Καπουτζίδης-Κοζάκου στη μετάδοση της Eurovision 2020 για την ΕΡΤ!

Για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου θα αναλάβουν τη μετάδοση των τριών βραδιών του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (Πρώτος Ημιτελικός, Δεύτερος Ημιτελικός, Τελικός) για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Το δίδυμο που φαίνεται να έχει εξαιρετική χημεία μεταξύ του, θα βρεθεί στο πόστο αυτό για έβδομη φορά μαζί, αφού και οι δύο παρέα έχουν μεταδώσει τον διαγωνισμό ήδη τις χρονιές 2013, 2014, 2015, 2017, 2017 και 2019. Ξεχωριστά, αυτή θα είναι η ένατη φορά για τη Μαρία Κοζάκου και η όγδοη για τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Για την ιστορία, στη θέση αυτή έχουν βρεθεί οι εξής:

. 1971-1986 –  Μακώ Γεωργιάδου

. 1987 – 1997 – Δάφνη Μπόκοτα

. 1998 – Γιώργος Μητρόπουλος

. 1999 – 2004 – Δάφνη Μπόκοτα

. 2005 – Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

. 2006 – Γιώργος Καπουτζίδης, Ζέτα Μακρυπούλια

. 2007 – Φώτης Σεργουλόπουλος, Μαρία Μπακοδήμου

. 2008 – 2009 – Ματθίλδη Μαγγίρα, Μπέτυ Μαγγίρα

. 2010 – Ρίκα Βαγιάνη

. 2011 – 2012 – Μαρία Κοζάκου

. 2013 – 2017 – Μαρία Κοζάκου, Γιώργος Καπουτζίδης

. 2018 – Δάφνη Σκαλιώνη, Αλέξανδρος Λιζάρδος

. 2019 – Μαρία Κοζάκου, Γιώργος Καπουτζίδης

Τις περισσότερες μεταδόσεις για χάρη της κρατικής μας τηλεόρασης έχει κάνει η Δάφνη Μπόκοτα αφού συνολικά έχει μεταδώσει τον διαγωνισμό 17 φορές. Ακολουθεί στη 2η θέση με 15 μεταδόσεις η Μακώ Γεωργιάδου ενώ η 3η θέση ανήκει στη Μαρία Κοζάκου η οποία έχει ήδη κάνει οχτώ μεταδόσεις συνολικά. Τη πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Καπουτζίδης με επτά μέχρι στιγμής μεταδόσεις και οι αδελφές Μαγγίρα με δύο μεταδόσεις. Τέλος, από μία φορά έχουν μεταδώσει τον διαγωνισμό οι: Γιώργος Μητρόπουλος, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, Ζέτα Μακρυπούλια, Φώτης Σεργουλόπουλος, Μαρία Μπακοδήμου, Ρίκα Βαγιάνη, Δάφνη Σκαλιώνη και Αλέξανδρος Λιζάρδος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ

Ηθοποιός, σεναριογράφος, τηλεοπτικός παρουσιαστής και πλέον και συγγραφέας. Για τους περισσότερους ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν χρειάζεται συστάσεις. Τον γνωρίσαμε το 2003 σαν “Χοσέ” στο ρόλο του πωλητή σε κατάστημα τουριστικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας στη κωμική σειρά “Σαββατογεννημένες”. Παράλληλα με την εξαιρετική ερμηνεία του ως ηθοποιός, ο Γιώργος κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού και σαν σεναριογράφος αφού πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν θετικά τη πλοκή της σειράς που ο ίδιος είχε υπογράψει. Λίγα χρόνια μετά, καθήλωσε το πανελλήνιο με τη σειρά “Στο παρά πέντε” στην οποία ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές. Η τρίτη και τελευταία του τηλεοπτική σειρά μέχρι στιγμής ήταν το “Εθνική Ελλάδος” το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί λόγω διαφόρων συνθηκών του καναλιού MEGA. Και αυτή η σειρά ωστόσο αγαπήθηκε ιδιαίτερα και αξιοσημείωτα είναι τα μηνύματα που πρόλαβε να περάσει παρά τα λίγα επεισόδια προβολής του. Ο Γιώργος έχει λάμψει και στο θεατρικό σανίδι πρωταγωνιστώντας σε εξαίρετες παραστάσεις και musicals ενώ στη τηλεόραση έχει βρεθεί και ως παρουσιαστής αλλά και ως μέλος κριτικής επιτροπής σε talent show.

Με τον διαγωνισμό της Eurovision τον συνδέει μια αγάπη πολλών ετών αφού από μικρός θυμάται τον εαυτό του να παρακολουθεί με μανία τον διαγωνισμό. Το 2006 ενεπλάκη με αυτόν για πρώτη φορά επαγγελματικά αφού μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια ανέλαβε τη παρουσίαση του εθνικού τελικού αλλά και τη τηλεοπτική μετάδοση  για χάρη της ΕΡΤ. Από το 2013 μέχρι και το 2019, έκανε τη τηλεοπτική μετάδοση παρέα με τη Μαρία Κοζάκου κάνοντας ένα διάλειμμα το 2018. Τις χρονιές 2013 και 2014 ήταν παρουσιαστής του ελληνικού τελικού (όπως το 2006) έχοντας στο πλευρό του αυτή τη φορά τη Δέσποινα Βανδή.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

Η Μαρία Κοζάκου είναι ενεργή δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός με πάνω από 20 χρόνια παρουσίας στη πρωινή ζώνη. Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες συμμετέχει σε εγχώρια και ευρωπαϊκά fora για την προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας, είναι Chief Editor στο Media Literacy Institute για την προώθηση της Παιδείας στα Μέσα Ενημέρωσης. Εργάζεται στην ΕΡΤ από το 2001 έχοντας παρουσίασε τις τελετές έναρξης και λήξης των Special Olympics καθώς και διάφορα άλλα σημαντικά καλλιτεχνικά και επιστημονικά γεγονότα. Η πρώτη της επαφή με τον διαγωνισμό της Eurovision για την Ελληνική Ραδιοφωνία έγινε το 2006. Συνέχισε να μεταδίδει τον διαγωνισμό για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ μέχρι και το 2010 μέχρι που το 2011 βρέθηκε για πρώτη φορά στη τηλεοπτική μετάδοση. Το 2012 παρουσίασε τον ελληνικό τελικό μαζί με τον Γιώργο Φρατζεσκάκη ενώ από το 2013 μέχρι και σήμερα συνεχίζει την τηλεοπτική μετάδοση για χάρη της ΕΡΤ, παρέα με τον Γιώργο Καπουτζίδη, με μοναδική εξαίρεση τη χρονιά 2018.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την αποστολή της Ελλάδας στη Eurovision 2019!

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είμαι από τους λίγους που πιστεύουν ότι όλοι ανεξαιρέτως οι σχολιαστές μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν καλοί έως πολύ καλοί (με μια μικρή επιφύλαξη για την Πασχαλίδου που μου φάνηκε κάπως ψυχρή).
    Σαν παλιά καραβάνα του διαγωνισμού έχω ιδιαίτερη αδυναμία στη Μακώ Γεωργιάδου και τη Δάφνη Μπόκοτα.

    • Συμφωνώ, εκτός από την Πασχαλίδου, που προσωπικά δεν έχω καμία επιφύλαξη. Δεν μου άρεσε καθόλου.
      Για να θυμάσαι περιγραφές της Γεωργιάδου σημαίνει ότι όντως είσαι παλιά καραβάνα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι γιατί εκείνη δεν την πρόλαβα. Εγώ “ξεκίνησα” με Μπόκοτα, την οποία λατρεύω!

  2. H πρώτη Eurovision που είδα ήταν με Πασχαλίδου, οπότε δεν μπορώ να κρίνω την Μπόκοτα. Από όλους τους άλλους θεωρώ ότι οι μακράν καλύτερες περιγραφές ήταν της Κοζάκου (είτε με, είτε χωρίς Καπουτζίδη). Αναμφίβολα παντως είναι ένα καλό δίδυμο και χαίρομαι πολύ που επελέγησαν και φέτος. Δεδομένου του πότε ξεκίνησα να παρακολουθώ τον διαγωνισμό και δεδομένου ότι πλέον είναι η 8η φορά τους που περιγράφουν, είναι προφανές ότι στο μυαλό μου η Eurovision έχει συνυφανθεί με αυτούς τους δύο.
    Πάντως για να τα λέμε κι όλα, δυστυχώς η μόνη φορά με Κοζάκου-Καπουτζίδη που είχμαμε καλά αποτελέσματα ήταν στην 1η τους από κοινού περιγραφή, το 2013. Δεν λέω προφανώς ότι φταίνε αυτοί, εννοώ ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο αν ο μέσος τηλεθεατής τους είχε συνδυάσει και με επιτυχίες της Ελλάδας στον διαγωνισμό.
    Για να δούμε φέτος
    Τους εύχομαι καλή επιτυχία!

  3. Και οι δύο είναι καλοί, όμως ο μεταξύ τους συνδιασμός με την υπερβολική οικειότητα, τα διαρκή χαχανητά και το θάψιμο συμμετοχών που δεν τους αρέσουν, που όλο και αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, έχουν θαμπώσει την εικόνα τους για εμένα. Ο παρουσιαστής οφείλει να έχει μία απόσταση από αυτό που παρουσιάζει. Δεν είναι ούτε τηλεθεατής στον καναπέ του, ούτε eurofan.

  4. Ένα ψυχαγωγικό σόου είναι όποτε δεν με χαλάει αυτοί που κάνουν την αναμετάδοση να έχουν χαλαρότητα, να σχολιάζουν, να τρολάρουν τις συμμετοχές ή να λένε τις προτιμήσεις τους.. Γινόταν και γίνεται πάντοτε και απ’ όλες τις χώρες. Δεν θα ήθελα μια τυπική καθαρά βαρετή αναμετάδοση. Εγώ έτσι κι αλλιώς παρακολουθώ τον διαγωνισμό από το επίσημο κανάλι της Γιουρόβιζιον, χωρίς σχολιασμό, σε συνεχόμενη ροή, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς να χάνω κάτι που θα γίνει ή που θα ειπώθει γιατί κάποιος μιλάει πάνω στους παρουσιαστές ή κάποιο interval act γιατί μπορεί να έχουν πάει σε διαφημίσεις. Αργότερα μπορεί να δω σε επανάληψη και την μετάδοση της ΕΡΤ.

  5. Εγώ που είμαι μεγάλη σε ηλικία (σχετικά χα χα χα), λατρεύω Μπόκοτα. Ητανε το σήμα κατατεθέν του διαγωνισμού. Του στυλ: Γιουροβίζιον χωρίς Μπόκοτα, είναι εκκλησία χωρίς εικόνες. Παρόλο που πάντα λέγανε πολλοί ότι δεν μας έφερε και κανένα ιδιαίτερο γούρι και πως με το που έφυγε αυτή και ανέλαβε η Πασχαλίδου το 2005, είχαμε την πρώτη μας πρωτιά με την Παπαρίζου και το my No1. Αλλά σιγά. Και πάλι μικρή σημασία παίζει. Ολοι οι ανθρωποι παραπάνω, είναι αξιόλογοι.

  6. Η καλυτερη μεταδοση για μενα εγινε απο την Βαγιανη το 10 και η χειροτερη απο την Ελισαβετ Φιλιππουλη στα επετειακα στην Κοπενχαγη το 05. Η Κοζακου και – σε λιγο μικροτερο βαθμο – ο Καπουτζιδης εχουν φερει εναν λιγο πιο σοφιστικε τονο στη μεταδοση. Μου αρεσει ο ηρεμος τονος της Κοζακου και ο ευστοχος σχολιασμος της. Τωρα καποιοι τυχοδιωκτισμοι τυπου Σεργουλοπουλος-Μπακοδημου, Μαγγιρες, Αλεξανδρα Πασχαλιδου ηταν οντως ακυρες επιλογες. Ο δε σχολιασμος της Μποκοτα τα τελευταια χρονια αντικατοπτριζε εναν παραγοντισμο, που μου προκαλουσε εναν μικρο εκνευρισμο.

  7. τον καπουτζιδη τον συμπαθω…την κοζάκου οχι…κ απορω εφοσον η ιδια εχει δηλωσει οτιδν της αρεσει ο διαγωνισμος γιατι εχει αναλαβειτ ην παρουσίαση..
    κυβερνησεις αλλαζουν σε αυτην την χωρα αλλα αποτον φωκά κ την κοζάκου δν θα απαλαγούμε….

  8. Στην Κοζάκου δεν αρέσει ο διαγωνισμός και αυτή η ξινή αντιμετώπιση εισπράττεται από μεγάλη μερίδα τηλεθεατών. Δεν την ήθελα και πάλι. Έλεος.

    • Μπα πως το σχολιο σου πηρε το οκ απο τους διαχειριστές;
      Φετος ο ελληνικος λαος πρεπει να ειναι ευχαριστημενος με τις δημοκρατικες διαδικασιες κ νεες καινοτομες ιδεες της ερτ.Με το τροπο που επελεξαν εκπροσωπο καταλαβαμε ολοι κ πως θα επιλεξουνε κ εκφωνητες.
      Οκ λιγο πολυ ολοι γνωριζουμε την ερτ κ τις τακτικες των ανθρωπων της αλλα ο φασισμος της εχει περασει και εδω μεσα με το να μην δειχνετε τα σχολια μας.
      Δηλαδη ποια ειναι η κυρια Κοζακου;μια απλη υπαλληλος της ερτ ειναι κ κυριως μια ασχετη επανω στο θεμα της γιουροβιζιον που παρουσιαζει (λεμε τωρα) προσβαλωντας εκπροσωπους αλλων χωρων (2011 ισραηλ).
      Παρακαλω το σχολιο να αναρτηθει.

      • Αγαπητέ Πέτρο, σχόλια τα οποία δεν είναι υβριστικά και δε θίγουν προσωπικότηες και κάνουν κριτική με αιχμηρό αλλά κομψό τρόπο φυσικά και αναρτώνται. Για όλα υπάρχει τρόπος, λίγη καλή θέληση και διάθεση να υπάρχει. Σε ευχαριστούμε πολύ.

  9. Βαρετοί και οι 2 μην πω εκνευριστικοί. Ο Γκαμπουτζίδης με την απαίσια προφορά του συν οι κρυάδες γι αστεία και η άλλη η Καζάκου νταξει μπορεί και να κοιμηθώ, άσε το υφάκι. Από την πρώτη τους κοινή παρουσίαση δεν τους έβαλα ξανά. Ας είναι καλά το κανάλι της ESC στο YouTube.
    *μ άρεσε Μποκοτα και Μαγγιρες, Βαγιανη γέλασα πολύ, μέχρι εκεί.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ