“Viszlat” Örs Siklósi (Ουγγαρία 2018)….

Μια τρομερά δυσάρεστη είδηση αναρτήθηκε πριν από λίγα λεπτά στον επίσημο λογαριασμό των AWS στο Instagram, του νεανικού metal και post-hardcore συγκροτήματος που εκπροσώπησε την Ουγγαρία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2018 με το ιδιαίτερο για τα δεδομένα του διαγωνισμού τραγούδι “Viszlát nyár” (Αντίο καλοκαίρι).

Η είδηση αφορά τον θάνατο του βασικού τραγουδιστή του συγκροτήματος Örs Siklósi, ο οποίος “έφυγε” χθες Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, μόλις στα 29 του χρόνια, χάνοντας τη μάχη με τη λευχαιμία. Μία μάχη που πάλευε από το καλοκαίρι αφού όπως γνωστοποιήθηκε, ο Siklósi διαγνώστηκε με τη νόσο τον Ιούνιο του 2020.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Ιnstagram ο Örs είχε σχεδιάσει να μιλήσει σύντομα ανοιχτά για το θέμα του ενώ μάλιστα είχε προγραμματίσει μέσα στην άνοιξη του 2021 να κυκλοφορήσει μια προσωπική δισκογραφική δουλειά ενώ παράλληλα, όλοι μαζί, δουλεύανε επάνω στον πέμπτο δίσκο του συγκροτήματος. Παρά τη μάχη που έδινε καθημερινά, οι φίλοι και συνάδελφοί του τονίζουν το πόσο γενναίος στεκόταν και πόση δύναμη αντλούσε μέσα από τη μουσική και τους στίχους που έγραφε.

Ο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AWS Official (@awsofficial)

H συμμετοχή “Viszlát nyár” σε μουσική των Dániel Kökényes, Bence Brucker, Áron Veress, Soma Schiszler και στίχους του Örs Siklósi κέρδισε τη πρώτη θέση στον εθνικό τελικό της Ουγγαρίας “Α DAL 2018”. Το κομμάτι, σε ερμηνεία των AWS, εκπροσώπησε την Ουγγαρία στη Eurovision 2018 τερματίζοντας στη 10η θέση με 111 βαθμούς στον Δεύτερο Ημιτελικό και στην 21η θέση με 93 βαθμούς στον Τελικό.

O OGAE Greece εύχεται θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια του Örs Siklósi καθώς και σε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του. 

Πηγή φωτογραφίας: Andres Putting | eurovision.tv 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 29 χρονών, συγκλονιστικό! και από τις λίγες συμμετοχές της Ουγγαρίας που μου έχουν μείνει στη μνήμη! Αναπαύσου εν ειρήνη.

  2. Πολύ λυπηρό και έφυγε τόσο νέος. Αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι ενώ αντιμετώπιζε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας συνέχιζε να δουλεύει πάνω σε αυτό που αγαπούσε και του έδινε δύναμη.. R.I.P

  3. Δεν μπορω να το πιστεψω οτι εφυγε τοσο νεος απο την ζωη και χτυπημενος απο την λευχαιμια καλο του ταξιδι και ας ειναι το χωμα ελαφρυ που θα τον σκεπασει

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ