EUROVISION 2021: Με το Σενάριο Β ο διαγωνισμός!

Ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2020 οι διοργανωτές έψαχναν τη φόρμουλα που θα τους επέτρεπε τη σίγουρη διεξαγωγή του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Αρχικά προτάθηκαν 4 σενάρια, τα οποία περιορίστηκαν σε 3 τον Φεβρουάριο. Σήμερα επιβεβαιώθηκε από την EBU ότι όλα θα προχωρήσουν με βάση το Σενάριο Β.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη

Το Reference Group του διαγωνισμού της Eurovision μαζί με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU πήραν αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την οποία:

  • Ο αριθμός των ατόμων κάθε αποστολής θα μειωθεί πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Θα δοθούν διαπιστεύσεις σε 500 δημοσιογράφους με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Ρότερνταμ και άλλες 1000 για δημοσιογράφους που θα καλύψουν το γεγονός μέσω ενός διαδικτυακού, εικονικού με άλλα λόγια, press centre (κέντρο τύπου).
  • Η παρουσία ή όχι κοινού στα σόου και σε δημόσιες εκδηλώσεις θα αποφασιστεί αργότερα, μέχρι τα μέσα Απριλίου.
  • Στην περίπτωση παρουσίας κοινού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα καθοριστούν από την κυβέρνηση της Ολλανδίας.
  • Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στο Ρότερνταμ για να εμφανιστούν ζωντανά στα σόου.
  • Θα υπάρξουν συνολικά 9 σόου: 2 γενικές πρόβες για κάθε σόου και 3 ζωντανά σόου (2 ημιτελικοί στις 18 και 20 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 22 Μαΐου).

Προϋποθέσεις για τους ενδιαφερόμενους

Όσοι ταξιδέψουν για να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό της Eurovision 2021 θα πρέπει να ακολουθήσουν τους εξής κανόνες:

  • Να παραμείνουν σε καραντίνα 5 ημέρες πριν το ταξίδι τους.
  • Θα πρέπει να έχουν βεβαίωση αρνητικού τεστ COVID-19 το πολύ 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους.
  • Με την άφιξη στο Ρότερνταμ, θα πρέπει να παραμείνουν στα ξενοδοχεία ή στα δωμάτια τους. Η μόνη εξαίρεση εξόδου θα είναι για να παρευθερθούν στο Ahoy Arena για τις πρόβες, για τα ζωντανά σόου και για άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το γεγονός.
  • Άπαντες οι εργαζόμενοι στο Ahoy Arena θα κάνουν τακτικά τεστ σε ειδικό χώρο δίπλα στο στάδιο.

Τι ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί

Δεν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός για όσους θέλουν να παρευρεθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει να κάνουν το τεστ COVID-19, διότι δεν είναι ακόμη γνωστό εάν μεταδίδεται ο ιός από εμβολιασμένους. Επίσης, η χρήση μάσκας θα είναι απαραίτητη για τους εμβολιασμένους.

Όλα αυτά αναφέρονται στο Πρωτόκολλο Υγείας και Ασφάλειας για τη Eurovision 2021.

Αν, φυσικά, οι καταστάσεις αλλάξουν, η διεξαγωγή της Eurovision 2021 ενδέχεται να έχει περισσότερους περιορισμούς.

Οι υποχρεώσεις των αποστολών

Όπως ήδη γνωρίζουμε, κάθε τηλεοπτικός φορέας είναι υποχρεωμένος να κάνει μια live-on-tape βιντεοσκόπηση της εμφάνισης του εκπροσώπου καλλιτέχνη. Αυτό για την περίπτωση που οι καλλιτέχνες δεν θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ.

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να εμποδίσουμε τη μετάδοση του ιού στη διάρκεια της Eurovision. Αν κάποιος διαγνωστεί θετικός στο τεστ, θα μπει σε εφαρμογή το πρωτόκολλο απομόνωσης, υποστηρίζουμε τις αρμόδιες αρχές με ιχνηλάτηση και θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα όπου χρειαστεί. Αν κάποιος καλλιτέχνης δεν μπορέσει να εμφανιστεί ζωντανά εξαιτίας αυτού του γεγονότος, θα χρησιμποιηθεί η back-up μαγνητοσκόπηση.

Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός Eurovision 2021

Το πνεύμα και η παράδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει να κάνει με την ένωση της Ευρώπης επάνω σε μία σκηνή και είμαστε πολύ αποφασισμένοι να το καταφέρουμε τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Προχωράμε μπροστά με τα σχέδιά μας ώστε να διοργανώσουμε έναν ασφαλή διαγωνισμό της Eurovision με όλους τους καλλιτέχνες ζωντανά στο Ρότερτναμ. Αυτό το πρωτόκολλο δείχνει την αφοσίωσή μας στο να το πραγματοποιήσουμε όλο αυτό με την υγεία και την ασφάλεια όσων παρευρεθούν, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων και του τύπου, ως κύρια προτεραιότητά μας.

Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης της Eurovision

πηγή: EBU

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού μετονόμασαν το σενάριο C σε σενάριο Β ήταν προφανές ότι αυτό θα επέλεγαν. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να δούμε και τις 41 χώρες κανονικά στο Rotterdam Ahoy.

  2. Ποιις θα παει ρε παιδια,; μας δουλευουν; ειναι δυματον να παει καποιος για 7 μερες και να μεινει μονιμα στο ξενοδοχειο πλην οταν θα βρισκεται στο σταδιο; θα παω Ολλανδια για να μεινω στο ξενοδοχειο; ε οχι φυσικα

  3. Αυτό με το live-on-tape δεν είναι κάπως άδικο για τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που θα παρευρεθούν κανονικά; Δηλαδή θα υποστούν όλη αυτή την ταλαιπωρία με τους συνεχείς ελέγχους, τις εξαντλητικές πρόβες και το άγχος της live εμφάνισης, για να χάσουν στο τέλος από κάποιον που έκατσε σπίτι του και απλά έστειλε ένα βιντεοκλιπ που γύρισε με την άνεση του σε ένα στούντιο πριν κάτι μήνες;

  4. ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…..

  5. Δεν το κλείνουμε το μαγαζί να τελειώνουμε καλύτερα ?

  6. Πολυ καλο νεο το γεγονος οτι γινεται προσπαθεια να δουμε και τις 41 χωρες στην ιδια σκηνη… Αλλωστε αυτο ηταν παντοτε το πνευμα του διαγωνισμου. Ελπιζω να μην αλλαξει και πανω απ ολα να διαφυλαχθει η υγεια τοσο των καλλιτεχνων οσο και των αποστολων τους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ