ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Με το “Shum” οι Go_A στη Eurovision 2021!

Το “Shum” θα είναι τελικά το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στο Ρότερνταμ τον Μάιο! Μόλις χτες δόθηκαν στη δημοσιότητα μικρά αποσπάσματα των τριών τραγουδιών που αξιολόγησε η επιτροπή για να αποφασίσει ποιο είναι τελικά το καταλληλότερο για τους Go_A.

Το “Shum” είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από το συγκρότημα στις 21 Ιανουαρίου. Το βίντεο κλιπ, αν και γυρίστηκε από ένα smartphone και με μηδενικό budget, έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει πάνω από 400.000 προβολές στο YouTube.

Με το “Shum” τελικά η Ουκρανία στη Eurovision 2021!

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ‘SHUM’

Η νικήτρια της Eurovision 2016 Jamala, δήλωσε: “Ψήφισα το SHUM — μου ακούγεται πολύ μοντέρνο. Το ζωντανό τραγούδι είναι ο αποφασιστικός παράγοντας, έτσι θέλω να ευχηθώ στην Kate (Kateryna Pavlenko) να δείξει την αυτοπεποίθηση που έδειξε πέρσι στο Vidbir (εθνικό τελικό). Απλά τραγούδα και όλα θα πάνε καλά!”

Ο μουσικός παραγωγός και συνθέτης Ruslan Kvinta δήλωσε: “Χαίρομαι που το συγκρότημα ήταν παραγωγικό κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Διαπιστώσαμε ότι επένδυσαν όλη τους τη δύναμη, σκέψεις, ιδέες και πολλή αγάπη στη δημιουργική δουλειά τους.”

Ο επικεφαλής του γκρουπ Maneken και μουσικός παραγωγός Yevhen Filatov ανέφερε ότι “ελπίζει πως το συγκρότημα θα δείξει ότι το έχει και θα εκπροσωπήσει επάξια την Ουκρανία”

Μιλώντας για το τραγούδι, το συγκρότημα αναφέρει επιρροές “από ένα ομώνυμο παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι για τον ερχομό της άνοιξης. Πρόκειται για μια σύγχρονη απόδοση ενός αρχαϊκού παιχνιδίσματος με στοιχεία παλιών τελετών μαγείας. Σκοπεύει στην επαγρύπνηση της φύσης και των πλασμάτων της καθώς μπαίνει η άνοιξη.”

Όπως δηλώνει και η παρακάτω ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό Twitter της ουκρανικής αποστολής, ομόφωνη ήταν η απόφαση της επιτροπής υπέρ του “Shum”:

H τελική εκδοχή του “Shum” θα παρουσιαστεί κατά τα μέσα Μαρτίου, χρονικά προσαρμοσμένη στο 3λεπτο που απαιτεί ο διαγωνισμός, μαζί με ένα νέο βίντεο κλιπ.

[Πηγή: UA:PBC / wiwibloggs / Φωτογραφία: eurovision.tv]


This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Ukrainian ESC 2021 entry?

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικά το Shum ήταν το τραγούδι τους για την Eurovision 2021. Ελπίζω να ακούσουμε ολόκληρα και τ άλλα 2 κομμάτια τους αλλά επίσης πρέπει να περιμένουμε να ακούσουμε και την τελική μορφή του Shum. Δεν είναι κακό κομμάτι, το αντίθετο, αλλά βάσει των snippets προτιμούσα το Tserkovka και επίσης νομίζω το Solovey ήταν καλύτερο κομμάτι. Πάντως, αυτό το concept του music video, με μάσκες, κάσκες κλπ θα ήθελα να το δω επί σκηνής Eurovision (και ίσως σταδιακά να αρχίζουν να βγάζουν μάσκες, κάσκες κλπ, θα ήταν ενδιαφέρον και θα το θυμόταν το κοινό).
    Ως τώρα μόνο το Ισραήλ με έχει απογοητεύσει με την επιλογή του, αν και το Set Me Free δεν είναι χάλια σαν κομμάτι per se.
    Για την Ουκρανία να ευχηθώ καλή επιτυχία!

  2. Ιδιαίτερη συμμετοχή αλλά δε το βλέπω για ψηλές θέσεις κατά την άποψη μου , εμένα δε με κάνει να το ακούσω ξανά

    • Εκνευριστικό και αγχωτικό τραγούδι, για το καλάθι των αχρήστων, μαζί με τα τραγούδια της Αλβανίας και Ισραήλ. Ευτυχώς υπάρχει η Γαλλία..

  3. Ένα πολύ όμορφο και σπουδαίο τραγούδι, με το πάντρεμα της ηλεκτρονικής και παραδοσιακής μουσικής, γίνεται ακόμα πιο δυνατό και εξαίσιο. Μπράβο στην Ουκρανία και στο γκρουπ και, φυσικά, στην τραγουδίστρια για την υπέροχη και παραδοσιακή φωνή της. Ας περιμένουμε και για την τελική εκδοχή τον Μάρτιο και με το καλό να τους ακούσουμε, ξανά και ξανά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ