#BLOG: Δεκαπέντε χρόνια “My Number One”!

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος, αισίως, από τη διοργάνωση εκείνη του Κιέβου για τον 50ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στον οποίον θριάμβευσε η Ελλάδα μας. 

Έχοντας οργώσει όλη την Ευρώπη με όπλο την ομορφιά, τη τσαχπινιά αλλά και το έντονο ταμπεραμέντο της, η Έλενα Παπαρίζου κατέφτασε στο Κίεβο γεμάτη αποφασιστικότητα και ως ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Με το που πάτησε το πόδι της στη σκηνή, όλοι το παραδέχθηκαν: ήταν η σειρά της Ελλάδας να κερδίσει! Και κέρδισε. Χάρη στο pop/ethnic κομμάτι, χάρη στο προφητικό του τίτλο “My Number One”, χάρη στη δυναμική και έξυπνη χορογραφία, χάρη στο υπέρλαμπρο πλάσμα που λέγεται Έλενα Παπαρίζου, χάρη στην άρτια ομάδα της και φυσικά χάρη στην ΕΡΤ που ήθελε διακαώς να σηκώσει τότε τη κούπα.

Ήταν 21 Μαΐου 2005, ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής, και η 23χρονη Έλενα Παπαρίζου έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Palats Sportu. Ντυμένη με ένα κοντό φόρεμα Roberto Cavvali, χρώματος ανοιχτό κοραλί με χρυσές λεπτομέρειες η Έλενα έμοιαζε σαν μία φανταστική κούκλα. Ακόμα και όταν από το πρόσωπό της δεν χαμογελούσε, εκεί κάπου στις αρχές της διαδικασίας της βαθμολογίας! Το Βέλγιο όμως της δίνει κουράγιο και ξανά το χαμόγελο στα χείλη, χαρίζοντας το πρώτο της “12άρι”. Ακολουθούν άλλα εννέα ενώ συγκεντρωτικά οι βαθμοί της Ελληνικής συμμετοχής φτάνουν τους 230.

Η 21η Μαΐου 2005 έγινε μία νύχτα που θα έμενε αξέχαστη στους Έλληνες, οι οποίοι πανηγύριζαν περήφανοι και ευτυχισμένοι όλη τη νύχτα έξω στους δρόμος, σε όλα τα σημεία της χώρας.

Κανείς δεν ξέρει, αν θα ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές. Και αν ναι, το πότε. Πάντως, κανείς και τίποτα δεν θα συγκριθεί με την χαρά και την υπερηφάνεια εκείνη της πρώτης φοράς, που ανέδειξε την Έλενα Παπαρίζου εκτός από το νέο pop είδωλο στην ελληνική μουσική βιομηχανία, σε εθνική ηρωίδα!

Έλενα, σε ευχαριστούμε κάθε φορά, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, για τη σημαντική αυτή στιγμή τόσο της προσωπικής σου καριέρας όσο και της πορείας της Ελλάδας στον θεσμό αυτό! Να είσαι πολύχρονη, ευτυχισμένη, να χαμογελάς, να τραγουδάς και να μας χαρίζεις και άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές!

Γράψτε στα σχόλια από κάτω, τι θυμάστε εσείς από τη βραδιά εκείνη και πως αντιδράσατε όταν είδατε ότι σηκώνουμε πια το βραβείο! 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ