Με το τραγούδι «Last dance» η Stefania στη Eurovision 2021!

Και ναι! Είναι γεγονός! Σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και μέσα από την εκπομπή «φλΕΡΤ» της ΕΡΤ1, με κεντρική παρουσιάστρια την ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη, αποκαλύφθηκε επίσημα ο τίτλος της συμμετοχής μας στον επερχόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision! Την αποκλειστική είδηση στην εκπομπή μετέφερε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Ο τίτλος του τραγουδιού λοιπόν που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2021 είναι “Last Dance” (Τελευταίος χορός). Όπως ήδη γνωρίζουμε, το κομμάτι αποτελεί δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλο, Arcade και Sharon Vaughn ενώ ερμηνεύτρια δεν είναι άλλη από την 18χρονη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη).

Η επιλογή έγινε μεταξύ της καλλιτεχνικής ομάδας της Στεφανίας, της συνθετικής ομάδας αλλά και της ειδικής επιτροπής της ΕΡΤ η οποία αποτελείται από τους:

  1. Παπαδημητίου Δημήτρης – Συνθέτης, μουσικός (Πρόεδρος της επιτροπής)
  2. Αδάμ Πέτρος – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)
  3. Μαρκάκης Γιώργος – Δημοσιογράφος (Μέλος)
  4. Πετρίδης Γιάννης – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)
  5. Κοζάκου Μαρία – Διευθύντρια 2ου Προγράμματος ΕΡΑ (Μέλος)
  6. Αντωνόπουλος Λεωνίδας – Διευθυντής Kosmos της ΕΡΑ (Μέλος)

Τόσο οι κύριοι Αδάμ, Μαρκάκης και Πετρίδης όσο και ο Πρόεδρος κ. Παπαδημητρίου παραμένουν στις θέσεις τους από πέρυσι ενώ φέτος συναντούμε δύο νέα ονόματα: αυτό της κυρίας Κοζάκου και αυτό του κύριου Αντωνόπουλου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου είχε συνθέσει τον ύμνο της Eurovision 2006 «Song of life», το οποίο ερμήνευσε κατά την έναρξη της βραδιάς του Μεγάλου Τελικού η Φωτεινή Δάρρα. Η κα Μαρία Κοζάκου είναι επί σειρά ετών στον σχολιασμό του Διαγωνισμού κατά τη τηλεοπτική μετάδοσή αυτού από τη συχνότητα της ΕΡΤ ενώ το 2012 είχε εκτελέσει και χρέη παρουσιάστριας του Ελληνικού Τελικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλες τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις της επιτροπής παρούσες ήταν και η κα Χειράκη Δώρα (Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΕΡΤ) η οποία είναι και η υπεύθυνη για το project της Eurovision για χάρη της ΕΡΤ αλλά και η κα Δρανίδου Σοφία (Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ).

Σε ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος δήλωσε χαρούμενος που οι τρεις πλευρές (συνθετική ομάδα, καλλιτεχνική ομάδα, επιτροπή της ΕΡΤ) συμφώνησαν πιστεύοντας στις δυνατότητες του “Last Dance”. Ο ίδιος νιώθει αισιόδοξος και θεωρεί πως το κομμάτι θα αποτελέσει μια καλή συμμετοχή για τη χώρα μας. Όσο για το ύφος του τραγουδιού; Φυσικά ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες απαντώντας με χιούμορ σε σχετική ερώτηση ότι το μόνο κοινό με το περσινό επιλεγμένο κομμάτι “Superg!rl” που έχει το “Last Dance” είναι η φωνή της Στεφανίας! Παράλληλα αποκάλυψε πως ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες πρόβες για την σκηνική εμφάνιση της Στεφανίας στον Διαγωνισμό, την επιμέλεια της οποίας θα έχει φυσικά ο κ. Φωκάς Ευαγγελινός!

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της ΕΡΤ το τραγούδι είναι ρυθμικό και χορευτικό χωρίς όμως να διευκρινίζεται η τελική ημερομηνία ακρόασής του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου 2021.

Πως σας φαίνεται το “Last Dance” ως τίτλος της συμμετοχής μας και τι ύφος πιστεύεται πως θα έχει το κομμάτι;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2021!

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ομολογώ ότι σαν τίτλος δεν μου αρέσει, το Supergirl (ως τίτλος) πολύ πιο πιασάρικο. Αλλά, το τραγούδι καθ’αυτό μετράει, οπότε εύχομαι να είναι πραγματικά καλό, καλύτερο από το Supergirl

  2. Από το να έχουμε πάλι και καλά τελικούς σαν το 2009 και το 2017, όπου ένα τραγούδι ηταν αξιοπρεπές και τα υπόλοιπα μάπα, και οι τελικοί ήταν εντελώς εικονικοί καλύτερα εσωτερική επιλογή….

    • Από το να έχουμε στημένους τελικούς με δημιουργούς που τους έχει ανατεθεί εργολαβία, καλύτερα ανοιχτή επιλογή. Και εσωτερικά να θέλει η ΕΡΤ να την κάνει, όχι με μόνο έναν συνθέτη. Ειδικά όταν ο συγκεκριμένος έχει πολλάκις δείξει ότι στην Ελλάδα διαθέτει ότι τριτοτέταρτο κομμάτι του έχει ξεμείνει στο συρτάρι.

  3. Αν ισχύει το ότι μιλάει για την πανδημία (ότι χάσαμε τα πάντα, αλλά δεν χορέψαμε ακόμα τον τελευταίο μας χορό) ας ενημερώσει κάποιος τους δημιουργούς ότι ανέκαθεν όταν οι άνθρωποι βρίσκονταν σε περιόδους μεγάλων κρίσεων δεν ήθελαν η διασκέδαση τους να τους θυμίζει και αυτή τις δυσκολίες τους. Ο κόσμος έφαγε πολύ αρρωστια και θάνατο τον τελευταίο χρόνο για να τα ακούσει και στη Eurovision.

  4. Ο τίτλος έχει ενδιαφέρον, από μονος του προμηνύει ότι το τραγούδι θα είναι πολύ χορευτικό
    Και δεδομένου ότι το στυλ του τραγουδιού είναι νούμερο ένα μουσική τάση παγκοσμίως, σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις
    Καλή μας επιτυχία

  5. Μα είναι δυνατόν να περιέχει το τραγούδι μας τη λέξη last??? αντί να έχει καλό φενγκ σούι σαν το My number one. Σαν την Ευρυδίκη που τραγούδησε Commi-ci, comme ca και πήρε ένα ‘έτσι κι έτσι’ αποτέλεσμα…

    • Πες μας τώρα ότι το comme ci comme ca αποκλείστηκε λόγω τίτλου… Λολ
      Ξεχνάς νομίζω ότι με το που βγήκε όλοι το αποθεωσαν.. Δε πέρασε επειδή δεν έπεισε ζωντανά

    • Το Only Τeardrops δεν το λες κ ευοίωνο αλλα κέρδισε.Για να μην σχολιάσω το 1944 που μιλούσε για πόλεμο.
      Ας απολαύσουμε τον διαγωνισμό κ ο,τι θέλει ας γίνει!?

    • Γιατί η ebu εχει έτοιμα σενάρια για ολα τα ενδεχόμενα ακομη και διαγωνισμό σε συνθήκες καραντίνας… Η ιδια η ebu έχει δηλώσει ότι θα πραγματοποιηθεί όπως και να χει.. Γι αυτό πριν σχολιάσετε, ενημερωθείτε πρώτα

  6. Το τραγουδι ειναι πολυ ωραιο με ευρωπαικο beat και πολυ ωραια γεφυρα!!
    Το ακουσα στον ονειρο μου και αν ειναι 50% οπωs στο ονειρο θα σκισουμε!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ