?? ΣΟΥΗΔΙΑ: Το Melodifestivalen αποκτά Hall Of Fame!

Η εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovision 2012, Loreen – Andres Putting / EBU

Το δικό του Hall Of Fame θα αποκτήσει το Melodifestivalen, αρχής γενομένης από το φετινό, με σκοπό να τιμήσει την ιστορία του διαγωνισμού από τον οποίο προκύπτει ο εκάστοτε εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovision.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/01) η δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας (SVT), η διαδικασία του Hall Of Fame για το Melodifestivalen θα αρχίσει στο σόου για τον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας. Έτσι, η εκπομπή που θα προβληθεί στις 29 Φεβρουαρίου από την Εσκιλστούνα, θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μιας ώρας και 45 λεπτών.

Θέση στο Hall Of Fame δεν θα έχουν μόνο καλλιτέχνες, αλλά εμβληματικές σκηνικές εμφανίσεις ή κινήσεις που «έγραψαν» τη δική τους ιστορία στο Melodifestivalen, το οποίο έχει συμπληρώσει 60 χρόνια.

Στο σόου για τον γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας θα παρουσιαστούν 48 εμβληματικές στιγμές από την ιστορία του Melodifestivalen είτε μέσω βίντεο είτε δια υπέροχων εμφανίσεων επί σκηνής. Η επιλογή έγινε από τη δημιουργική ομάδα του σουηδικού διαγωνισμού, δηλαδή τους Christer Björkman, Karin Gunnarsson, Anette Helenius και Christel Tholse Willers, με βάση έρευνα που διενεργήθηκε στην εφαρμογή της εκπομπής για τα κινητά τηλέφωνα.

Φυσικά, αυτόματη θέση στο Hall Of Fame έχουν οι έξι νικητές της Eurovision για λογαριασμό της Σουηδίας, δηλαδή -κατά χρονολογική σειρά- οι ABBA (1974), οι Herreys (1984), η Carola (1991), η Charlotte Nilsson (1999), η Loreen (2012) και ο Måns Zelmerlöw (2015).

Οι τιμηθέντες, μάλιστα, θα λαμβάνουν και ειδικό βραβείο που ονομάζεται «Guldstjärna», με τον παραγωγό του Melodifestivalen, Christer Björkman, να δηλώνει σχετικά το εξής:

«Δεν θυμόμαστε πάντα τους νικητές στην ιστορία του φεστιβάλ. Υπάρχουν τόσα άλλα που θέλουμε να τιμήσουμε».

Τα επόμενα χρόνια, μια επιτροπή θα προτείνει 18 υποψηφιότητες και οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν τις αγαπημένες τους. Έτσι, οι έξι από αυτές που θα συγκεντρώνουν την προτίμηση του κοινού, θα εντάσσονται στο Hall Of Fame.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπημενη Σουηδια!!!
    Εαν δεν υπηρχαν οι Σουηδοι μπορει τα τελευταια χρονια να μην υπηρχε καν ESC

  2. το 2015 κερδισε ο Mans τον διαγωνισμο και το 2016 την παρουσιασε μαι με την Πετρα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ