?? ΕΛΛΑΔΑ – Παπαδημητρίου: «Θα έγραφα για τη Eurovision μόνο αν με κλειδώνατε κάπου»!

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», 2 Ιανουαρίου 2020 – YouTube / SKAI.gr

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μίλησε στη σημερινή (02/01) εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, «Μεσημέρι», και αποκάλυψε αν θα έγραφε ποτέ τραγούδι για τη Eurovision αλλά και την Ελένη Φουρέιρα.

Συγκεκριμένα, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και επικεφαλής της γνωμοδοτικής επιτροπής για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2020, ανέφερε:

«Θα μπορούσε ενδεχομένως, κάποια στιγμή… Αν το δω ότι έτσι και αλλιώς θα πεθάνω, δηλαδή αν με κλείσετε κάπου και μου πείτε “αν δεν γράψεις, δεν βγαίνεις”, θα έγραφα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κάποιο τραγούδι του να ερμηνευτεί από την Ελένη Φουρέιρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου απάντησε:

«Να γράψω εγώ τραγούδι και θέλετε να είναι και με τη Φουρέιρα; Πόσα δίνετε; Αν με κλειδώσετε και με μαστιγώνετε, μπορεί να βγω μ’ ένα αριστούργημα, το οποίο εσείς θα το δώσετε όπου θέλετε».

Tέλος, ο συνθέτης αναφέρθηκε στα talent shows αλλά και στο μουσικό είδος που κυριαρχεί σε ό,τι ονομάζεται ως «μπουζούκια».

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

45 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ίδιος ίσως και να εννοεί πως το είδος της μουσικής που γράφει δε συνάδει με το ύφος του διαγωνισμού, το ίδιο νομίζω εννοούσε και για την ερώτηση για τη Φουρέιρα, ας μη ξεχνούμε πως είχε συνθέσει μουσική για την Eurovision στην Αθήνα!

  2. Εύγε!!!!!Συμμετέχουμε σε έναν διαγωνισμό και η ομάδα που έχει αναλάβει τη συμμετοχή μας τον απαξιώνει…Ντροπή…

  3. Kαθε σοβαρός “κουλτουριαρης” σύνθετης, που σέβεται τον εαυτό του, απαξιώνει την ΕV! Ειναι φυσιλογικο στο μυαλό τους να συμβαίνει!

    Ας μην ηταν επικεφαλής της ΕV όμως! Θα μπορούσε να ηταν πιο διακριτικος και όχι τόσο καυστικά ειρωνικός και απαξιωτικός!

    Σιγα ρε μεγαλε, δεν εισαι ουτε ο Χατζιδακις ουτε ο Παπαθανασίου! Ουτε καν Σπανουδακης δεν είσαι! Την EV θα την θυμόμαστε και μετά απο 50 χρονιά, εσένα πάλι…κάνεις! Μάλλον…

  4. Για έναν άνθρωπο που έχει εμπλακεί τρεις φορές με τη Eurovision είτε ως συνθέτης του εισαγωγικού τραγουδιού, είτε ως πρόεδρος της επιτροπής είναι λίγο οξύμωρο να την απαξιώνει έτσι… Ας έμενε τότε μακρυά εντελώς από οποιοδήποτε πόστο.
    Όχι τότε που ήθελε να προωθήσει τη Δάρρα και τον εαυτό του μέσω του τηλεοπτικού προϊόντος να συμμετέχει και τώρα να λέει τέτοια…

  5. Ο εν λόγω κύριος οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του, εφόσον -κακώς- η νυν διοίκηση της ΕΡΤ δεν τον ξήλωσε από εκεί. Όχι μόνο γιατί όταν δεν σου αρέσει και δεν εκτιμάς κάτι δεν πρόκειται να είσαι καλός σε αυτό, αλλά γιατί αντιπροσωπεύει όλη αυτή την υποκριτική και σνομπίστικη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στον θεσμό, με τα κάκιστα αποτέλεσματα που αυτή παρήγαγε επί 4 χρόνια.
    Όπως είχα γράψει και για τον Τσακνή, ούτε ξέρει, ούτε τον ενδιαφέρει ο διαγωνισμός. Ας έχει, λοιπόν, το στοιχειώδες φιλότιμο να πάει σπίτι του, εφόσον η όποια απόφαση του για την ελληνική συμμετοχή θα είναι εκ των πραγμάτων και των δηλώσεων του προϊόν άγνοιας και απαξίας, άρα εξαρχής διάτρητη ως προς την ορθότητά της.

  6. Οταν τα ελεγα εγω οτι η ΕΡΤ απαξιωνει τον διαγωνισμο καποιοι εδω μεσα κοντεψατε να βρειτε για να με σκοτωσετε. Ειχα δικιο. Καλα καθε νοημων ανθρωπος μπορει να το καταλαβει.

  7. Καλά χαλαρώστε μερικοί…!

    Επι των ημερών του η Ελλάδα έχει εκπροσωπηθεί με όμορφα τραγούδια αν και διαφορετικού ύφους και στυλ μεταξύ τους. Αν ήθελε να απαξιώσει τις συμμετοχές μας θα συνέχιζε το “μονοπάτι” του Τσακνή με τραγούδια και τραγουδιστές τύπου “Argo”…

    Το γεγονός ότι δεν του αρέσει ο διαγωνισμός αυτός, σημαίνει ότι δεν πρέπει να χει άποψη για το ποιο τραγούδι είναι καλό και ποιο όχι; Τι είναι αυτά που λέτε μερικοί;; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει…
    Την δουλειά του την κάνει πολύ καλά και με το παραπάνω! Το θέμα είναι η ΕΡΤ να επενδύσει και να (ξανα)ενισχύσει (επιτέλους) οικονομικά τις συμμετοχές μας και να είστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα με αυτά της προηγούμενης δεκαετίας! Γιατί Eurovision χωρίς χρήμα (καλώς ή κακώς) δεν γίνεται…

    • Ποιο ‘”επί των ημερών του”;;; Μόλις πέρσι ανέλαβε πρόεδρος της επιτροπής επιλογής και το αποτέλεσμα που έφερε ήταν μία 20η θέση στον τελικό, με ένα televoting από το οποίο η ελληνική συμμετοχή πήρε πρακτικά 0 (οι 12 βαθμοί της Κύπρου και οι 2 της Αλβανίας ουδεμία αντικειμενική αξία έχουν για λόγους που όλοι ξέρουμε, ενώ οι 10 του Σαν Μαρίνο δεν προήλθαν καν από televoting).
      H Nτούσκα ήταν προσωπική του επιλογή, παρά τις ενστάσεις ότι λόγω της μηδενικής της πείρας δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πίεση του live, όπως και έγινε.

      Καμία δουλειά, επομένως, δεν κάνει καλά. Αντίθετα είναι ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη δουλειά. Δεν έχει καμία γνώση πάνω στον διαγωνισμό, στην ιστορία τους, στις σημερινές του τάσεις, και δεν ενδιαφέρετε και να μάθει. Γιατί δεν τον σέβεται και δεν τον εκτιμά ως μουσικό θεσμό. Πολύ περισσότερο φέτος που, από ότι φαίνεται, καλείται να κρίνει και να επιλέξει ανάμεσα σε ποπ τραγούδια, είδος που επίσης δεν κατέχει και απαξιώνει.

      Ποια εμπιστοσύνη, λοιπόν, μπορεί να δημιουργήσει η όποια επιλογή του ως Ελληνική συμμετοχή, όταν ο ίδιος σπεύδει να την απαξιώσει και να την υποβιβάσει πριν ακόμα ανακοινωθεί; Ποια κατάρτιση, γνώση, νοιάξιμο για το να πάει καλά η Ελλάδα στη Eurovision μπορεί διασφαλίσει όταν μιλάει με τέτοια αδιαφορία και ειρωνεία για τον διαγωνισμό;

      Έπρεπε να έχει πάει σπίτι του, όπως και η Κουφοπούλου που έχει πει σε συνεντεύξεις της τις άπειρες ασυναρτησίας, ανακρίβειες και λάθη σχετικά με τον διαγωνισμό. Γιατί εκεί είναι η αιτία των κακών αποτελεσμάτων της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Ακατάλληλοι, χωρίς γνώση, ενδιαφέρον, μεράκι άνθρωποι αποφασίζουν για το ποια θα είναι η Ελληνική συμμετοχή, απλά γιατί κάποιος τους ανέθεσε την αγγαρεία να το κάνουν. Δηλαδή η όλη διαδικασία στραβώνει από το πρώτο κιόλας βήμα. Έτσι μην περιμένουμε καλό αποτέλεσμα.

      • Σωστά τα λες, εκτός από την πρώτη παράγραφο… Η Κατερίνα ήταν μια χαρά στο live και σε καμιά περίπτωση δεν φάνηκε άπειρη, ήταν άκρως επικοινωνιακή και αγαπητή στους eurofans…. Το ότι δεν πέτυχε το όλο κονσεπτ που είχαν σκεφτεί δεν φταίει στην “απειρία” της. Ο νικητής λιγότερη σκηνική εμπειρία είχε αλλά το τραγούδι του ήταν εξαρχής αυτό που τα είχα σηκώσει όλα. Σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ σε αυτό τον διαγωνισμό δεν έχει ιδιαίτερη πείρα καθώς μιλάμε για νέους καλλιτέχνες. Μονό εδώ ζητάτε φτασμένους. Όλες οι χώρες στέλνουν από talent show κτλ.

      • H Kατερίνα δεν ήταν καλή στο live. Η ερμηνεία της ήταν θαμπή και αγχωμένη, με πολλές αστάθειες, ενώ η χροιά της ακουγόταν υπερβολικά τραχιά και άγρια.

    • Όσο για το χρήμα, πέρσι αποδείχτηκε πως όχι, δεν είναι μόνο θέμα χρήματος. Όσο χρήμα και να ρίξεις, αν την υπόθεση την έχουν αναλάβει άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι είναι η Eurovision, πως εξελίσσεται σήμερα, τι ζητάει και πως πρέπει να το δώσεις, θα κάνεις μία τρύπα στο νερό.

      • Στο μόνο που βρίσκω πως έχεις δίκιο (απ’ όσα παραπάνω αναφέρεις) είναι ότι μόνο πέρσι ήταν στη σημερινή του θέση. Όλα τ’ άλλα που λες τα θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικά. Τόσο για τον Παπαδημητρίου όσο και για την Κουφοπούλου.

        Τέλος θα σου πρότεινα να έχεις λίγο υπομονή για να ακούσουμε (τουλάχιστον) το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει και μετά κρίνε.
        Πέρσι πριν ανακοινωθεί το τραγούδι “γκρίνιαζες” γιατί ο κακός Σύριζα βάζει μια δική του επιτροπή να επιλέξει το τραγούδι και όχι το κοινό μέσω εθνικού τελικού. Όταν ανακοινώθηκε έλεγες για την απειρία της τραγουδίστριας και συνέχιζες να καταλογίζεις ευθύνες στο τότε κυβερνών κόμμα για την διαδικασία επιλογής και την κομματική επιτροπή.
        Φέτος γιατί άραγε δεν αναφέρεις για την κακιά ΝΔ που ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδικασία από τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους;
        Μήπως η περσινή επιτροπή δεν ήταν τελικά τόσο κομματική όσο φανταζόσουν; (και όχι μόνον εσύ)

        Πέρσι όταν ανακοινώθηκε το τραγούδι υπήρξε αποδοχή σ’ αυτό. Εντος κι εκτος της χώρας. Η παρουσίαση όντως δεν εντυπωσίασε και όπως αποδείχτηκε στη πράξη η περσινή σκηνοθέτης δεν ήταν η κατάλληλη. Φέτος που η ομάδα που θα πλαισιώνει την τραγουδίστρια είναι η καλύτερη (βάση αποτελεσμάτων και κριτικών) στην ιστορία του διαγωνισμού, η οποία επελέγη από τη “κακιά επιτροπή”, πάλι γκρίνια και μιζέρια…

        Κατα τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες και τις αξιολογότερες επιτροπές που είχαμε ποτέ. Την προτιμώ 1000 φορές από τις επιτροπές του παρελθόντος, όπου μεταξύ άλλων απαρτιζόταν και με τις διάφορες τηλεπερσόνες και “περαστικούς” (άσχετους με τον διαγωνισμό) από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Απλά τότε υπήρχε η ψήφος του κοινού που όπως αποδείχθηκε ήταν σχεδόν πάντα σωστή.

        Τέλος θα θελα να σου θυμίσω ότι τους ανατέθηκε να επιλέξουν με εσωτερική επιλογή το τραγούδι, δεν αποφάσισαν οι ίδιοι να κάνουν εσωτερική ανάθεση. Κατηγορείς τους ανθρώπους που τους έχει ανατεθεί μια δουλειά και όχι αυτούς που τους επέλεξαν. Γιατί άραγε;;

      • Ό,τι γνώμη και αν έχει κάποιος για το περσινό τραγούδι, η συμμετοχή απέτυχε. Κακό αποτέλεσμα επί σκηνής, καλό αποτέλεσμα στη βαθμολογία. Πρώτον, γιατί όπως εν τέλει σωστά είχαμε επισημάνει πολλοί, η ερμηνεύτρια δεν είχε την εμπειρία για να ανταπεξέλθει. Και δεύτερον, γιατί η ΕΡΤ δεν έχει μία ομάδα συντονισμού με γνώση και ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να βασιζόμαστε στο team του κάθε καλλιτέχνη και στο αν θα τύχει να έχει κάποια ιδέα της προκοπής.

        6ο κακό αποτέλεσμα σε 6 χρόνια δεν μπορεί να είναι είναι συγκυριακό, κάτι δεν λειτουργεί σωστά εντός της ΕΡΤ. Και κανείς δεν το αλλάζει.

        Ό,τι, λοιπόν, και να είναι το φετινό τραγούδι θα έχει και αυτό εξαρχής δύο βασικά μειονεκτήματα. Θα έχει επιλεγεί από ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο που δεν θα έχουν καμία τεκμηριωμένη άποψη για τη δυναμική του και τις πιθανότητές του σε αυτόν. Και όλη η συμμετοχή θα βασίζεται στην ομάδα του καλλιτέχνη και όχι της ΕΡΤ, κάτι που είναι μέγιστο λάθος.

        Μπορεί να ΤΥΧΕΙ να είναι ένα καλό τραγούδι και μία ομάδα του καλλιτέχνη με αντίληψη για τον διαγωνισμό και έμπνευση. Αλλά αυτό θα είναι ένα τελείως τυχαίο και συγκυριακό γεγονός. Η ίδια η ΕΡΤ εξακολουθεί να κάνει κακή και δημοσιουπαλληλίστικη δουλειά στο κομμάτι Eurovision.

        Υ.Γ. Εξακολουθώ να είμαι υπέρ της ανοιχτής επιλογής, εφόσον μιλάμε για πρωτοεμφανιζόμενους και άγνωστους καλλιτέχνες. Και γι’ αυτό λέω ότι το αποτυχημένο μοτίβο της προηγούμενης κυβέρνησης έπρεπε να είχε ξηλωθεί από τη νυν διοίκηση.

      • Μπορεί να ΤΥΧΕΙ ενα καλό τραγούδι;
        Κάπου έχεις μπερδευτεί μάλλον. Από τα 3 τραγούδια θα επιλέξει η επιτροπή το 1. Άρα θα επιλεγεί από κάποιους (που τώρα κατηγορείς), δεν θα τύχει… Επίσης δεν έχει καταθέσει μόνον η ομάδα της Dream Team την πρότασή της, αλλά αρκετοί άλλοι… που απ’ ότι φαίνεται δεν τους ενέκριναν. Δεν τους ήρθε μόνο 1 τραγούδι που ΕΤΥΧΕ να είναι καλό, αλλά θα το χουν ΕΠΙΛΕΞΕΙ!

        Αν εσυ είσαι αντίθετος με την σύνθεση της συγκεκριμένης επιτροπής και αρνητικός σε ό,τι απόφαση και να λάβει το σέβομαι, αλλά η άποψη σου είναι υποκειμενική και εγώ τουλάχιστον δεν τη συμμερίζομαι!

      • Μια χαρά μπορεί να τύχει ένα καλό τραγούδι σε 10 ή 15 που προτείνονται και μοιραία να το επιλέξει η ΕΡΤ. Όπως έτυχε όλο και όλο ένα καλό τραγούδι ανάμεσα στα 20 που είχε μαζέψει η ΕΡΤ το 2018. Από εκεί και πέρα, όταν τελειώνει η τυχαιότητα και χρειάζεται οργάνωση, σχέδιο, γνώση, εμπειρία, δηλαδή για να γίνει η προώθηση και το στήσιμο της συμμετοχής στη σκηνή, φαίνεται η γύμνια της ΕΡΤ.

  8. μάλιστα κ αυτος ο κυριος ειναι υπευθυνος για να επιλέξει ποιος θα μας εκπροσωπήσει ε??τι να πώ ουδε σχόλιον διοτι δν θελω να μιλησω ασχημα χρονιάρες μέρες…ας κανουν αναθεση και στην αλλη στεφανι την αγνωστη εντελως να δεσει το γλύκο κ να μην ξαασχοληθω μαζί του….

  9. Όταν μας επέβαλε με το ετσι θέλω την Δαρρα στην έναρξη του διαγωνισμού το 2006 ενώ έπρεπε να την κάνει η νικήτρια του διαγωνισμού ητσν καλή η Eurovision ετσι;

  10. Θελω να πω στον just a friend ο,τι ο πατερας του ηταν ‘η ειναι ακομα προεδρος του ιδρυματος Ωναση και δεν ξερει τι φραγκα εχει και ειναι αποφοιτος της Ιονιου Σχολης της Αιγυπτου γιατι εκει γεννηθηκε και μεγαλωσε και ακομα και μετα θανατο θα τον θυμουνται ενω την σλβανιδα Φουρειρα δε θα τη θυματασι ουδειςκαι θα λεει δοξα τω θεω μια αλβανιδα λιγοτερη γιατι τοσες εχει η χωρα μας απο δαυτες

    • Mου είναι παντελώς αδιάφορο τι είναι ο πατέρας του και τι σπουδές έχει! Δεν κρίνεται ως γόνος οικογενείας ουτε ως πτυχίο! Δεν ακυρώνω ούτε τις σπουδές του ούτε το παρελθόν του!

      Το γεγονός οτι ένας άνθρωπος αυτού του κύρους λοιπόν και των γνώσεων – σπουδών απαξιώνει και μιλά ειρωνικά για αυτό το όποιο είναι και επικεφαλής, δείχνει πιθανότατα και την παιδεία του και την ακαταλληλότητα τα του για την ωρα!

      Προσπερνώ τα περι αλβανιδας Φουρειρα αφού το ρατσιστοποιεις χυδαία , γιατί επίσης αντιλαμβάνομαι και τη δική σου παιδεία, και ημιμάθεια βέβαια, σε έναν διαγωνισμό που το Λουξεμβούργο έχει κερδίσει πέντε φόρες με καλλιτέχνες άλλων χωρών και δεκάδες άλλα παραδείγματα χώρων και καλλιτεχνών που εκπροσώπησαν άλλες χώρες, με διαφορετικους δημιουργούς, παραγωγούς πέραν της ενθικοτητας τους κτλ!

      Και κλείνω λέγοντας πάλι…σιγά τον συνθέτη!

  11. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!!!
    Και αυτος ο ανθρωπος εχει θεση προεδρου σε επιτροπη για την ελληνικη eurovision? Απλα ντροπη του. Σεβασμος κυριε παπαδημητριου . βγαζετε μεγαλο σνομπισμο και κομπλεξ γι αυτο επι ημερων σας η Ελλαδα ειχε τις χειροτερες εμφανισεις στον θεσμο και αυτο χρεωνεται σε σας ως προεδρος της επιτροπης. φταινε αυτοι που σας κρατανε κ σας δινουνε μισθο για ενα θεσμο που δεν εκτιματε καν

  12. Ας είναι καλό το τραγούδι και η όλη παρουσία μας γενικότερα και δε θα σταθώ ιδιαίτερα στα όσα είπε ο κ. Παπαδημητρίου

    • ειδικα με την σουπερσταρ στεφανία με τετοια καριερα κ τετοιο εκτοπισμα πάμε ντουγρου για πρωτιά…τι να σου πώ!τραγελαφος

      • Η Aminata, η Blanche, ο Loic, η Laura, ο Duncan και ο Mahmood είναι μερικοί από τους άγνωστους στη χώρα τους και τον διαγωνισμό που διέπρεψαν στην EV! Απ ότι φαίνεται δε ξέρεις τι σου γίνεται! Τραγικός!

    • Είδαμε πολύ καλά τα δύο τελευταία χρόνια το πως καλά τραγούδια καταστράφηκαν στη σκηνή και στη βαθμολογία, ακριβώς γιατί δεν υπήρχαν άνθρωποι της ΕΡΤ με γνώση και ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό για να οργανώσουν και να κατευθύνουν την Ελληνική συμμετοχή. Δεν φτάνει, λοιπόν, το καλό τραγούδι.

      • Καλά το 2018 όντως καταστράφηκε στην σκηνή. Περσυ όμως πως καταστράφηκε; Τι εννοείς; Ήταν από τις καλύτερες παρουσιάσεις της βραδιάς. Ήταν σαν παραμύθι.

      • Πέρσι μία καταρχήν ενδιαφέρουσα ιδέα στο video του τραγουδιού, μεταφέρθηκε με τρόπο υπερβολικό, ασυνάρτητο και κακό τεχνικά στη σκηνή και χαντάκωσε στο live το τραγούδι αντί να το αναδείξει. Γιατί η ομάδα της Ντούσκα δεν είχε αντίληψη ούτε του τι είναι η Eurovision, oύτε του τι μπορείς να παρουσιάσεις σε αυτή, ούτε του πως πρέπει να το παρουσιάσεις. Και η ομάδα της ΕΡΤ η οποία θα έπρεπε να γνωρίζει και να κατευθύνει τη συμμετοχή ώστε να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα ζωντανά show, ήταν ομοίως ανίδεη.

  13. Σαν OGAE οφείλετε να στείλετε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ και απαιτησετε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή την αποπομπή του από την θέση του.

    • Πόσο εμετικός; απαξιωνει θεσμο και καλλιτέχνες αλλά στην θεσούλα του μια χαρά έχει στρογγυλοκάτσει και τρώει τα λεφτα της ερτ για το συγκεκριμενο project ….

  14. Σαν OGAE οφείλετε να στείλετε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ και να απαιτησετε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή την αποπομπή από την θέση του.

  15. Η δηθενια της Ελλαδιτσας ξαναχτυπά!

    Πάντως το ότι υπάρχουν άτομα που τον υποστηρίζουν με ξεπερνά! Βέβαια ο κυριος αυτός θεωρώ ότι πληρώνεται (το 2006 το έκανε δωρεάν; ) .

    Άρα με την λογική αυτή εάν πει η Παπαρίζουν ότι είναι κατά των talent shows θα είναι λογικό!

    Υποκρισία… το γνώρισμα της Ελλαδίτσας

    • 1ον. Γιατί το 2006 να έκανε δωρεαν την δουλειά του; Μουσικός είναι όχι χομπίστας.
      2ον. Γιατί σε ξεπερνά κάποιος που έχει άλλη άποψη από τη δική σου; Πρέπει να έχουμε ΟΛΟΙ την ίδια άποψη άραγε;
      3ον. Είναι δηθενιά να μην θες να γράψεις τραγουδια για κάποιους συγκεκριμένους τραγουδιστές; Από πότε ισχύει κάτι τέτοιο;
      4ον. Πέρσι που του ανατέθηκε η ίδια δουλειά θεωρείς ότι δεν την έκανε καλά; Δεν συμμετείχαμε με ένα (αν μη τι άλλο) ενδιαφέρον τραγούδι; Είναι υποκριτής επειδή δεν μασάει τα λόγια του και έχει συγκεκριμένη άποψη σε ό,τι αφορά μουσικά (και μόνο) τον εαυτό του σε σχέση με την Eurovision ή τα tallent show; Γιατί μόνο για τον εαυτό του μίλησε (για το αν θα συμμετείχε στον διαγωνισμό ή στα show, αν άκουσες).
      Για σενα δηλαδή επειδή ο ίδιος δεν θα έγραφε τραγούδι σημαίνει και ότι δεν έχει τη γνώση να επιλέξει και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει… Προσωπικά διαφωνώ!

      Έχει τοποθετηθεί σε μια θέση για να επιλέξει και όχι για να συμμετέχει ο ίδιος. Και στο τέλος-τέλος γιατί κατηγορείς μονον αυτόν (όπως και οι περισσότεροι) και όχι κι αυτούς που του έθεσαν αυτή τη δουλειά; Μόνος του βρέθηκε στη θέση του προέδρου της επιτροπής;

      Δηθενιά και υποκρισία είναι να κρίνεις και να κατακρίνεις ό,τι φαίνεται κι ακούγεται και να μη λες ούτε λέξη για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις σε ότι αφορά την συμμετοχή μας (αν θα γίνει ανάθεση, αν θα γίνει εθνικός τελικός, ποιοι και με ποια κριτήρια θα απαρτίζουν την επιτροπή, τι ποσό θα διατεθεί στην ομάδα που θα πάει στον διαγωνισμό…, κ.τ.λ). Για αυτούς που χειρίζονται όλα αυτά τα θέματα, ούτε μια κουβέντα… Μάλιστα…

  16. Τέρμα κομπλεξικός και “ψευτοκουλτουριάρης”. Δεν σου αρέσει άνθρωπέ μου αυτός ο θεσμός και αυτό το είδος; Ωραία, κάτσε και δούλεψε μόνο με καλλιτέχνες και πρότζεκτ κοντά στην νοοτροπία και τα γούστα σου. Μην παίρνεις μια τόσο σημαντική θέση για τον διαγωνισμό και μιλάς και έτσι από πάνω. Είναι πολύ άσχημο ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει μουσική παιδία να απαξιώνει έτσι άλλους καλλιτέχνες και να μην καταλαβαίνει ότι όλα τα είδη έχουν την δικιά τους αξία μέσα στον πολιτισμό. Αλλά ξέχασα το μπουζούκι είναι ποιοτικό επειδή είναι μέρος της “παράδοσης”.

    • Συμφωνώ
      Τα πράγματα είναι απλά, εάν ο προπονητής μιας ομάδας δεν ενδιαφέρεται, η ομάδα θα πατώσει…αν δεν πατώσει θα είναι καθαρά θέμα τύχης.

  17. Εαν ειναι μαγκας ας γραψει τραγουδι στα μετρα τα δικα του, ‘αντιγιουροβιζιονικο’ ,να το στειλει με καλλιτεχνη της επιλογης του που να υποστιριζει αυτο το ειδος και ας κερδισουμε βρε παιδια ! Τι φοβαται, μηπως εκτεθει ο ιδιος; Αφου πληρωνεται, δεν πληρωνεται απο την Ερτ. Γιατι προσωπικα το τραγουδι της Δαρρα τοτε μου αρεσε. Εαν η καλη μουσικη κατ εκεινον ειναι παγκοσμια.τοτε θα κερδισει στις ψυχες των τηλεθεατων την καθε τυπου Φουρειρα που υποτιμαει.

  18. Ολοι γνωριζουν και η ΕΡΤ γνωριζει οτι αν θελει μπορει η Ελλαδα να ειναι στο τοπ 5 καθε χρονο. Χωρα με την πιο αρχαια γλωσσα της Ευρωπης και πλουσια μουσικη παραδοση δε δικαιολογειται να αποτυγχανει. Εκτος και αν καποιοι κανουν επιλογες τετοιες που οδηγουν στη σιγουρη μετριοτητα ή αν δεν στηριζονται αρκετα. Ολα γινονται επιτηδες για να φαινεται η Ελλαδα ως αποτυχημενη.

  19. Εσυ το βλεπεις σαν συνωμοσια. Εγω το βλεπω σσν γεγονος. Αν νομιζεις οτι στην πολιτικη δεν γινονται προβοκατσιες για βα εξυπηρετουνται καποια συμφεροντα, τοτε εχεις αγνοια…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ