Μια ακόμα πρόταση-έκπληξη στην ΕΡΤ για τη Eurovision 2020!

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Επιτροπή Έργου της ΕΡΤ ασχολείται με την οριστικοποίηση της απόφασής της και τη γνωμοδότηση προς την Διοίκηση του ελληνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα σχετικά με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Ωστόσο ενώ η καταλυτική ημερομηνία πλησιάζει, οι προτάσεις που έγιναν προς την ΕΡΤ συνεχώς αποκαλύπτονται!

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του OGAE Greece, μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν, υπήρξε από την δισκογραφική εταιρία MINOS EMI πρόταση προς την ΕΡΤ τόσο για συμμετοχή των ΟΝΕ (όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει) όσο και για την συμμετοχή της εντυπωσιακής Ειρήνης Παπαδοπούλου!

Η τελευταία μάλιστα πρόκειται για μια πρόταση-έκπληξη καθώς η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια φαίνεται να έχει συνεργαστεί – για την υποψηφιότητά της – με τον συνθέτη του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision 2018 “Toy”, Doron Medalie. Το τραγούδι που κατατέθηκε είναι ένα αγγλόφωνο κομμάτι με έθνικ στοιχεία, με το οποίο η Ειρήνη Παπαδοπούλου επιθυμεί να ξεσηκώσει το ευρωπαϊκό κοινό!

Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, πως η πρόταση αυτή που μέχρι στιγμής ξεχωρίζει και αποτελεί μεγάλο φαβορί είναι αυτή της 17χρονης Στεφανίας, η οποία πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκε τη χώρα μας (σ.σ. είναι μόνιμος κάτοικος της Ολλανδίας) για τις ηχογραφήσεις των υποψήφιων τραγουδιών της, που φέρουν την υπογραφή – μεταξύ άλλων – του Δημήτρη Κοντόπουλου.

Δεν έχουμε παρά να κάνουμε λίγες μέρες ακόμη υπομονή για να μάθουμε και επίσημα από την ίδια την ΕΡΤ το όνομα του εκπροσώπου της Ελλάδας μας στη φετινή Eurovision!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Ελλάδας στη Eurovision 2020!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

51 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι που υπάρχει ανταγωνισμός στην πρόταση της dream team. Μακάρι η Ερτ να αποφασίσει να στείλει ένα ωραίο έθνικ τραγούδι που θα μπορεί να γίνει χιτ, όπως πολλά που χει γράψει ο συνθέτης

  2. το να κάνει εθνικό τελικό η ερτ και να αποφασισει το κοινό για την εκπροσωπηση θεωρω οτι ειναι το πιο σωστό!!ας ακουσουμε τα τραγουδια της ειρηνης των οnε και της στεφανιας και ας αποφασισουμε…

  3. Το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον από καλλιτέχνες για τον διαγωνισμό είναι αισιόδοξο. Τώρα, για την συγκεκριμένη συμμετοχή δεν μπορώ να πω και πολλά γιατί δεν ξέρω τίποτα πέρα από τα ονομάτα του δημιουργού και της τραγουδίστριας. Το “ΤΟΥ” το θεωρώ ότι είναι από τα χειρότερα τραγούδια που έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό. Θα θελα όμως να το ακούσω κι αυτό που ερμηνεύει η Παπαδοπούλου.

    Τέλος θα θελα να πω 2 πράγματα:
    1ον. Μακάρι και του χρόνου να έχουμε ανάλογο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από δημιουργούς & δισκογραφικές και να κρίνουμε σε έναν εθνικό τελικό τα τραγούδια.
    2ον. Όσοι λένε ότι η ΕΡΤ απευθυνθηκε μόνο στην Dream Team, αυτά τα άρθρα επιβεβαιώνουν παλαιότερα ότι η επιτροπή κρίνει ανάμεσα σε διάφορες προτάσεις που έχει δεχθεί φέτος για την καλύτερη & πληρέστερη που θα μας εκπροσωπήσει.

    Όπως και να χει εύχομαι να καταλήξει (η επιτροπή – ΕΡΤ) στην καλύτερη δυνατή πρόταση ώστε να πάμε όσο πιο καλά γίνεται!

    • και ολως τυχαίως η ερτ θα καταληξει στη στεφανια-κοντοπουλο!!ολως τυχαιως επαναλαμβάνω και νοων νοείτω

      • 1ον. Το τραγούδι είναι σύνθεση από Κοντόπουλο-ARCADE. Γιατί κανείς από εσας που είστε κατα αυτής της συμμετοχής επιμελώς ΔΕΝ το αναφέρετε;
        2ον. Ξέρεις ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Κοντόπουλου και μελών της επιτροπής ή έστω να το χεις διαβάσει κάπου; Αν ναι, θα θελα να στειλεις το link ή να μας πεις από που το ξέρεις.

        Αυτή η εμμονή στα σχόλια σου για σχεση μεταξύ μελών της επιτροπής και Dream Team δεν νομίζεις ότι κάποια στιγμή πρέπει να μας πεις από που πηγάζει; Και να μην υπάρχει κάποιο άρθρο ή κάποια άλλη απόδειξη, πες μας τουλάχιστον το σκεπτικό σου για αυτή τη “σχέση”.
        Πραγματικά μου φαίνεται αδιανόητο να διαβάζω σε κάθε άρθρο που αφορά την Ελλαδα, ότι η επιτροπή ή η ΕΡΤ “σπρώχνει” την συμμετοχή της Dream Team ή να αιωρούνται υπονοούμενα όπως κάνεις και εσύ, αλλά μέχρι τώρα ούτε ΕΝΑΣ από εσας δεν μας εξηγεί από που ορμώμενος αναφέρει κάτι τέτοιο.

        Και αφού ΔΕΝ επιχειρηματολογεί κανένας σας (όταν αναφέρετε τέτοιες κατηγορίες) παραπονιέστε έπειτα όταν σας λένε ότι βγάζετε χολή, μίσος, κ.τ.λ…

      • προσωπικα ειμαι φαν του κοντοπουλου με την απ ευθειας αναθεση σε μια αγνωστη κοπέλα εχω θέμα…
        δν γνωρίζω τιποτα φίλε απλως με παραξενευει που προωθουν τοσο την συμμετοχη μιας αγνωστης κοπελας που μενει ολλανδία..αν εσένα σου φαινεται φυσιολογικο αυτο παώ πάσο…

  4. Αυτό ως απάντηση όσων πιστεύουν ότι η ΕΡΤ έκανε και φέτος ανάθεση- τυφλοσουρτι- στη dream team Φωκά-κοντοπουλου και εκείνοι απλώς πρότειναν την Stefania όπως το ’17 με την demy.
    Πάντως ιδανικά θα ήθελα να γινόταν ένας εθνικός τελικός να ακούσουμε όλες τις προτάσεις έστω και διαδικτυακά όπως γίνεται η τσεχικη επιλογή…

  5. Νιώθω πως το διεθνές στοιχείο που χρειάζεται η εκπροσώπησή μας λείπει από την συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα. Σίγουρα θα της πάει το έθνικ αλλά δεν ξέρω αν θα βγει ένα παλλαϊκό αποτέλεσμα τύπου Aprhrodisiac στο χειρότερό του. Αντίθετα νιώθω πως η Στεφανία που έχει ποπ στυλ θα μπορέσει καλύτερα να φέρει ένα σύγχρονο έθνικ κομμάτι που δεν θα σε κάνει να νιώθεις ότι βλέπεις eurovision προηγούμενης δεκαετίας. Βέβαια όλα παίζονται και στην σκηνική παρουσία. Και η Φουρέιρα είχε ένα κομμάτι που σαν audio δεν το έλεγες ότι ήταν για 2η θέση αλλά ήταν τόσο εκπληκτική στην σκηνή που τα ξεχνούσες όλα. Για αυτό συμφωνώ πως ένας live τελικός θα ήταν πολύ βοηθητικός. Από την στιγμή που δεν υπάρχει όμως κλίνω προς Στεφανία, νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή για την τωρινή μας κατάσταση και μια καλή ευκαιρία για να δούμε αν θα μας ψηφίσουν επιτέλους οι πιο δυτικές χώρες.

  6. Ενδιαφέρουσα επιλογή η Ειρήνη Παπαδόπουλου με αυτόν τον συνθέτη, ο οποίος έγραψε το Golden Boy – Στο Θεό Με Πάει, TOY και Καραμέλα τα οποία έχουν γίνει επιτυχίες. Δεν ξέρω όμως αν η Ειρήνη έχει μια πλήρη ομάδα που μπορεί να τη στηρίξει. Έχουμε δει ως χώρα ότι η απουσία ανθρώπων που ξέρουν τον διαγωνισμό κοστίζει (Ελλάδα 2018-2019). Ο Κοντόπουλος και Φωκάς έχουν αποδείξει την αξία τους τόσα χρόνια. Συγκεκριμένα ο Φωκάς έχει 12/15 συμμετοχές μες στη δεκάδα, 2 νίκες και πολλές διακρίσεις.
    Ο Κοντόπουλος έχει 7/9 συμμετοχές μες στη δεκάδα, 2 δεύτερες θέσεις και μια πρώτη θέση στο κοινό.
    Ο Φωκάς σε τελικό έχει 4,71 Μ.Ο. σε θέση ενώ ο Κοντόπουλος σε τελικό έχει 7,57 Μ.Ο.
    Αποτελούν σίγουρα την πιο επιτυχημένη ομάδα όσον αφορά τα αποτελέσματα στην ιστορία της Eurovision και ο κάθε Έλληνας αργοσχολος κρίνει αρνητικά επειδή είχαν μια ή οι δύο αστοχίες.
    Να θυμίσω επίσης ότι ο Φωκάς μας έφερε τη μία και μοναδική νίκη μας στο διαγωνισμό, έφερε 1η και 2η θέση το 2008 και πέρσι βγήκε 3ος(!), θέση την οποία έχει να λάβει η Ελλάδα από το 2008,δηλαδή 12 χρόνια. Ο Κοντόπουλος έχει γράψει στα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδας και τα τραγούδια του έχουν κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως επίσης έχει γράψει τα περισσότερα σύγχρονα soundtracks ταινιών. Έχει συμμετάσχει ως κριτής σε εθνικούς τελικούς χωρών (Κύπρος, Αλβανία), στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ανατολικής Ευρώπης το new wave και έχει καταφέρει να γράψει σε μεγάλους stars της Ρωσίας. Ακόμα, οι Arcade έχουν γράψει τα 3 τελευταία χρόνια τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα οπότε περιμένουμε κάτι φρέσκο και ωραίο από αυτούς.
    Η Stefania είναι μόλις 17 αλλά με επιτυχία έχει συμμετάσχει στο the voice of kids της Ολλανδίας, σε junior Eurovision και σε πλήθος σειρών, ταινιών στην Ολλανδία. Είναι ένα όμορφο, φωτογενες και φρέσκο κορίτσι, που ξέρει αγγλικά και από διαγωνισμούς και μπορεί(?) να ανταπεξέλθει. Στην ηλικία της, ο Kostov και η Blanche κατέκτησαν 2η και 4η θέση αντίστοιχα, οπότε δε θεωρώ αρνητικό την ηλικία της αλλά ούτε και θετικό. Είναι ακόμα παιδί και χρειάζεται έμπειρη καθοδήγηση για να σταθεί και να βγάλει εις πέρας το έργο της. Είδαμε ότι ακόμα και έμπειροι τραγουδιστές δεν κατάφεραν να σταθούν στη σκηνή και να κερδίσουν τους τηλεθεατές (Ελλάδα 2014-2019, εξαιρείται το 2016) άρα χρειάζεται πολλή προσοχή. Τέλος, το κλίμα της Ευρώπης ήταν αρνητικό προς εμάς και το έχουν δηλώσει πάρα πολλοί, και δεν είναι μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλες χώρες. Όπως είχαμε την εύνοια από το 2004-2011 έτσι τώρα έχουμε το αντίθετο. Η ΕΡΤ πρέπει να επικοινωνήσει προς τα έξω ότι ενδιαφέρεται για τον θεσμό εμπράκτως αρχικά στηρίζοντας χρηματικά αλλά και να βρει τις διασυνδέσεις που είχε!

    • Τι πάει να πει είναι 17; τι ρόλο παίζει η ηλικία; επειδή είναι 17 σημαίνει ότι είναι καλύτερη από την Ειρήνη; δεν παίζει ρόλο η ηλικία…
      Ειρηναρα με χίλια αλλά δυστυχώς θα πάει η Στεφανια…

  7. Από φωνή θεωρώ ότι μπάζει λίγο η Παπαδόπουλου. Αλλά να μου πεις και τη Στεφάνια μήπως την έχουμε ακουσει; Σαν παρουσία προτιμώ την Παπαδόπουλου. .πάντως. ..

  8. Αργοσχολοι;την αποψη μας λεμε αγορι μου.Δεν μας ενδιαφερουν οι μεσοι οροι του κοντοπουλου και του φωκα.Τι πρεπει δηλαδη να τους στησουμε αγαλματα,επιασαν την γιουροβιζιον εργολαβια λεω εγω.

  9. Με 1000 Παπαδόπουλου. Η Στεφάνια αδιάφορη. Πρεπει επιτελους να καταλάβουμε ότι ο τραγουδιστής πρεπει να ξεχωρίζει οπως να εχει φουξ μαλλια να χτίσει εναν χαρακτήρα που θα μενει σαν εικόνα στους φανς. Επίσης η Παπαδόπουλου γνωρίζει αγγλικα;

  10. Μακάρι να πάει, έχει φωνή, παρουσία μόνο ένα καλό τραγούδι χρειάζεται! Όσον αφορά για την “dream team” το θέμα μαζί τους είναι ότι ενώ έχουν μια υποτυπώδη γνώση του διαγωνισμού η αισθητική τους είναι κλεισμένη στο χρονοντούλαπο των 90s και 00s. Δεν έχω κανένα θέμα με την Stefania απλώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συνεργασία μαζί τους θα την χαντακωσουν.

  11. Χίλιες φορες να παμε με την Ειρηναρα παρά με την ανευρη και αοσμη παιδουλα στεφανια. σιγουρα ο συνθετης θα εχει δωσει καλο τραγουδι στην παπαδοπουλου και σε συνδυασμο με την εντυπωσιακη της εικονα θα κανει θαυματα. οχι αλλη ποιοτητα με ψευτο κουλτουριαρες κοπελιττσες που δε τις ξερει κανεις στην ελλαδα, οπως ντουσκα στεφανια. να γινει ελληνικος τελικο κ να ψηφισουμε εφοσον εχουν μαζεψει αρκετα τραγουδια κ να παει αυτο που θελει ο κοσμος.

    • Το τραγούδι της ειρήνης δεν θα ήταν τόσο καλό για να μη έδωσε συνέχεια η ΕΡΤ !!! Δηλαδή αποκλείετε ο συνθέτης να έγραψε μια πατάτα ; Το καραμέλα είναι πράγμα απαίσιο όπως και πολλά άλλα του ίδιου !!!

      • απαισια ηταν η σαχλα που εστειλαν περυσι και επιασε πατο σχεδον κοντα με την αγγλικα. ο ντορον γραφει εξαιρετικα πιασαρικα τραγουδια και μακαρι να μας εκανε την τιμη να παμε με αυτον η ελλαδα μπας και ξαναμπουμε τοπ10. γιατι με κατι ντουσκες μουσκες τερζιδες και στεφανιες παντα πατο θα εχουμε. πρεπει να εχει ταυτοτητα ο καλλιτεχνης. να παει εκει και να γινει θεμα συζητησης να αφησει τη σφραγιδα του με κατι. ευροβιζιον ειναι κ θελει μασκοτ. δε θελει κοριτσακια λυκειου και παρθενοπιπιτσες. ξυπνηστε πια.

  12. Η τελική επιλογή έγινε.
    Η Στεφανία θα μας εκπροσωπήσει εκτος και αν υπάρξει κάποιο νομικό κόλλημα κατα την τελική υπογραφή και τους όρους των συμφωνητικών.

    Όσο για αυτούς που λέτε ότι κάποια άλλη συμμετοχή (όπως της Παπαδοπούλου) θα είναι καλύτερη με τέτοια βεβαιότητα, χωρίς να έχετε την παραμικρή εικόνα του τραγουδιού ή της παρουσίασης, φανερώνει τον τρόπο που σκέφτεστε. Πως είναι δυνατόν να συγκρίνετε 2 ή και παραπάνω συμμετοχές χωρίς να γνωρίζουμε ΤΙΠΟΤΑ μόνο εσείς ξέρετε… και προφανώς όλα είναι στη σφαίρα της φαντασίας σας και στα “θέλω” του καθενός!

  13. και εγω προτιμω ειρηνη… θελω επωνυμους στην γιουροβιζιον… καταλαβαινω αυτο που λενε πολλοι οτι ειτε στειλνουμε γνωστους ειτε μη, για τους ξενους ειναι το ιδιο γιατι δεν ξερουν κανεναν, αλλα ας στελνουμε επωνυμους, τουλαχιστον να παθιαζομαστε εμεις!

  14. Πολύ καλύτερη η Παπαδοπούλου και ο Medalie από τη Στεφανία και τον Κοντόπουλο φυσικά, όμως ελληνική συμμετοχή με ξένο συνθέτη δεν έχει ξαναγίνει και προσωπικά δεν θα ήθελα η Ελλάδα να αρχίζει να στέλνει τραγούδια ξένων όπως κάνει το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγαρία ή η Κύπρος. Ο διαγωνισμός θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία να προβληθούν εγχώρια ταλέντα.

  15. Εγχώρια ταλέντα εννοούμε τον κοντοπουλο με τρίτη φορά απευθείας ανάθεση ? Αν ήταν μάγκας θα κέρδιζε έστω μία φορά έναν ελληνικό τελικό που ψηφίζει ο κόσμος. Αλλά επειδή σε όλους τους ελληνικούς τελικούς που έλαβε μέρος , έχασε … Βρήκε το κολπακι με την αδιαφανή διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Ο μοναδικός συνθέτης που θα πάει τρίτη φορά με ανάθεση από την Ελλάδα. Ο Τερζής, ο Παντζής και ο συνθέτης του number one άνετα θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το λόγο μιας απευθείας ανάθεσης γιατί έφεραν τριάδες και πρωτιές για τη χώρα τους την Ελλάδα. Ο άλλος τι έκανε ? Παίρνει τους σούπερ σταρς κάποιων χωρών και τους βάζει στη χειρότερη δυνατή θέση που μπορούσαν να πάρουν στη eurovision.

    Και αν την ΕΡΤ πραγματικά την ενδιαφέρει να προωθήσει ταλέντα και να τα αναδείξει να έκανε ανοιχτό τελικό ! Όχι τελικό δισκογραφικών αλλά ανοιχτό . Και ας μπορούσαν να στείλουν συμμετοχή και οι δισκογραφικες και οι καλλιτέχνες απευθείας και οι αναγνωρισμένοι και οι καινούργιοι και όλοι. Είναι πλέον κοινό ανέκδοτο στους καλλιτεχνικούς κύκλους η ΕΡΤ.

    • Δεν λέω να στείλουμε πάλι τον Κοντόπουλο, υπάρχουν πολλοί άλλοι φτάνει να τους ψάξει η ΕΡΤ. Υπέρ του ανοιχτού τελικού δεν είμαι, γιατί θα στέλνει το κάθε πικραμένο παρατράγουδο. Καλύτερα τελικός σε συνεργασία με τις δισκογραφικές όπως πριν το 2016.

  16. Έχετε ακούσει live την Παπαδόπουλου ;;
    Επειδή την έχω ακούσει θεωρώ πως είναι χειρότερη και από την Ελευθερίου. (Η οποία Ελευθερίου σε μπαλάντες έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλή).
    Ότι μπόρεσα να ακούσω από Στεφανία μέσω ινσταγκραμ, συμπέρανα πως έχει αρκετά καλή φωνη, χωρίς να την γνωρίζω περαιτέρω. Θεωρώ πως η Παπαδόπουλου είναι μια κακή αντιγραφή της Φουρειρα.
    Νομίζω στρατηγικά μας συμφέρει να παμε με την Στεφάνια, θεωρώντας πως ίσως να έχουμε μια καλύτερη μεταχείριση απ την παραγωγή λόγω της διαμονής της και της αναγνωρισιμότητας της εκεί.
    Σαφώς το καλύτερο σενάριο θα ήταν να τα ακούσουμε λαιβ τα τραγούδια σε εθνικό τελικό και να επιλέξουμε εμείς.
    Θέλω να πιστεύω πως η ΕΡΤ θα κάνει την καλύτερη επιλογή.

    • και η καλομοιρα τερμα αφωνη και σαχλη φωνητικα ηταν σαν γατι που νιαουριζει αλλα με το ναζι και το σκερτσο της κ φυσικα την παρουσια της βγηκε 3η σε μια χρονια με απιστευτα πολλα δυνατα τραγουδια.

  17. Να ακούσουμε να δούμε και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα τον Μάιο στην Γιουροβίζιον γι’αυτό αφήστε τα σχόλια που κάνετε και για της δύο υποψήφιες για τον Μάρτιο και μετά η φρεσκάδα και το εκτόπισμα το έχουν και οι δύο υποψήφιες και όσο για την Ειρήνη Παπαδοπούλου έχει όλο το πακέτο από τότε που ξεκίνησε την μουσική της πορεία έχουν περάσει αρκετά χρόνια είχε και έχει γερό στομάχι ώστε να αντέξει έως τον Μάιο την βραδιά του τελικού ( ??????? γυναικείο ντουέτο με Ειρήνη και Στεφανία θα ήταν μια πολύ ωραία παρουσία πάνω στην σκηνή της Γιουροβίζιον δεν έχουμε συμμετέχει από όσο θυμάμαι στο παρελθόν εξάλλου το αποτέλεσμα μετράει και πιστεύω ότι θα είναι σούπερ αποτέλεσμα ??????? )

  18. Ειρήνη Παπαδοπούλου έχει φωνή για όσους έχουν θέμα με τα αυτακια τους έχει εκτόπισμα έχει ολο το πακέτο και έχει και γερό στομάχι ώστε να τα καταφέρει και στην Γιουροβίζιον τον Μάιο στην σκηνή της Γιουροβίζιον καλή συνέχεια Ειρήνη ??????????

  19. Για το θέμα των . . . “εθνικών” τελικών στο Ψαροντούφεκο. Στη σκηνή της EBU εκπροσωπείται ο ραδιοτηλεοπτικός φορεάς. ΑΥΤΟΣ διαγωνίζεται και είναι στη διακριτική του ευχέρεια και ο τρόπος της εκπροσώπησης. Στον αντίλογο του “φορολογούμενου πολίτη” που θέλει να ξέρει που πάνε τα λεφτά του, απαντώ με διευθετήσεις του τύπου UA:PBC της Ουκρανίας όπου ο “εθνικός” τελικός χρηματοδοτούνταν από ιδιωτικό κανάλι. Το δοκιμάσαμε κι’ αυτό, βλέπε MAD, με ανάμεικτα εώς κακά αποτελέσματα. Στον αντίλογο περί χρωμάτων της σημαίας, δεν μπάινω καν στον κόπο. Το power to the people αφήγημα είναι στο κεφάλι σας. Σε βόρεια κλίματα, οι “εθνικοί” τελικοί εξυπηρετούν τεράστια δισκογραφικά δίκτυα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο. Σε ανατολικές “επικράτειες” από την άλλη, παίζουν αμφιλεγόμενα, δεξιόστροφα αφηγήματα εθνικής εκπροσώπησης. Ο Θεός να μας φυλάει απο τέτοια, αν και δεν είμαστε και ιδιαίτερα μακριά. Ό,ΤΙ θέλει λοιπόν θα κάνει η ΕΡΤ, όσο σοβαρά ΘΕΛΕΙ θα τον πάρει τον διαγωνισμό και όσο προϋπολογισμό ΘΕΛΕΙ θα χαλάσει σε αυτόν. Δεν είμαστε πια σε post-2004 ολυμπιακή euphoria, ούτε μας τα σκάει ακόμα το MAD. Για ό,τι άλλο ξιδάκι.

    • Η ΕΡΤ πρέπει πάντα να λογοδοτεί για τις επιλογές της, ειδικά τις αποτυχημένες γιατί χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον ελληνικό λαό που ακόμα πεινάει. Ξέρουμε όλοι ότι μια επιτυχημένη πορεία στην Eurovision φέρνει έσοδα στο κανάλι και γενικά στη χώρα. Τρανό παράδειγμα η Κύπρος το 2018 που διαφημίστηκε όσο ποτέ. Όταν διοικούν κηφήνες την ΕΡΤ λογικό είναι ο κόσμος να αντιδράει…

  20. Η αναγνωρισιμότητα της Στεφανίας στην Ολλανδία διαβάζω… Εντάξει το έχετε χάσει εντελώς. Ούτε η μάνα της δεν την ξέρει. 100.000 views έχουν τα μεγαλύτερα της σουξέ ενώ δεν την ξέρει κανείς ούτε στην Ολλανδία ούτε στην κεντρική Ευρώπη. Ένα αγγούρι που πήγε σε ένα ριαλιτι και αποχώρησε νωρίς είναι. Άλλωστε σιγά το κατόρθωμα το ότι ήταν μια από τις 3 πιτσιρίκες που πήγαν σε τζούνιορ Γιουροβίζιον για την Ολλανδία. Εδώ στην Ελλάδα είναι όνομα καμία κοπέλα από τις αδερφές Υφαντή που μας εκπροσώπησαν στη τζούνιορ? Μόνο η μάνα τους τις γνωρίζει. Χαλαρώστε λιγάκι. Δεν συζητάμε να στείλουμε την.marina and the Diamonds που έκανε παγκόσμια επιτυχία με το Baby ( και μπήκε και τοπ 10 του UK chart )

    • Συνεχίζονται οι ανακρίβειες βλέπω…
      1) 100χιλ views με 1,2εκ έχει μια κάποια διαφορά δεν συμφωνείς; Αναρωτιέμαι αν έχεις καν δει αυτά τα βίντεο ή πέταξες τυχαία ένα νούμερο.

      2) Μην συγκρίνεις την eu junior της Ολλανδίας με την ελληνική. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ασχολούνται σοβαρά εκεί και με αυτό το κομμάτι του θεσμού. Επειδή εδώ δεν ενδιαφέρεται κανείς δεν σημαίνει ότι πρέπει να ισχύει παντού το ίδιο.

      3) Όταν έχεις μια κοπέλα που στα 17-18 της έχει κάνει τόσα πολλά, μόνο μπράβο μπορείς να πεις. Επίσης, η συγκεκριμένη κοπέλα από αυτά που έχω δει, παίζει σε ολλανδική σειρά και μόνο τους τελευταίους μήνες έχει δώσει την φωνή της σε 2 μεγάλες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Αν λοιπόν θεωρείς ότι ένα άτομο που μπαίνει καθημερινά στα σπίτια του γερμανόφωνου κοινού δεν έχει αναγνωσιμότητα τότε πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις.

      3) Που κολλάει η Marina (που πλέον δεν την λένε καν and the diamonds) μόνο εσύ ξέρεις. Απλά είπες ας πετάξω και μια άσχετη σύγκριση να φανούν πολλά τα “επιχειρήματα”

  21. Μιας και υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για τη Eurovision από διάφορους καλλιτέχνες και εταιρείες, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνει η ΕΡΤ εθνικό τελικό, να τραγουδήσουν ζωντανά όλοι και στο τέλος ο κόσμος να επιλέξει αυτόν/αυτήν που θέλει; Είναι το πιο σωστό και το πιο δίκαιο. Δεν είναι πια και πάνσοφη αυτή η επιτροπή ώστε να τα ξέρει όλα.. Ας αφήσουν και τον κόσμο να επιλέξει τι θέλει και τι του αρέσει.
    Μεταξύ της Στεφανίας και της Ειρήνης Παπαδοπούλου, εγώ δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Όλα είναι θέμα τραγουδιού, ερμηνείας και σκηνικής παρουσίας. Η μόνη ένσταση που έχω ωστόσο, είναι για τη λεγόμενη “Dream Team”. Φυσικά και υπάρχει η πιθανότητα να γραφτεί ένα καλό τραγούδι και να σκηνοθετηθεί καλά, αλλά μετά τις προσδοκίες και την απογοήτευση του 2017, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει αυτή η επιλογή. Αντιθέτως, είμαι πολύ επιφυλακτικός..

    • Από πότε είναι κακό να συμμετέχει μια 17χρονη κοπέλα στον διαγωνισμό;
      Και χωρίς να έχουμε γνώση των τραγουδιών και παρουσίασης από τις 2 κοπέλες. Και είναι και 100 φορές καλύτερα;;

      • Κακό δεν είναι να συμμετέχει το 17χρονο. Απλά εγώ προτιμώ την Ειρήνη. Δεν τη χωνεύω τη Στεφανία, κατ’ ακρίβεια μισώ το γεγονός ότι απλά και μόνο επειδή ανήκει στο Δυναμικό του Mad, έχει τις διασυνδέσεις με τον Κοντόπουλο και γενικά ανήκει στην “κλίκα” ενδέχεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Δεν την γουστάρω, δεν τη πάω μία, και όλα αυτά περί καριέρας στην Ολλανδία, Τζούνιορ Γιουροβίζιον και τα λοιπά τα ακούω βερεσέ. Γούστο μου καπέλο μου.

      • o.k Απλά εγώ νόμιζα ότι αναφερόσουν σε μουσικά-τραγουδιστικά κριτήρια και σε ρώτησα. Οπότε φαντάζομαι και ωραίο να είναι το τραγούδι, εσύ θα το κατακρίνεις για τους λόγους που ανέφερες παραπάνω.

  22. Σοβαρα τωρα ο Doron δεν πιστευω οτι μετα την νικη του με την Νetta θα εβαζε το ονομα του σε τραγουδι με την πιθανοτητα να παει χαλια στον διαγωνισμο. Μαλλον με την προοπτικη να κερδισει παει… Πιθανον η επιτροπη της ΕΡΤ να επιλεγει με περισσοτερο καλλιτεχνικα κριτηρια παρα με το τι εχει καλυτερες πιθανοτητες να διακριθει και γι αυτο φαινεται να καταληγει εκει που καταληγει. (ας θυμηθουμε την επιλογη του better love). Και αυτο ειναι τουλαχιστον αδικια προς σοβαρες υποψηφιοτητες οπως της MINOS EMI να πηγαινει η ΕΡΤ σε απευειας αναθεση κοντρα στην επιθυμια των φανς για εθνικο τελικο. Τι φοβαται ο Κοντοπουλος μηπως χασει σε εναν εθνικο τελικο και εξαιτιας αυτου διαβρωθει η συνωνυμια του ονοματος του με την επιτυχια;; Προσωπικα δεν εχω προβλημα με τον συνθετη αλλα με την επιλογη της Στεφανια καθως δεν θεωρω οτι αποτελει προταση και αναμενεται να μιμηθει κατι που εχουμε δει με Αisel ή Ντεμυ. Και το my lucky day κοντοπουλος κιρκοροφ ηταν αλλα αποτελουσε προταση γιαυτο και μπηκε 10δα ενω η Αιsel εμεινε εκτος τελικου την ιδια χρονια.

  23. Μας δουλεύει η ΕΡΤ .
    Κάνω κοπυ πεηστ από Γρηγόρη μελά και σημερινό του άρθρο:
    Με ρυθμούς… ΕΡΤικούς προχωρά η διαδικασία επιλογής για τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού.
    Βέβαια όπως μαθαίνω όλα είναι κλεισμένα και αποφασισμένα αλλά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής θέλουν να… κρατούν τα προσχήματα… ότι το ψάχνουν… ότι το ψάχνουν καλά… πολύ καλά… και για αυτό αφήνουν το χρόνο να περνά…!

    ( Όλοι το ξέρουμε ότι έχει γίνει ανάθεση από Σεπτέμβρη στον Κοντόπουλο και ούτε ενδιαφέρει την ΕΡΤ να κάτσει να το ψάξει για να βρει το καλύτερο τραγούδι και την καλύτερη συμμετοχή. Καθόλου τυχαία η εμφάνιση της Στεφανίας στα Mad μήνες πριν αλλά και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο ινσταγκραμ. Μη μασάτε , οι αναθέσεις της ερτ βασίζονται στην κλασική ελληνική αδιαφάνεια).

    • Κανείς δεν είπε ποτέ ότι η εμφάνιση της Στεφανίας ήταν τυχαία. Όλοι ξέρουμε ότι εκεί δοκιμάζουν κάποιους καλλιτέχνες τους οποίους έχουν στα υπόψιν τους. Αλλά το ότι κάποιος εμφανίζεται εκεί, δεν σημαίνει ότι θα μας εκπροσωπήσει 100%. Και ο Κακουριώτης ήταν και μάλιστα σε ντουέτο με τον Lucas που αυτό και αν φωνάζει eurovision, αλλά δεν επιλέχθηκε. Και η Τάμτα ήταν το 2018 και τελικά πήγε με την Κύπρο. Εννοείται πως πολλοί καχύποπτοι θα βγουν να γράψουν τα δικά τους. Κάπως πρέπει να τραβήξουν και αυτοί λίγη προσοχή αλλά στο τέλος δεν είναι παρά υπόνοιες. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι παίχτηκε και ούτε έχει μεγάλη σημασία. Ας ήταν και η μόνη επιλογή η Στεφανία, το θέμα είναι να είναι καλό το αποτέλεσμα. Όλοι έχουμε τις επιφυλάξεις μας μετά από τις τελευταίες βαθμολογικές αποτυχίες αλλά το κράξιμο δεν βοηθάει και όπως βλέπεις δεν αλλάζει και τίποτα. Μακάρι να υπήρχε εθνικό τελικός αλλά αφού δεν υπάρχει πάμε παρακάτω, σε πιο σημαντικά πράγματα όπως το πως θα είναι το τραγούδι και ας αφήσουμε πίσω τις φαντασιώσεις πέρι συνομωσίες.

    • @Marina and the Diamonds Απ’ ότι βλέπω σ’ αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας… χαχαχαχα!!
      Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή με τα αυθαίρετα και ανυπόστατα σενάρια και συμπεράσματά σου εως και εκνευριζόμουν… Τώρα απλά με διασκεδάζουν! Είσαι ο ορισμός μια λαϊκής ρήσης “κάνω την τρίχα τριχιά”…

  24. προτιμώ one k ειρήνα μακράν!τουλαχιστον εχουν αυτοι κ εμπειρια κ μπορουν να σταθουν σε μια σκηνή….οσο για τη στεφανια δν θα ηθελα να σχολιάσω περαιτέρω μόνο απλά οτι δν μ αρεσει καθόλου και γενικως με ενοχλει ο τροπος που μας την επιβάλλουν….

  25. Ας απευθυνθει καποιος στην Ερτ. Ενα εθνικο τελικο να κανουν ρε παιδια, να ψηφισει ο κοσμος το καλυτερο.

  26. Βαρεθηκα ηδη. Καθε χρονο ελπιζω οτι θα εχουμε εθνικο τελικο με τραγουδιστες να τραγουδανε ζωντανα για να ξερουμε ποιος μπορει και ποιος οχι, ποιος εχει το χαρισμα και ποιος οχι, ποιος ή ποια μπορει να βγαλει το τραγουδι σε περας. Και καθε χρονο εχουμε τα ιδια και τιποτα απ´ολα αυτα που κανονικα θα επρεπε να γινονται.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ