Τέλος Ιανουαρίου η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη συμμετοχή μας!

Ο νέος χρόνος ήδη έχει διανύσει την πρώτη του εβδομάδα, και η μία χώρα μετά την άλλη που έχει δηλώσει συμμετοχή στη Eurovision 2020 επιλέγει τον εκπρόσωπό της. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με άρθρο μας, η ΕΡΤ φαίνεται να έχει καταλήξει στην 17χρονη ταλαντούχα τραγουδίστρια Stefania.

Όμως, η πολυπόθητη ανακοίνωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού μας φορέα για την εκπροσώπησή μας στη Eurovision 2020 δεν έχει ακόμα γίνει. Όπως μας αναφέρουν πηγές μας από την ΕΡΤ η ανακοίνωση αυτή δεν αναμένεται άμεσα, καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα όλες οι λεπτομέρειες της συμμετοχής μας για τις οποίες γίνονται ακόμα συζητήσεις.

Μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής έργου με Πρόεδρο τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου εξετάσθηκαν όλες οι προτάσεις, οι οποίες ζητήθηκαν να είναι ολοκληρωμένες. Η πληρέστερη φαίνεται να είναι εκείνη της ομάδας του Δημήτρη Κοντόπουλου με την Stefania καθώς κατατέθηκαν διαφορετικά τραγούδια, σε pop ύφος, με τον Φωκά Ευαγγελινό να φέρεται ως υπεύθυνος για την καλλιτεχνική επιμέλεια της πιθανής αυτής συμμετοχής, όπως σας έχουμε ήδη πληροφορήσει.

Ωστόσο, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι συζητήθηκαν και άλλες σοβαρές προτάσεις, ενώ το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του Star Γιάννη Πουλόπουλου στη χθεσινή εκπομπή «Στη φωλιά των Κου-Κου» αναφέρει ότι η Επιτροπή αναμένει κάτι ακόμα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει οριστικά για τη συμμετοχή μας. Για αυτό το λόγο, και επειδή χρειάζονται όλες εκείνες οι απαραίτητες (ως επί τω πλείστον γραφειοκρατικές) διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουν στην ΕΡΤ στην απόφαση της συμμετοχής μας και την επικύρωσή της από το Δ.Σ., η επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου μας μετατίθεται για το τέλος Ιανουαρίου (το πολύ αρχές Φεβρουαρίου).

Εν αναμονή, λοιπόν, της ολοκλήρωσης των διαδικασιών και την ανακοίνωση των αποφάσεων για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2020! Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Ελληνικής συμμετοχής!

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολα βαίνουν καλώς λοιπόν, κρατάμε πάντα μικρο καλάθι -γιατι ΕΡΤ είναι αυτή- και εύχομαι τα καλύτερα!
    Μου αρέσει η επιλογή της Στεφανιας, (αν τελικά ειναι όντως αυτή) της Dream Deam και ειδικά του Φωκά που όλοι θα δουλέψουν πάνω της και στο στυλ της, οπότε…καλή επιτυχία σε όλους και στην ΕΛΛΑΔΑ μας!

      • Τι να σου πω και εγώ, έτσι πιστεύω, οτι καλά θα είναι τα πράγματα!
        Ασχέτως αν δεν μου αρέσουν πάντα οι δημιουργίες της Dream Team, τουλάχιστον έχουν πολλές επιτυχίες και o Φωκας και 2 νίκες μια Ελλάδα και μια με Ρωσία!

        Να ακούσουμε τραγούδι πρώτα και να δούμε πως θα το στήσουν στην σκηνή…

  2. Λοιπόν παιδιά! Πραγματικά η ΕΡΤ δουλεύει σκληρά για την επερχόμενη συμμετοχή μας! Το τραγούδι που φαίνεται να μας εκπροσωπήσει είναι ethnic pop, πολύ δυναμικό με πολύ χαρακτηριστική γέφυρα! Το μέλλον θα δείξει, όλα θα κριθούν στη σκηνή και φυσικά όταν έρθει η ώρα του τραγουδιού θα το δείτε! Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν είναι ούτε fuego Ούτε This is Love!

  3. Παρωχημένη και δεύτερη η επιλογή Κοντόπουλου – Ευαγγελινού, από την στιγμή κιόλας του περιορισμένου budget. Εν έτη 2020 κρίμα να γυρνάμε στο 2009..

    • Συγγνώμη να σου κανω μια ερώτηση το ελλιπές budget που το είδες? Βγήκε καμία ανακοίνωση για το budget? Δεν είδα τίποτα! Εδώ δεν έχει βγει η ανακοίνωση του καλλιτέχνη πως θα βγει η ανακοίνωση του budget? Αυτα τα μαθαίνουμε πιο μετά! Σοβαρευτείτε επιτέλους!

    • Η δουλειά του Φωκά και Κοντόπουλου δεν σ’ αρέσει. (γούστα είναι αυτά)
      Το περιορισμένο φετινό budget από πιο άρθρο προκύπτει; Δεν έχω διαβάσει κάπου ότι φέτος δεν θα δοθούν τα απαιτούμενα χρήματα. Αν απλά το εικάζεις (λέω αν) και δεν είναι γεγονός και το λες, τότε παρωχημένη και δεύτερη είναι η θεωρία που μας διατυπώνεις για να δημιουργήσεις αρνητικές εντυπώσεις.
      Προσωπικά έχω διαβάσει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λες και μάλιστα ότι έρχονται στο προσεχές μέλλον ακόμα καλύτερα πραγματα για τις Ελληνικές συμμετοχές.

  4. Φέτος έχω ακούσει τόσα καλά λόγια από ανθρώπους που γνωρίζουν την συμμετοχή μας και έχουν ακούσει τα τραγούδια που ανυπομονώ να τ’ ακούσω κι εγώ. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και ελπίδες για κάτι καλό, που εύχομαι να μην είναι εξ αιτίας των τελευταίων αρνητικών αποδόσεων που είχαμε, αλλά να είναι όντως βάσιμες.

  5. Εγώ θα το πω και ας είναι νωρίς, πιστεύω ότι το τραγούδι θα είναι πολύ καλό, αλλά θα χαλάσει στο live…

  6. Ελπίζω να είναι ethnic pop το τραγούδι, τώρα που το λέω το τραγούδι πότε θα ανακοινωθεί, το έχουν φτιάξει;

  7. Ogae και Γιάννη να σας ρωτήσω ξέρετε τι είδους συμμετοχές που αναφέρετε και εσείς εξετάζει η ΕΡΤ εκτός της Στεφανίας; Εννοώ κάποιος γνωστός καλλιτέχνης ή κάτι ιδιαίτερο ύφος τραγουδιού ; Ξέρετε κάτι πάνω σε αυτό ;

    • Αγαπητέ φίλε καλή χρονιά! Δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω εκτός από όσα έχουμε αναφέρει στο παρόν, αλλά και σε προηγούμενα άρθρα μας για τις προτάσεις που δέχθηκε η ΕΡΤ. Για ό,τι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε. 🙂

  8. Πιστεύεις ότι η ΕΡΤ θα διαθέσει χρήματα για το staging όπως κάνει η Σουηδία και η Ρωσία?!Πλανάσαι πλάνην οικτράν αγαπητέ μου, σε περίπτωση που αναλάβει το staging o Φωκάς Ευαγγελινος αρκεσου σε ένα ανεβατορι της κακιάς ώρας όπως έκανε τις δύο τελευταίες φορές που συμμετείχε με την Ελλάδα (2009, 2017). Deal with it!

    • Δεν ισχύει αυτό που λες! Αρχικα πέρσι η ΕΡΤ ειχε δωσει πολυ μεγαλο ποσο απο το budget για το staging,και το γνωρίζω πολύ η καλά (αρχικά ψάξε το περσινό budget, ενημερώσου και μετα γραψε). Επίσης νομίζω καταλάβαινες νομίζω ότι πάντα το budget δεν παιζει τον βασικό ρόλο αν δεν υπάρχει μια καλη ιδεα και ενα concept! Βλ Ισπανία φέτος που εδωσε ενα μεγάλο ποσό για την σκηνική παρουσία και μάλλον δεν άρεσε ?

    • Η Ελλάδα πήγε το 2009 με 1 εκατομμύριο μπάτζετ, τεράστιο ποσό για τα δεδομένα της Eurovision τότε. Ενώ το 2017 τα πλήρωσε όλα η ομογένεια, το ίδρυμα Μπουκουρα, απλά δεν άφησαν τον Φωκά να κάνει αυτό που θέλει οι Ουκρανοί. Όλοι μιλούσαν για μια εντυπωσιακή κούνια που άνετα μας έβαζε 10αδα…

  9. ακομη μια αναθεση σε μια αγνωστη κοπελιτσα που δν τη ξερει κανείς..η ερτ φαινεται οτι επαθε αλλα δν εμαθε ..ειλικρινα με κατι τετοιες αναθεσεις το μονο που καταφερνουν ειναι να απομακρυνουν πολλους φαν απο τον διαγωνισμό…κρίμα!

  10. Ας προσευχηθουμε μην ειναι τριτοτεταρτο εθνικ ποπ που συνηθιζει να δινει στην Ελλαδα ο Κοντοπουλος, με κατι αστειους στιχους στα αγγλικα (προτιμω ελληνικη γλωσσα) και με μια τραγουδιστρια που δεν μπορει να τραγουδησει live. Ειμαι υπερ εθνικ ποπ αλλα κατι που να ειναι ποιοτικο με ελληνικα μουσικα οργανα, με ελληνικο στοχο και με τραγουδιστή ή τραγουδιστρια που να ειναι φωναρα! Αυτο θελω….Ζηταω πολλα;;;

    • Να προσευχηθούμε;;; Σιγά μη κάνουμε και ευχέλαιο… Όσο για τα τραγούδια που έχει υποβάλει η Dream Team να σε ενημερώσω ότι ο Κοντόπουλος δεν τα έγραψε μόνος και δεν είναι όλα δικά του. Τα δύο τραγούδια είναι από Κοντόπουλο & ARCADE, ενώ το τρίτο είναι από Ολλανδούς δημιουργούς.

  11. εγω να ευχηθώ να πρυτανευσει η λογικη και να μην εχουμε απ ευθειας αναθεση σε μια τραγουδιστρια που ουδεις γνωρίζει…εχουμε καλλιτεχναρες σε αυτην την χώρα…ελεος ερτ!!!!!!!

  12. Ο Tom Leeb το Μάιο του 2021 θα είναι ο οικοδεσπότης της Γιουροβίζιον στο Παρίσι γιατί απλά θα είναι ο νικητής τον Μάιο στην χώρα της τουλίπας ????????

    • Τι να πεις…
      Ενώ όλο και περισσότερες χώρες κάθε μέρα του Ιανουαρίου που περνά ανακοινώνουν καλλιτέχνες, η δικιά μας το αφήνει για το τέλος!!!!

      Αν η απόφαση έχει παρθεί, η κοπέλα -παντελώς άγνωστη- θα έπρεπε ήδη να έχει ανακοινωθεί ώστε να κάνει promotion. Πανευρωπαϊκά. Μα δεν της δίνει η ΕΡΤ χρόνο: έναν παραπάνω μήνα!!!! Θα μου πείτε ‘και τι θ’ αλλάξει’…

      Ευκολάκι: αρχές Φλεβάρη ο -όποιος- καλλιτέχνης αρχές Μάρτη το -όποιο- τραγούδι μέσα Μάη στα δεξιά του βαθμολογικού πίνακα (ή κι εκτός). Παλιά μου “τέχνη” κόσκινο…

      Αν οι διαρροές ευσταθούν, ευελπιστώ:
      1ον η κοπέλα να μπορεί να τραγουδήσει live και
      2ον το τραγούδι να είναι modern synthpop στυλ Dua Lipa (κι όχι από τα λιντλ) με 80’s στοιχεία (κι όχι ethnic ή τα κλασσικά έγχωρδα ΕΡΤ).

      Peace ✌

  13. Το έθνικ ποπ περιμένουν όλοι από εμάς και όχι άδικα. Όλες οι συμμετοχές μας τα τελευταία χρόνια έχουν πάει καλά επειδή είχαν έθνικ στοιχεία. Οποιαδήποτε αξιόλογη προσπάθεια ξέφευγε από τα συνηθισμένα κατέληγε άσχημα. Εξαίρεση το Όνειρό Μου το οποίο καταστράφηκε από εμάς τους ίδιους και τη τραγική διαχείριση της ΕΡΤ…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ