EUROVISION 2021: Η παρουσία κοινού ολοένα και πιο πιθανή!

Το στοίχημα που έχουν βάλει οι διοργανωτές του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα: να νικήσουν το «θηρίο» που ακούει στο όνομα κορωνοϊός και με ό,τι αυτό συνεπάγεται: καραντίνα, περιορισμός στις μετακινήσεις, αποστάσεις ασφαλείας, αποφυγή συγχρωτισμού και συνεχή τεστ κρουσμάτων.

Το ιστορικό

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού έπιασε τους Ολλανδούς εξ απήνης. Δύο μήνες πριν τη διοργάνωση της Eurovision 2020, με σχεδόν τα πάντα έτοιμα, τα περιθώρια ήταν πολύ στενά και δεν υπήρχε χρόνος για εξέταση και εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων. Η ακύρωση στις 18 Μαρτίου 2020 ήταν αναπόφευκτη, εξαιρετικά δυσάρεστη για όλους, αλλά έγινε η αφετηρία για μια νέα πορεία. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα κάθε χρονικής στιγμής και με μεγάλη άνεση χρόνου, βρέθηκαν τρόποι που θα εξασφαλίσουν τη διεξαγωγή αυτού του μεγάλου γεγονότος. Είναι ήδη γνωστό πως στο τραπέζι έπεσαν αρχικά 4 προτάσεις, 4 σενάρια. Όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: η Eurovision θα γίνει!

Με την πάροδο του χρόνου και με την κατάσταση της πανδημίας, το σενάριο Α αποκλείστηκε: μια Eurovision με απαρτία κοινού και καλλιτεχνών είναι αδύνατη. Απομένουν 3 σενάρια:

Τα 3 σενάρια διεξαγωγής της Eurovision 2021

Από αυτά, μόνο το σενάριο D δεν προβλέπει παρουσία κοινού. Τα σενάρια B και C που είναι και τα πιο επιθυμητά, όσον αφορά στην παρουσία κόσμου στο Ahoy Arena, θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα των κρουσμάτων και των εμβολιασμών. Είναι και αυτά επάνω στα οποία επικεντρώνονται οι προσπάθειες των Ολλανδών και ειδικά στο σενάριο Β, σύμφωνα με το οποίο θα είναι παρόντες και καλλιτέχνες.

Οι πρώτες ελπίδες

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Εκτελεστικός Παραγωγός της Eurovision 2021, Sietse Bakker, ανέφερε το εξής:

Καμιά μετάδοση του ιού στην πρώτη πιλοτική εκδήλωση στην Ολλανδία με τεστ κορωνοϊού πριν το γεγονός! Καλά νέα για όλη τη βιομηχανία εκδηλώσεων ΚΑΙ για το κοινό. Ακόμη δεν φτάσαμε τον στόχο, αλλά βήμα βήμα…

Στο μεταξύ, οι διαδικασίες επιλογής των εκπροσώπων/τραγουδιών των 41 χωρών προχωρούν απρόσκοπτα, ωστόσο, όλες δίχως παρουσία κοινού. Το σημερινό μήνυμα από την Ολλανδία σίγουρα γεννά προσδοκίες. Οι διοργανωτές υποσχέθηκαν πως στα μέσα Απριλίου θα έχουμε την τελική απόφαση για το κοινό. Μέχρι τότε, το μόνο που μπορεί καθένας μας να κάνει είναι να εύχεται για τo πιο αίσιo σενάριο, που διαφαίνεται συγκρατημένα ολοένα και πιο πιθανό.

Μείνετε στον OGAE Greece για να ενημερώνεστε πάντα για κάθε εξέλιξη σχετικά με τη Eurovision 2021, που φέτος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ