?? ΚΥΠΡΟΣ: Αυτός είναι ο συνθέτης της Κυπριακής συμμετοχής για τη Eurovision 2020!

Πριν από λίγες μέρες, η σελίδα του ΡΙΚ είχε δημοσιεύσει στο Facebook ένα video το οποίο όπως ανέφερε συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με τη φετινή συμμετοχή της χώρας στη Eurovision. Το video ήταν ένα μικρό απόσπασμα από το επίσημο video clip του τραγουδιού «If They Only Knew» του Αυστραλού τραγουδιστή Alfie Arcuri.

Σήμερα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, το ίδιο το Κυπριακό κανάλι λύνει το μυστήριο και ανακοινώνει επίσημα πως ο ταλαντούχος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Arcuri είναι ο συνθέτης του τραγουδιού που επιλέχτηκε από την αρμόδια Κυπριακή ομάδα για τον Sandro και τη Eurovision 2020!

Το τραγούδι, το οποίο φημολογείται πως είναι μπαλάντα, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Λίγα λόγια για τον Alfie Arcuri

O Alfie Arcuri γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1988 στη περιοχή Wales της Αυστραλίας από Ιταλούς γονείς. Μεγάλωσε στο Camden έχοντας όνειρο μία μέρα να γίνει τραγουδιστής. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής και μέχρι το 2014 εργαζόταν στο Mosca Pserras Architects. Το 2016 έλαβε μέρος στο 5ο κύκλο του «The Voice» της Αυστραλίας ανοίγοντας μάλιστα την αυλαία των blind auditions. Εντάχθηκε στην ομάδα της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας και coach του talent show Delta Goodrem και στις 10 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς αναδείχθηκε ο Μεγάλος Νικητής του κύκλου. Αμέσως μετά κυκλοφόρησε το πρώτο του single «Cruel». Στις 29 Ιουλίου 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο album με τίτλο «Zenith» το οποίο έφτασε στο #5 των ARIA Charts. Τον Μάιο του 2017 ακολούθησε το 2ο single του «If They Only Knew» το οποίο έγραψε ο ίδιος μεταξύ άλλων. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο Arcuri συμμετείχε στη καμπάνια θετικής ψήφου για να αναγνωρίζεται ο γάμος των ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία γράφοντας το τραγούδι «Yes». Σημειωτέον, το 2013, στα 24 του χρόνια, ο ίδιος είχε αποκαλύψει στην οικογένειά του ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Το 2019 ήταν ένας από τους δέκα υποψήφιους στον πρώτο διοργανωμένο εθνικό τελικό της Αυστραλίας για τη Eurovision! Η συμμετοχή του «To Myself» κατάφερε να τερματίσει στη 5η θέση του εθνικού τελικού έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 49 βαθμούς. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε το «Golden Stag Festival» της Ρουμανίας εκπροσωπώντας την Αυστραλία κερδίζοντας τον βραβείο «Καλύτερη Ερμηνεία Ρουμανικού Τραγουδιού».  Λίγο καιρό αργότερα κυκλοφόρησε τη τελευταία του μέχρι στιγμής δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Same».

Υπενθυμίζουμε ότι η Κύπρος κληρώθηκε να διαγωνισθεί στον 1ο Ημιτελικό της  Eurovision 2020 (14 Μαΐου 2020) ενώ πρόκειται να εμφανισθεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 9-17). 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην Κυπριακή συμμετοχή της Eurovision 2020! 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βερος ελληνοκύπριος κι ο συνθέτης!!

    κ ευελπιστω η στεφανια να βελτιωσει τα ελληνικα της οσο μπορεί!την εβλεπα χθες σε μια συνεντευξη κ μιλουσε μισα αγγλικά μισα ελληνικα κ μισα ολλανδικά…ελεος πια…..

  2. Στα θετικά είναι ότι εδώ και 3 χρόνια η Κύπρος έπαψε να είναι εσωστρεφής και διαικπερεωτική ως προς τις συμμετοχές της, αφήνοντας πολλές φορές τους εκπροσώπους της “μόνους κι έρημους”. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι έχει φτάσει πλεον στο άλλο άκρο, αγνοώντας επιδεικτικά κάθε εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό, σε όλους τους τομείς που περιλαμβάνεται σε μια καλλιτεχνική αποστολή μιας χώρας.
    Εύχομαι από καρδιάς (τουλάχιστον) αυτό που θα ακούσουμε και θα δούμε να είναι πολύ καλό και να ευχαριστήσουν τους Κύπριους πρωτίστως, αλλά και τους Ευρωπαίους, με αυτό που θα παρουσιάσουν.
    Καλή επιτυχία!

  3. Αφού γλείφαμε τη Σουηδία τόσα χρόνια, ας γλείψουμε και την Αυστραλία για να μας περάσουν στον τελικό και φέτος…

  4. τοσο η ελλάδα οσο κ η κυπρος στελνουν φετος εντελως αγνωστα ονόματα που θυμιζουν αλλες εποχες…το ενδια΄φερον του κοσμου με κατι τετοιες κινησεις πεφτει κατακορυφα…ποιος θα καθησει να δει μια 17χρονη αγνωστη στο ευρυ κοινό ??δν ξερω θλιβομαι κ προβληματιζομαι βαθυτατα…..

  5. Προσέχετε οι περισσότεροι εδώ μέσα μη δαγκώσετε τη γλώσσα σας. Έτοιμοι με το παραμικρό να ρίξετε φαρμάκι για το οτιδήποτε. Οι μπούρδες και καλά περί του πόσο “Κυπριακή” είναι η φετινή συμμετοχή να ξέρετε πως μόνο εδώ ακούγονται. Λες και ο μέσος τηλεθεατής θα κάτσει να προσέξει ποιος κρύβεται πίσο από κάθε συμμετοχή – αν του αρέσει θα την ψηφίσει και τέρμα. Άντε γιατί έχετε κουράσει μερικοί…!

    • Πέστα…….Περιμένουν στην γωνία και με την παραμικρή είδηση δημιουργούν μυθιστορήματα.”Δεν θα περάσει η Κύπρος,”, “Γλυψιμο Αυστραλίας”, “ΣανΜαρινοποίηση”….Προσπαθώ να καταλάβω αν αυτός ο πεσσιμισμός και η μίζερη στάση οφείλεται στο γεγονός ότι η Κύπρος απο το 2015 είναι παρούσα στον τελικό και ψάχνει (τολμώντας) φόρμουλα για την νίκη. Οπως και να χει τον Μάιο θα τις βρούμε πάλι σε κατάθλιψη μιας και η Κύπρος (εύχομαι και η Ελλάδα) θα είναι στον τελικό

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ