ΕΡΤ: Αλλαγές στις θέσεις-κλειδιά για τη Eurovision! Σε νέα θέση τιμής η Μαρία Κουφοπούλου!

Η ΕΡΤ αλλάζει. Στο νέο οργανόγραμμα του κρατικού τηλεοπτικού φορέα γίνονται ανακατατάξεις οι οποίες αφορούν τόσο σε θέσεις ευθύνης και αρμοδιότητες όσο και σε άτομα τα οποία τις αναλαμβάνουν.

Σε νέα θέση τιμής η κα. Μαρία Κουφοπούλου

Όπως δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια“, η κα. Μαρία Κουφοπούλου τοποθετείται στη θέση της Προϊσταμένης Τμήματος Συμπαραγωγών, της Διεύθυνσης Προγράμματος, της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις συμπαραγωγές της ΕΡΤ συμπεριλαμβάνονται τα διεθνή project, όπως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ο οποίος διοργανώνεται από την EBU.

Μέχρι τώρα η κα. Κουφοπούλου ήταν Διευθύντρια του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ και Head of Delegation για τις διοργανώσεις του 2019 και 2020.

Για την θέση του Προϊστσμένου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ αναμένονται ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα.

Τη θέση της Διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας, όπου ανήκουν οι Διεθνείς, οι Δημόσιες Σχέσεις και το Γραφείο Τύπου τοποθετείται η κα. Δώρα Χειράκη, η οποία θα είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια του project Eurovision.

Το project “Eurovision”

Σύμφωνα με πληροφορίες του OGAE Greece, τίποτα δε φέρεται να έχει κλειδώσει σχετικά με τις θέσεις που θα φέρουν εις πέρας τη νέα Ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision.

Για τις θέσεις των Head of Delegation και Head of Press όλα είναι ανοικτά και υπάρχει στάση αναμονής.

Τι γνωρίζουμε σίγουρα
Η Stefania κατά τη διάρκεια ηχογράφησης στην ΕΡΤ - Instagram / stefania_
Η Stefania κατά τη διάρκεια ηχογράφησης στην ΕΡΤ – Instagram / stefania_

Μια από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν τον εκπρόσωπο τους για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ήταν η Ελλάδα. Με όπλο τη φρεσκάδα της 17χρονης Stefania, η χώρα μας θα προσπαθήσει να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετάσχει ο συνθέτης των επιτυχιών Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος μαζί με τους Arcade θα αποτελέσει τη δημιουργική ομάδα πίσω από το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

Θετικός να αναλάβει και την επόμενη χρονιά τη σκηνική παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού

Κατά δήλωση Στεφανίας ήδη υπάρχει ένα υποψήφιο τραγούδι χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ακολουθηθεί κάποια άλλη διαδικασία επιλογής, καθώς όπως αναφέρθηκε όλα είναι ρευστά.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι, μετά την οριστικοποίηση της Στεφανίας (όπως κατά αποκλειστικότητα δημοσιοποιήσαμε με άρθρο μας εδώ) ως εκπροσώπου της χώρας μας, η επιτροπή έργου κατέληξε στο “Superg!rl” το οποίο επιλέχτηκε τελικά έναντι του “Friday“, μετά από έντονη διαβούλευση και οριακή επικράτηση

Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έπαιζε πολύ δυνατά το ενδεχόμενο διεξαγωγής εθνικού τελικού για την επιλογή τραγουδιού (εφόσον καλλιτέχνης είχε επιλεγεί), το οποίο όμως δεν περπάτησε λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεων. Φέτος, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά από τη στιγμή που έχει οριστικοποιηθεί ήδη η επιλογή καλλιτέχνη. Οπότε θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι μπορούν να υπάρξουν διαφορετικές διαδικασίες στην επιλογή τραγουδιού…

Εμείς ως ιστοσελίδα του OGAE GREECE θέλουμε να συγχαρούμε τη κα. Μαρία Κουφοπούλου και να την ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία μας στα πλαίσια της ενημέρωσης και υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής. Ευελπιστούμε και σε ανάλογη συνέχεια!

Καλή δύναμη στη κα. Δώρα Χειράκη που αναλαμβάνει αυτή την πολύ υπεύθυνη και απαιτητική θέση!

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε καλά μην ορκίζεστε κιόλας ότι θα πάει η Στεφανία. Μια απόφαση εν βρασμώ της στιγμής ήταν.

    • chr04 Κανε ονειρα… Δεν ειναι και σωστο προς την κοπελα τωρα που της το εχουν ταξει.. Επισης η αποφαση ειναι επισημη

      • Τι είναι παιδακι ναι της το έταξαν;
        Παπαρίζου Φουρέιρα Σάκης Βίσση, αν πουν να πάνε μαζί (λέμε.τωρα) λες να τους πουν όχι επειδή το έταξαν;

  2. H μίζερη ανακύκλωση δημοσίων υπαλλήλων της ΕΡΤ σε θέσεις που έχουν να κάνουν με σύγχρονη εμπορική τηλεόραση έχει αποδειχθεί πολλάκις αποτυχημένη. Πολύ περισσότερο ότι είναι και παντελώς άσχετα με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Project όπως η Eurovision χρειάζονται στελέχη της αγοράς με γνώσεις και εμπειρία σε σημερινές ψυχαγωγικές παραγωγές διεθνών προδιαγραφών (πχ Καλημέρης). Η ΕΡΤ έχει επιστρέψει σε αυτιστικές συμπεριφορές προηγούμενων δεκαετιών, χρησιμοποιώντας τους εσωτερικούς υπαλλήλους της υπό τη λογική “Αυτούς έχουμε, αυτούς βάζουμε”. Έτσι φτάσαμε σε 7 συνεχόμενες χρονιές φιάσκου και έτσι δεν πρόκειται και πάλι να κάνουμε τίποτα. Και μυαλό δεν βάζουμε.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ