Εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων!

Λίγες μέρες φαίνεται πως μας χωρίζουν από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΡΤ σχετικά με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision.

Η πρόταση που έχει προκριθεί και φαντάζει αυτή τη στιγμή αδιαφιλονίκητο φαβορί δεν είναι άλλη από της δεκαεφτάχρονης Στεφανίας Λυμπερακάκη. Η Στεφανία, όπως σας είχαμε αναφέρει πρόσφατα είχε βρεθεί στη χώρα μας για την ηχογράφηση των υποψήφιων τραγουδιών της (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος στην εκπομπή του Star “Στη φωλιά των κου κου”, η πρόταση η οποία έχει προκριθεί από την επιτροπή έργου της ΕΡΤ είναι ένα ποπ τραγούδι με αρκετά έθνικ στοιχεία (παραδοσιακά όργανα- ζουρνάς και γκάιντα ξεχωρίζουν), κάτι που ωστόσο δεν ταιριάζει απόλυτα με τις δικές μας πληροφορίες. Σύμφωνα πάντα με τον έμπειρο δημοσιογράφο, το τραγούδι αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια έφηβη και στις υπερδυνάμεις που χρειάζεται να έχει για να τα αντιμετωπίσει. Πρέπει να είναι “supergirl” τονίζει με νόημα ο κ. Πουλόπουλος. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ τη σκηνική παρουσίαση στη σκηνή του διαγωνισμού θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η ΕΡΤ.

Από όσα δήλωσε στον OGAE Greece η κα. Μαρία Κουφοπούλου, διευθύντρια των διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ, οι διαδικασίες ως προς την ανακοίνωση του εκπροσώπου προχωρούν, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά “αν όλα πάνε καλά θα έχουμε νέα στις αρχές Φεβρουαρίου οπότε θα ανακοινωθεί ο/η εκπρόσωπος και η ομάδα του/της“.

Η ανακοίνωση για το τραγούδι μάλλον δεν θα γίνει ακόμη, συμπλήρωσε.

Ως εκ τούτου, αντιλαμβανόμαστε ότι οι συζητήσεις για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας συνεχίζονται.

Εν αναμονή, λοιπόν, της ολοκλήρωσης των διαδικασιών και την ανακοίνωση των αποφάσεων για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2020!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Ελληνικής συμμετοχής!

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακομα και το νοημα του τραγουδιου με τα προβληματα των εφηβων και τις υπερδυναμεις τους εχει ξαναειπωθει.. Απο τον kristian kostov και το beautiful mess το 2017.. Ευχαριστουμε.

      • Καλα σιγουρα ολα τα θεματα εχουν ειπωθει λιγο πολυ.. Απλως ρε teo να σ πω κατι? Θα προτιμουσα κατι που να αγγιζει περισσοτερο το κοινο.. Κατι για το προσφυγικο ας πουμε οπως η ιταλια το 2018 η ακομα και κατι για την ειρηνη οπως κανει συχνα η ρωσια.. Τελως παντων ουτε ο ερωτας θα με πειραζε αρκει να ηταν κατι ξεσηκωτικο οπως το fuego η το she got me του luca hanni και ΟΧΙ οπως το this is love της demy.. Γιατι εκει ξερασαμε νεραιδοσκονη οπως μας λεει και η μαρια απο το gntm.. Και κατι μου λεει οτι το ιδιο θα συμβει και φετος με την stefania.. Που δε θελω να το βριζω το κοριτσακι αλλα φαινεται η ΕΡΤ πως το προσεγγιζει το θεμα..

    • καταλαβινω το point αου και εγω απο την ιδια κατευθυνση ερχομαι. Απλως εγω δεν θελω οι αλλοι να προδικαζουν την κοπελα γιατι ακομη δεν εχουμε δει τιποτα. Δεν κραταω ψηλα το καλαθι αλλα οχι και χαμηλα

    • Τόσα ερωτικά τραγούδια υπάρχουν και κανείς δε λέει τίποτα και τώρα ,3 χρόνια μετά μάλιστα, εμφανίζεται κάποια με νόημα που έχει ξαναειπωθεί μια φορά και ακόμη και αυτό ξινίζει. Το 99% των σχολίων σε αυτό το site σαν να έχει σοβαρά θέματα και εκτονώνεται στη Eurovision…

  2. μάλιστα…κ ειχα μια κρυφή ελπίδα να δουμε εθνικο τελικό αλλα προφανώς η ερτ εκανε αυτο που ειχε κατα νου εδω κ μήνες..αναθεση στον κοντοπουλο-φωκα κ αγνωστη 16 χρονή…ουδέν περαιτερω σχόλιο….ο νοων νοείτω

    • 1.ειναι 18 χρονη
      2.δεν εχεις εικονα γιατι απλα δεν εχεις ακουσει τραγουδι.
      3.την παπαριζου το 2001 λιγοτεροι τη γνωριζαν ….μια τοτε 17χρονη απο τη σουδια που εκπροσωπει την ελλαδα
      4.Blanche,Duncan Lawrence,Netta,Kristian Kostov ειναι καποια απο τα ονοματα καλλιτεχνων εντελψς αγνωστων στην χωρα τους που καταφεραν να παρουν πρωτες θεσεις .

      • η παπαρίζου το 2001 ηταν στους antique και πήραν την ψηφο του ελληνικου κοινού…επισης τοτε ηταν ηδη γνωστο ι τοσο στην ελλάδα οσο κ στη σκανδιναβία !!οποτε μην λες ανακριβειες κ ανυποστατα πραγματα!το 2001 ειχα παρακολουθησει ζωντανα τον ελληνικο τελικο κ τους ειχα ψηφίσει….δν τους εγινε καμια απ ευθειας αναθεση….
        και κάτι πολυ σημαντικο τοτε η ερτ μας σεβοτανε κατι που δν κανει τώρα…

  3. μαλλον καποιος να τους πει οτι ειναι πλεον στην γιουροβίζιον των ενηλίκων κ οχι των εφήβων τζούνιορ….ελεος….

    το παιχνιδι παιχτηκε καλά…μας πλάσαραν τα ονοματα της ειρηνης και των one για ξεκάρφωμα κ εν τέλει στελνουν την στεφανία!!πεσαμε απο τα σύννεφα..τι ν α πει κανείς…

  4. Εντάξει το θέμα του τραγουδιού αρκετά αστείο, επίσης δε ξέρω κατα ποσο θα ταιριάζουν οι ζουρναδες στο στυλ και το υφος της Στεφανίας ( καλο ειναι να αποφεύγουμε τους αχταρμαδες ), αλλα αν ολοι οσοι το εχουν ακουσει λενε οτι είναι καλο ας κανουμε υπομονή και ας ελπίσουμε για τα καλύτερα.

  5. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία να έχουμε! Και πάλι ως γνωστόν θα πέσουμε όλοι να το φάνε το κορίτσι λέγοντας πως είτε δεν είναι ESC junior αλλά όπως περιέργως ξεχνάμε ότι στο διαγωνισμό δεν έχει σχέση η ηλικία, είτε ότι ο Κοντόπουλος δεν έχει γράψει καλό τραγούδι, είτε ότι θα πατωσουμε και άλλα πολλά! Άντε εγώ εύχομαι στο κορίτσι να τους διαψεύσει όλους με τη δουλειά της!

  6. Το θέμα έχει ως εξής δωδέκατη έως εικοστή πρώτη αν περάσει τελικό μια είναι η Καλομοίρα Σαράντη η μικρή Στεφανία έχει ταλέντο αλλά η Γιουροβίζιον ψάχνει πάντα το κάτι διαφορετικό και φέτος θα είμαστε αντιγραφή του 2008 αν αυτό θέλει η ΕΡΤ καλά να πάθει ας κάνει Εθνικό τελικό επιτέλους ας μας σεβαστούν και να μας δώσουν το δικαίωμα της τηλεφωνικής ψήφου η οποία λύση σκεφτούν για το καλύτερο αποτέλεσμα

  7. Μωρε ας ειναι καλο το τραγουδι και ολα τα αλλα περισσευουν. Λες και το “toy” της Netta ηταν για Grammy ναουμε.

  8. Εντάξει πάμε για το 2021 γιατί φέτος η παρουσία μας στην Γιουροβίζιον δεν θα διαφέρει από άλλες χώρες απογοήτευση και φέτος

  9. Βρισκω αδικο που δεν εχουμε εναν εθνικο τελικο αλλα και που συμμετεχουμε ακομη ωρες ωρες με φαινεται πολυ. Δεν τρελενομαι στην ιδεα της αγνωστης που ουτε καν τη φωνη της ξερω, ουτε στην Ελλαδα δουλευει, ουτε τιποτα. Ευχομαι να εχουμε απλα μια αξιοπρεπη εμφανιση και τραγουδι και καλη διαφημιση της χωρας για ενα δυνατο καλοκαιρι και φετος

  10. η κυπρος ανεβασε βιντεακι με ενα γκει ζευγαρι που πιάνουν τα χέρια τους και γραφουν τι σχεση εχει αυτο με την φετινη αποστολη? … νομίζω καταλάβατε το ποσο σοβαρα εχει παρει τον διαγωνισμό και οτι χτυπάει κατευθειαν φλεβα στο κοινο που παρακολουθει… κατι μου λεει οτι η κυπρος θα παει με εντελως διαφορετικο τραγουδι απ το 2018 2019 και μάλλον μπαλαντα στυλ.. πολυ το αργησε η κυπρος…

  11. Αυτο που καθε χρονο πριν ακουσουμε καλα καλα το τραγουδι, πριν δουμε σκηνικη παρουσια και εχουμε τον καθενα απαισιοδοξο εδω μεσα και γενικως να γραφει αρνητικα σχολια η οτι αχ θα τα πατωσουμε παλι κτλ. Ακουστε, δειτε και μετα κρινετε!!

    • Το προβλημα ειναι ακομα και οταν το ακουσεις (για να μην προδικαζουμε οπως λες) δεν εχεις δικαιωμα να διαλεξεις κατι αλλο γιατι ηδη το εχουν επιλεξει. Το πιο δικαιο θα ηταν να γινεται εθνικος τελικος με ζωντανη παρουσιαση και οχι playback φυσικα για να ξερουμε το στελνουμε. Και να επιλεξει ο λαος το τραγουδι του

  12. Και ας πουν αληθεια οσοι παραποιουνται για τους στιχους…εχουν ψηφισει ποτε τραγουδι μονο και μονο επειδη τους καταλαβαιναν αυτα που ακουγαν και τους αρεσε το θεμα??

    • Μας ταπωσες τωρα… Πιστευεις πραγματικα οτι υπαρχει περιπτωση 1 στο εκατομμυριο να εχουμε τραγουδι αξιομνημονευτο που θα αρεσει στους ευρωπαιους???? Η ΕΡΤ θεωρει την γιουροβιζιον τσιρκο απο το 2016… Ξυπνηστε μονο για την τηλεθεαση συμμετεχει..

  13. Συγχαρητήρια στην αγαπημενη μας Ερτ (καναλι που πληρωνουμαι και που μερικοι δεν εχουμε καν τηλεοραση και οσοι εχουν το ανοιγουμε μονο σε γιουροβιζιον κ κανενα αθλητικο) που για αλλη μια φορα πηρε μονης της τις αποφασεις για το ποιος θα μας εκπροσωπησει,αυτη η τακτικη ακολουθειται απο το 2014,ειδαν εκει στην ερτ οτι ολα αυτα τα χρονια που επελεξε μονης της τα πηγαιναμε απιστευτα καλα κ για αυτο ειπε κ φετος να το συνεχισει.
    Ενας γ…..ος εθνικος τελικος δεν μπορει να γινει.Δεν εχω προβλημα με τη Στεφανια ειμαι υπερ στο να πηγενουν νεοι καλλιτεχνες,λογικα η εταιρια της θα εβαλε αρκετο χρημα κ θα καλυψε εξοδα που για καποιο ψευτικο λογο δεν μπορει να βαλει η ερτ (?).
    Το καυτο θεμα ο Κοντοπουλος,ο οποιος την πηρε εργολαβια την διοργανωση,τοσες ανατολικες χωρες γιατι να γραψει σε εμας φετος;Πιστευω οτι θα την χαντακωσει την κοπελα με το παλιομοδιτικο τραγουδι που θα της δωσει,αφου διαλεξαν στεφανια οκ αλλα απευθυνσου και σε αλλους συνθετες,μην τρελαθουμε δηλαδη με το κοντοπουλο (τον συνθετη των επιτυχιων της γιουροβιζιον καπου διαβασα και γελουσα μια βδομαδα)
    Η ερτ ποτε δεν αγαπησε το διαγωνισμο κ ποτε δεν θα το αγαπησει.Οταν ενα καναλι κανει μεσο ορο 2 και δεν προσεχει το προγραμμα που του ανεβαζει τα ποσοστα στο 50 δειχνει πολλα,οχι μονο εναν εθνικο τελικο επρεπε να κανει αλλα δεκα εκπομπες.Καιρος ειναι να φυγει η διοργανωση κ να παει σε κανενα ιδιωτικο (το ξερω δεν μπορει να γινει),μονο προβληματα δημιουργεί η ερτ.
    Κριμα πολυ κριμα για 6η φορα κατα σειρα θα φαμε τα μουτρα μας,κριμα για μια ελλαδα με τοσους συνθετες και τοσους τραγουδιστες να παραγκωνιζονται γιατι μια ερτ δεν μπορει να κανει εναν διαγωνισμο χωρις μιζες κ λαδωματα κ κυριως χωρις …αυτος που πληρωνει μερικα εξοδα θα παει….
    Κ κατι τελευταιο που λενε μερικοι οτι πρεπει να απουσιαζουμε απο το διαγωνισμο,μην λετε χαζομαρες,απλα ο διαγωνισμος πρεπει να απομακρυνθει απο την ερτ κατι που ξερουμε δυστηχως δεν μπορει ωστοσο καποιο ιδιωτικο καναλι με καποιο ριαλιτυ μουσικης μπορει αν το θελει η ερτ που δεν θα θελει φυσικα.

  14. Παιδιά καλησπέρα επειδή εσείς από το κατάλαβα αναφερεστε σε διαφορετικό τραγούδι από αυτό που λένε eurovisionfun και σταρ πείτε μας μερικές πληροφορίες για αυτό;Τι ισχύει τελικά; Ευχαριστώ.

  15. Γιατι δεν κανουν εναν τελικο ρε παιδια να μείνουμε μια φορα ολοι ευχαριστημενοι?Αν και νομιζω οτι δισταζουν γιατι δεν εχει τις πολυτελειες η Ερτ να τα κανει αυτα..Μην ξεχνατε αυτο το φιασκο του 2017..Που δεν ήταν ΚΑΝ εθνικος τελικος..

    • μα γιατι αν κάνουν εθνικο τελικό πολυ πιθανο να μην παει η εκλεκτη τους στεφανία ο φωκας κ ο κοντοπουλος…ε μην το ρισκάρουνε οι ανθρωποι….απεριγραπτοι…

  16. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OGAE το τραγούδι ΔΕΝ έχει ζουρνάδες και γκάιντες ή ΔΕΝ είναι έθνικ;
    Αυτό νομίζω μπορείτε να το διευκρινίσετε, εφόσον ξέρετε.
    Προσωπικά θα προτιμούσα να έχει έθνικ στοιχεία, αλλιώς φοβάμαι ότι θα χαθεί στο σύνολο, όπως συμβαίνει κατά κανόνα με τα ποπ που ο συνθέτης αυτός γράφει μόνος του. Αξιοπρεπέστατα αλλά δεν…. (Εξαιρώ τα τραγούδια του για τη Ρωσία γιατί σε αυτά πιστεύω βάσει σύγκρισης το catchy στοιχείο ήταν πινελιά του Κιρκόροφ)…
    Τους Arcade δεν τους διαβάζω πουθενά πλέον ως συνδημιουργούς κι ανησυχώ…

  17. Σε σελίδα στο FB site που ασχολείται με την Eurovision έχει post, όπου στις 3 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί και επίσημα ότι θα μας εκπροσωπήσει η Στεφανία με την Dream Team δίπλα της.
    Σύμφωνα με το ίδιο site το τραγούδι είναι ποπ με έθνικ στοιχεία και η σύνθεση του τραγουδιού είναι από Κοντόπουλο/ARCADE.

  18. Προς ΟGAE
    Το σχόλιο μου γιατί δεν δημοσιεύθηκε;
    Δεν έγραψα κάτι που να είναι ενάντια στους όρους δημοσίευσης σχολίων.

  19. Το ιδιο κ σε μενα,μαλλον ενοχλει πολλους εδω μεσα να κακολογουμε την ερτ και τις λαθος αποφασεις της για μια ακομη χρονια.

  20. Θέλετε να ψηφίσουμε αν θέλουμε Εθνικό τελικό και το αποτέλεσμα να το στείλει ο ογκαε στην Επιτροπή της ΕΡΤ έως τέλος του μήνα απλά και αντικειμενικά ψηφίζω ότι επιθυμώ εθνικό τελικό για την Γιουροβίζιον στην όμορφη χώρα της τουλίπας αν συμφωνεί και ο ογκαε και τα άλλα διαδικτυακά μέσα. Όλοι μαζί μπορούμε

  21. Το τρομερά γελοίο είναι που η ΕΡΤ έχει βάλει παπαγαλακια σε τηλεοράσεις και σάιτ να λένε ότι θέλει να αναβαθμίσει το προϊόν της Γιουροβίζιον και δίνει έμφαση σε αυτό φέτος για να ανέβει το ενδιαφέρον του κοινού και η τηλεθέαση. Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει είναι όχι με τελικό με 10 ονόματα αλλά με μια ανάθεση σε μια ανήλικη και άγνωστη πιτσιρίκα ώστε να μην ασχοληθεί με Γιουροβίζιον φέτος ούτε ένας Έλληνας πέραν των σκληροπυρηνικών φαν… Οι οποίοι φαν αν παρατηρήσετε έχουν λακήσει πλέον και αναφέρομαι στους Έλληνες φάνς 20ετιας …. Έχουν ξενερώσει οι άνθρωποι και τα τελευταία 8-9 Χρόνια δεν ασχολείται κάνεις από τους παλιούς φανς και φαίνεται και στο διαδίκτυο αυτό. Μόνο κάτι πιτσιρίκια και κάτι νέα φυντάνια και από παλιούς σταθερούς λάτρεις τους θεσμού μόνο 2-3 εξαιρέσεις. Ξέρει η ΕΡΤ να κρατάει το ενδιαφέρον του θεσμού ψηλά: με απευθείας αναθέσεις σε αγνώστους λούζερς με τα γνωστά αποτελέσματα των πολλών τελευταίων ετών. Και να.θυμόμαστε: Η Ελλάδα έχει αποκλειστεί από τελικό δύο φορές και ήταν και οι δύο απευθείας αναθέσεις της ΕΡΤ.

    • ποσο συμφωνώ με τα λεγομενα σου!σαν παλιος φαν του διαγωνισμού(απο το 1992) μόνο θλιψη κ απογοητευση μπορω να νιωσω μετα την αναθεση σε μια αγνωστη 17χρονη ενω εχουμε ταλενταρες σε αυτην τη χώρα…φετος παιζει μετα απο 30 χρονια να μην δω τον διαγωνισμό….ειλικρινα θλιβομαι…….

    • Γιατί θα πάει κάποιος γνωστός; Πες που έναν/μια που θα δεχτεί. Η Βανδή; Αποκλείεται… Ο χατζηγιάννης ίσως ή οι onirama αλλά ξέρουν ότι δεν παίζουν λεφτά και ότι χωρίς λεφτά δεν έχεις σκηνικό και χωρίς σκηνικό με το στυλ των τραγουδιών τους δεν βλέπεις 20αδα… Μην πείτε πως βγήκε η πορτογαλία γιατί άλλο η βανδή κι άλλο ο πορτογάλος… Επίσης φοβούνται ότι έτσι θα χάσουν δουλειές και εμφανίσεις τουλάχιστον 6 μηνών. Η Βίσση πήγε δύο φορές και απέτυχε… Ο ρουβάς απέτυχε στη δεύτερη.. Αν και πλέον αυτές οι θέσεις (9η και 7η αντίστοιχα) μας φαίνονται εξαιρετικές έτσι όπως τα κατάντησε η ερτ… Το θέμα είναι να βρούμε χορηγούς ή να δώσει την eurovision σε ένα ιδιωτικό κανάλι που θα τρέξει να βρει λεφτά και καλά ονόματα

  22. Λυπαμαι που η ερτ δε μας ρωτάει αν θέλουμε ο,τι αποφασίσει. Τα ίδια παντελάκη μου παρόλο που άλλαξε η κυβέρνηση. Τσαμπα άλλαξε… Ο κύπριος ούτε να μιλήσει δε μπορεί https://www.youtube.com/watch?v=kaAPZXX4Bnw

    Με αυτά τα μυαλά στην τύχη θα περνούμε τελικό και θα βλέπουμε 12 από την κύπρο, 2 από την αλβανία και 1 από μια άκυρη χώρα που της άρεσε η μπούρδα που έστειλαν

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ