?? ΕΡΤ: Βλέπουμε “Europe shine a light” – Ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια!

Δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα η ΕΡΤ με την προτροπή “Βλέπουμε ‘Europe shine a light’ – Ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ”. To ‘Europe shine a light’ είναι το μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός που διοργάνωσε η EBU για να αντικαταστήσει τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2020, μετά τις κοσμογονικές αλλαγές που έφερε η πανδημία του κορονοϊού. H ΕΡΤ θα μεταδώσει το μεγάλο σόου από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ1 αλλά και από το ERT WebTV το Σάββατο 16 Μαΐου στις 22.00.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Παράλληλα, η ΕΡΤ διοργανώνει διαδικτυακή ψηφοφορία για να αναδείξει το ελληνικό κοινό τα αγαπημένα του τραγούδια, όπως συνήθιζε κάθε χρόνο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Μπορεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision το «douze points / twelve points», το «12άρι», να μην ακουστεί αυτό το Σάββατο 16 Μαΐου 2020, αφού δεν θα υπάρξει διαγωνιστικό μέρος, ωστόσο η ΕΡΤ διοργανώνει ψηφοφορία μέσω διαδικτύου για να τιμήσουμε τους καλλιτέχνες και να διαλέξουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια της φετινής χρονιάς.

Μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 στις 23:59 μπορούμε λοιπόν να ψηφίζουμε ΕΔΩ μέχρι τρία από τα τραγούδια που θα διαγωνίζονταν φέτος, εκτός της Ελλάδας.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ‘EUROPE SHINE A LIGHT’

Μέσα από το ξεχωριστό σόου της EBU, όπως ήδη σας ενημερώσαμε αναλυτικά εδώ, θα αναδειχθεί η πλούσια ιστορία της Eurovision και θα τιμηθούν τα 41 φετινά τραγούδια. Δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις και οι ιδαίτερες στιγμές που θα υπογραμμίζουν τις συνθήκες που όλοι βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Η παραγωγή θα συντονιστεί από το Studio 21 του Hilversum και θα μεταδοθεί σε 46 χώρες. Παρουσιαστές θα είναι οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit, οι οποίοι θα παρουσίαζαν και τη φετινή Eurovision. Ο σχολιασμός για την ΕΡΤ θα γίνει και πάλι από τη Μαρία  Κοζάκου, η οποία βρίσκεται στο Ταλίν. Η ΕΡΤ θα συνεργαστεί με την τηλεόραση της Εσθονίας για μια πραγματικά Ευρωπαϊκού επιπέδου αλληλεγύη στην πραγματοποίηση της μετάδοσης. Όπως αναφέρουν αναλυτικά οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ:

Η ΕΡΤ συνεργάζεται με την Εσθονική Ραδιοτηλεόραση ERR, ώστε ο σχολιασμός της Μαρίας να γίνει από το Ταλίν και τις εγκαταστάσεις του ΕRR, με υποστήριξη εάν χρειαστεί από δημοσιογραφική ομάδα στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής. Με εικόνα από την Ολλανδία, σχολιασμό που θα ταξιδέψει από την Εσθονία και εκπομπή προγράμματος στην Ελλάδα, η ΕΡΤ1 και το WebTV  της  ΕΡΤ μάς δίνουν ραντεβού αυτό το Σάββατο στις 22:00 για το πρόγραμμα που θα ενώσει τους λαούς της Ευρώπης μέσα από τη μουσική… «Europe Shine a Light».

Europe shine a light_planet

Έλενα Παπαρίζου και Ελένη Φουρέιρα στο “Europe Shine a Light”

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η νικήτρια της Eurovision 2005 Έλενα Παπαρίζου και η… “δευτεραθλήτρια” της Eurovision 2018 Ελένη Φουρέιρα θα εμφανισθούν στο αυριανό show της EBU! Και οι δυο αγαπημένες των fans καλλιτέχνιδες θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, η κάθε μία με το δικό της τρόπο…

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Έλενα Παπαρίζου που πέτυχε τη μοναδική νίκη της Ελλάδας μέχρι τώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη σκηνή του Κιέβου το 2005, ερμηνεύοντας το “My number one” θα εμφανισθεί στο show και στην ενότητα “Eurovision Heroes” με ένα χαιρετισμό προς τους τηλεθεατές και τους fans του διαγωνισμού, ενώ θα περιγράψει πως πέρασε όλες αυτές τις μέρες “μένοντας σπίτι”.

Επίσης,η Ελένη Φουρέιρα θα εμφανισθεί και αυτή στο ίδιο show χαρίζοντας στιγμές από το “Fuego” τη συμμετοχή της Κύπρου για το 2018, στην οποία ξεσήκωσε με την εκρηκτική εμφάνισή της και αγαπήθηκε τόσο από τους fans του διαγωνισμού αλλά και από το υπόλοιπο μουσικό κοινό! Δεν είναι τυχαίο που το “Fuego” έχει 85 εκατομμύρια streams και 95 εκατομμύρια views, κάνοντάς το πραγματικά μια από τις αξέχαστες συμμετοχές στην Eurovision!

Μείνετε συντονισμένοι σταθερά στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision!

Πηγή: ΕΡΤ / eurovision.tv / Panikrecords

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλο βλακείες προσπαθούν να μαζέψουν την ηλίθια και βιαστική απόφαση που πήραν πραγματικά είναι απίστευτο
    Αντίο φέτος

    • nai eνω του χρόνου εισαι σιγουρος οτι θα γινει?
      και αν γίνει τρεφεις ελπιδες για κατι αλλο με την στεφανια??

  2. Δε μ βγάζει τις χώρες για να ψηφίσω στο site της ΕΡΤ,στους υπόλοιπους τις βγάζει κανονικά?

  3. Τί μνημόσυνο ήταν αυτό… Και κυρίως, ξεπέταξαν τα τραγούδια με 30 δευτερόλεπτα το καθένα, για να ακούσουμε χιλιοακουσμένες παλιές συμμετοχές και δεκαδες φορές τα ίδια γλυκερά μηνύματα για υγεία και υπομονή και πίστη…

  4. Να ρωτήσω κάτι; Υπάρχει κάποιος τρόπος να υποβάλλω την ψήφο μου; Γιατί πατάω τα 3 τραγούδια που θέλω και δεν εμφανίζεται απολυτως τίποτα άλλο για να υποβληθούν οι ψήφοι. Από κάτω υπάρχει απλά ένα κενό ?

  5. Ρε παιδια ειδε κανενασ την φουρειρα ι μονο εγω δεν καταφερα να την δω. Την παπαριζου ειδα μονο.. εκτος αν εχασα κανενα λεπτο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ