EBU: Για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος!

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, η EBU αλλάζει σελίδα! Μετά την παραίτηση (στις 31 Δεκεμβρίου) του νυν προέδρου της Sir Tony Hall (πρώην πρόεδρος του BBC) μια γυναίκα θα αναλάβει το τιμόνι για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Συμπληρώνοντας τα 70 χρόνια ζωής η EBU εξέλεξε ως διάδοχο του Hall την νυν αντιπρόεδρο της (από το 2019) και πρόεδρο της France Télévision, κα. Delphine Ernotte-Cunci η οποία από το νέο χρόνο θα αναλάβει τα καθήκοντά της για διετή θητεία.

Η κα. Ernotte-Cunci είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών καθώς για 26 χρόνια (από το 1989 έως το 2015) εργάστηκε στο μεγάλο τηλεπικοινωνιακό φορέα «Orange» (παλαιότερα γνωστό ως France Télécom) έχοντας μια συνεχώς ανερχόμενη καριέρα από τη θέση του οικονομικού αναλυτή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Το 2015, διορίστηκε ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Γαλλικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού «France Télévisions».

Η 54χρονη Ernotte-Cunci με καταγωγή από τη Χώρα των Βάσκων συστήνεται ως φεμινίστρια και είχε κάνει την ισότητα των φύλων έναν από τους βασικούς πυλώνες της προεδρίας της στη France Télévisions. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2015, περιέγραψε τη νέα της εταιρεία ως «ραδιοτηλεοπτική εταιρεία λευκών ανδρών ηλικίας 50 ετών και άνω» και αποφάσισε να αρχίσει να αλλάζει τα πράγματα. Σύντομα θα μάθουμε αν η κ. Ernotte-Cunci έχει τις ίδιες προθέσεις και για την EBU ή όχι.

Ως πρόεδρος του Γαλλικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (Λισαβόνα, Τελ Αβίβ) και είναι η γυναίκα πίσω από την επιστροφή της Γαλλίας στο διαγωνισμό της Junior Eurovision. Επομένως, γνωρίζει πολύ καλά το διαγωνισμό και δεν αποκλείεται να ασχοληθεί με ιδιαίτερη προσοχή στη μελλοντική του εξέλιξη!

Εμείς ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στη νέα Πρόεδρο της EBU! “Bonne chance” Mme Ernotte-Cunci!

Μείνετε στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στο διαγωνισμό της Eurovision!

[Πηγή: ESC Bubble]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ