EUROVISION 2021: Βιντεοσκόπηση των εμφανίσεων για σίγουρη διεξαγωγή!

Η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, εκτός από την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision 2020, φέρνει και μια αναγκαστική καινοτομία, ώστε να διασφαλιστεί η διεξαγωγή και μετάδοση το 2021. Έτσι λοιπόν, φέτος θα υπάρξει και βιτνεοσκόπηση της εμφάνισης του κάθε καλλιτέχνη πριν τον διαγωνισμό. Αυτό για την περίπτωση που κάποιοι καλλιτέχνες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ λόγω καραντίνας.

Live-on-tape

Κάθε κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα κάνει ένα βίντεο της ζωντανής εμφάνισης (live-on-tape) του εκπροσώπου του στη χώρα του μέσα σε ένα στούντιο. Η βιντεοσκόπηση θα γίνει σε πραγματικό χρόνο, όπως θα ήταν στον διαγωνισμό, δίχως να «πειραχτούν» τα φωνητικά (πχ. με autotune) ή οποιοδήποτε μέρος της εμφάνισης μετά τη μαγνητοσκόπηση. Κάθε φορέας θα έχει την ευχέρεια να επιλέξει το βίντεο να είναι είτε ίδιο ακριβώς με την εμφάνιση που θα γινόταν κανονικά είτε διαφορετικό.

Επί ίσοις όροις

Για την αποφυγή αδικιών στην εμφάνιση, το Reference Group του Διαγωνισμού της Eurovision έχει προβλέψει μέτρα για να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση.

Πριν τη μαγνητοσκόπηση, κάθε φορέας θα συναντηθεί με έναν συνεργάτη των διοργανωτών και θα υποβάλουν ένα πλάνο για το πώς θα γίνει η βιντεοσκόπηση, το στήσιμο του στούντιο και οι λήψεις της κάμερας.

Θα γίνουν 3 λήψεις σε διάρκεια 60 λεπτών. Κάθε επικεφαλής των αποστολών θα πρέπει να είναι παρών/ούσα στη βιντεοσκόπηση, είτε μόνος είτε μαζί με κάποιον εντεταλμένο, και θα πρέπει να επιλέξει τη λήψη που θα σταλεί.

Τη βιντεοσκόπηση θα παρακολουθούν ζωντανά τόσο ο Εκτελεστικός Επόπτης της Eurovision όσο και ένας εκπρόσωπος από κάποιον ανεξάρτητο παρατηρητή ψηφοφορίας. Ταυτόχρονα ο διοργανωτής φορέας θα παράσχει τεχνική στήριξη, ώστε να διασφαλίσει την εγκυρότητα της προβολής.

Δεν θα επιτραπούν βίντεο από εθνικούς τελικούς, ωστόσο η βιντεοσκόπηση θα μπορεί να γίνει στην ίδια σκηνή της διεξαγωγής τους.

Όλες οι live-on-tape βιντεοσκπήσεις θα πρέπει να σταλούν ως τις 26 Μαρτίου 2021.

Οι περιορισμοί

Τα γυρίσματα των βίντεο θα γίνουν δίχως την παρουσία κοινού. Το βίντεο θα πρέπει να είναι μοναδικό και να μη δοθεί στη δημοσιότητα πριν τον διαγωνισμό.

Τα βίντεο δεν θα πρέπει να περιέχουν επαυξημένη ή εικονική πραγματικότητα, επικαλύψεις, κομφετί, λήψεις με drone ή νερό. Τέλος, απαγορεύεται η χρήση chromakey (τεχνική οπτικών εφέ για τη σύνθεση δύο εικόνων ή ροών βίντεο με βάση χρωματικές αποχρώσεις) ή πράσινης οθόνης.

πηγή: eurovision.tv

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ