ABBA: Σύντομα νέα τραγούδια από το συγκρότημα!

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, έλαβε χώρα η ειδική εκπομπή Europe Shine A Light που ετοίμασε η EBU σε συνεργασία με την ολλανδική τηλεόραση για να τιμήσει τους συμμετέχοντες του φετινού ακυρωθέντα διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές της εκπομπής ήταν η εμφάνιση του Björn Ulvaeus, μέλος των ABBA, του θρυλικού συγκροτήματος από τη Σουηδία.

Οι ABBA

Οι ABBA είναι σουηδικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1972 στη Στοκχόλμη και αποτελούνταν από τους  Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, and Anni-Frid Lyngstad. Το όνομα του συγκροτήματος σχηματίστηκε από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του.

Κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision Που διεξήχθη στο Μπράιτον της Αγγλίας το 1974 με το τραγούδι Waterloo.

Έκτοτε, και μέχρι τη διάλυση τους το 1982 κατέγραψαν πληθώρα επιτυχιών με τις συνολικές πωλήσεις των albums και των singles τους να ξεπερνούν τα 385 εκατομμύρια. Παράλληλα, πραγματοποίησαν εκατοντάδες συναυλίες ανά τον κόσμο.

Μεγάλες τους επιτυχίες μεταξύ άλλων, Mamma mia, Dancing Queen, Knowing Me, Knowing You, The Winner Takes It All, SOS.

Οι ABBA ετοιμάζουν νέο υλικό

Από το 2018, οι απανταχού φίλοι του συγκροτήματος περιμένουν να κυκλοφορήσει το νέο υλικό που έχουν ετοιμάσει.

Νομίζω κάποια στιγμή φέτος. Ναι, έτσι νομίζω.

Σε εμφάνιση του στο CNBC και σε συνέντευξή του με την Tania Bryer, ο Björn Ulvaeus, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα κυκλοφορήσουν σύντομα δύο νέα singles που έχουν ηχογραφήσει ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να τους ξαναδούμε όλους μαζί στη σκηνή.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πως ήταν το συναίσθημα να βρεθούν ξανά όλοι μαζί στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο υλικό, είπε

Ω, ήταν τόσο υπέροχο. Χρειάστηκε μισό λεπτό και κατά κάποιο τρόπο βρεθήκαμε πίσω στο παρελθόν. Ήταν τόσο περίεργο. Αυτό το συναίσθημα μεταξύ μας ήταν ιδιαίτερο.

Η νικητήρια εμφάνισή τους στο διαγωνισμό της Eurovision 1974

Ανυπομονείτε για τα νέα τραγούδια των ABBA;

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ