εικονική παρουσία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείουμε το Σενάριο C, το οποίο αναφέρεται σαν ενδεχόμενο στην αίτηση διαπίστευσης από τους δημοσιογράφους. Οι διοργανωτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και είναι προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο ώστε να διεξαχθεί όσο πιο ομαλά γίνεται ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Από τη μεριά τους, όλες οι αποστολές προσπαθούν να είναι πιο ευέλικτες στην οργάνωση και το σχεδιασμό τους προκειμένου να προσαρμόσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει στις συνθήκες διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Για όλα τα νέα και τις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision ακολουθείτε πιστά το www.ogaegreece.com

[Πηγή: eurovision.tv]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ