ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η επιλογή του τραγουδιού βρίσκεται στην τελική φάση!

φωτογραφία: esc-kompakt.de

Η διαδικασία επιλογής του καλλιτέχνη αλλά και του τραγουδιού που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ, παρά την οικειοθελή αποχώρηση του Ben Dolic, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Οι επιτροπές, υπεύθυνες για την επιλογή, έχουν φτάσει ήδη στο τελικό ξεκαθάρισμα.

Η τελική φάση

Μετά από πολλές φάσεις ψηφοφορίας, καθώς και ένα Songwriting Camp στο Malmö της Σουηδίας, ήδη έχουν επιλεγεί οι καλλιτέχνες της τελικής φάσης. Εν συντομία θα αναφέρουμε ότι η 100μελής επιτροπή που αποτελείται από εθελοντές και φίλους της Γιουροβίζιον άκουσε εκατοντάδες τραγούδια. Όταν πλέον μειώθηκε ο αριθμός των υποψηφίων τραγουδιών, τον ρόλο ανέλαβε μια 20μελής διεθνής επιτροπή έμπειρων κριτών.

Τώρα πλέον έχουν περάσει στον τελικό γύρο ψηφοφορίας, όπου κρίνονται οι συνδυασμοί καλλιτεχνών και τραγουδιών μέσω ζωντανών βίντεο.

Άγνωστη ακόμα η ημερομηνία αποκάλυψης

Το πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του καλλιτέχνη και του τραγουδιού του δεν είναι γνωστό, παρόλο που θα έχει κριθεί μέσα στις επόμενες 1-2 βδομάδες. Θυμίζουμε ότι η παρουσίαση της συμμετοχής της Γερμανίας για τη Eurovision 2020 έγινε μέσω της εκπομπής «Unser Lied für Rotterdam» στις 27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα esc-kompakt, περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν ενδεχομένως πιο νωρίς φέτος, ωστόσο η επίσημη παρουσίαση θα γίνει περί τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

https://youtu.be/T6Pki41FTOs
Απόσπασμα από την οντισιόν του Ben Dolic και το «Violent Thing»

Ενημερωθείτε για κάθε εξέλιξη για την επιλογή του τραγουδιού της Γερμανίας, όπως πάντα, από τον OGAE Greece.

πηγή: esc-kompakt

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ