‘Eurovision: Europe Shine A Light’: Ανακοινώθηκαν οι τιμητικές συμμετοχές!

Η EBU αποκάλυψε σήμερα λεπτομέρειες για τους καλεσμένους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο εναλλακτικό show ‘Eurovision: Europe shine a light’. Την εκπομπή θα μεταδώσουν πάνω από 40 χώρες την ημέρα και ώρα που θα γινόταν ο φετινός τελικός της Eurovision, το Σάββατο 16 Μαϊου στις 22.00 ώρα Ελλάδας. Την εκπομπή θα μεταδώσει και η ΕΡΤ.

Μετά το αρχικό σοκ της αναγκαστικής ακύρωσης της Eurovision 2020, η EBU και οι φετινοί διοργανωτές, τα ολhttps://ogaegreece.com/archives/80016λανδικά κανάλια NPO, NOS και AVROTROS, ανασκουμπώθηκαν ώστε να ετοιμάσουν το καλύτερο δυνατό show υπό τις παρούσες συνθήκες. Τρεις είναι οι βασικοί άξονες που θέλουν να προβάλουν οι διοργανωτές: Να τιμηθούν τα επιλεγμένα 41 τραγούδια που δυστυχώς δεν θα διαγωνιστούν, να αναδειχθεί το ένδοξο παρελθόν του διαγωνισμού, αλλά και να αποδοθεί φόρος τιμής στους ήρωες της εποχής της πανδημίας. Ο Sietse Bakker, Διευθυντής Παραγωγής της Eurovision 2020, δήλωσε:

 Θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα show που θα προβάλλει όχι μόνο τους 41 καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν στο Ρόττερνταμ, αλλά και που θα εμπνεύσει όσους παραμένουν σπίτι και θα ενώσει τους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και ακόμα παραπέρα αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Φυσικά, θα τιμήσουμε και όλους όσους επηρεάζει η κρίση του κορονοϊου και όσους εργάζονται σκληρά για να τον πολεμήσουν. Ας κάνουμε αυτές τις στιγμές στην ιστορία της Eurovision αξέχαστες!

Eurovision 2020

Eurovision 2020: Οι 41 καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν – Πηγή: eurovision.tv

ΟΙ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Πέρα από τον φόρο τιμής στις 41 συμμετοχές που θα διεκδικούσαν το φετινό βραβείο, οι τιμητικές συμμετοχές που θα δούμε τη βραδιά της 16ης Μαΐου είναι:

  • Michael Schulte (Γερμανία 2018) & Ilse DeLange (Ολλανδία 2014) – “Ein Bisschen Frieden”, η πρώτη νίκη της Γερμανίας το 1982
  • Gali Atari – “Hallelujah” (Ισραήλ 1979 – ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ), μαζί με χορωδία από συμμετέχοντες στη Junior Eurovision
  • Netta (Ισραήλ 2018) – νέο τραγούδι σε ακουστική εκτέλεση
  • Έλενα Παπαρίζου – “My Number One” (Ελλάδα 2005 – ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ)
  • Marija Šerifović – “Molitva” (Σερβία 2007 – ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ)
  • Ell & Nikki – “Running Scared” (Αζερμπαϊτζάν 2011 – ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ)
  • Måns Zelmerlöw – “Heroes” (Σουηδία 2015 – ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ)
  • Ελένη Φουρέιρα – “Fuego” (Κύπρος 2018 – 2η ΘΕΣΗ)
  • Duncan Lawrence (Ολλανδία 2019) – νέο τραγούδι

Άλλες εκπλήξεις της βραδιάς συμπεριλαμβάνουν:

  • Διαδικτυακή χορωδία των 41 καλλιτεχνών που θα διαγωνίζονταν το 2020 στο “Love Shine A Light” των Katrina And The Waves (Ηνωμένο Βασίλειο 1997 – ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ)
  • Διαδικτυακή χορωδία eurofans από όλον τον κόσμο, που θα συνοδεύσουν τον Johhny Logan στο “What’s another year” (Ιρλανδία 1980 – ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ)
  • Συμβολική φωταγώγηση μνημείων των 41 χωρών σε ζωντανή μετάδοση
  • Διαδικτυακή εμφάνιση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ρότερνταμ

Η παραγωγή και ο όλος συντονισμός του ‘Eurovision: Europe Shine A Light’ θα γίνει από το Mediapark του Hilversum. Υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις στα σκαριά, τις οποίες δεν θα αποκαλύψουν οι διοργανωτές παρά μόνο στη διάρκεια της βραδιάς.

Πηγή: eurovision.tv

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ