?? ΚΥΠΡΟΣ: Η επίσημη ανακοίνωση του ΡΙΚ για το Sandro Nicolas!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, η Δημόσια Τηλεόραση της Κύπρου (ΡΙΚ) επέλεξε τον ανερχόμενο αλλά ταυτόχρονα πολύ ταλαντούχο τραγουδιστή, που ακούει στο (καλλιτεχνικό) όνομα Sandro Nicolas για να εκπροσωπήσει την χώρα στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Πριν από λίγο, μέσα από την επίσημη σελίδα του ΡΙΚ στο facebook, έγινε και η επίσημη ανακοίνωση του Sandro, ως εκπροσώπου της Κύπρου στη Eurovision 2020.

Μένει τώρα να μάθουμε το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στη σκηνή του Ρότερνταμ τον προσεχή Μάϊο, καθώς και την καλλιτεχνική ομάδα που θα τον πλαισιώσει.

Όπως σας έχει ενημερώσει ο OGAE Greece, 41 χώρες θα λάβουν μέρος στη Eurovision 2020, ενώ οι προετοιμασίες των χωρών για την επιλογή των εκπροσώπων τους και των τραγουδιών συνεχίζονται. Έτσι, μαζί με την επίσημη ανακοίνωση και του Sandro, έχουν επιλεγεί μέχρι σήμερα oι πρώτοι τέσσερις συμμετέχοντες  για τη Eurovision 2020, χωρίς να ξέρουμε ακόμα το τραγούδι που θα ερμηνεύσουν. Οι υπόλοιποι τρεις εκπρόσωποι αφορούν στις συμμετοχές του Βελγίου, της Ισπανίας και της Βουλγαρίας.

Ποιος είναι ο Sandro Nicolas;

Γεννημένος στο Heinsberg της Γερμανίας το 1996 από Αμερικανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο Alessandro Rütten – όπως είναι το πραγματικό του όνομα – έδειξε από μικρός τον δρόμο που θα ακολουθήσει! Ξεκίνησε από νωρίς μαθήματα drums και κιθάρας ενώ στα 15 του άρχισε να γράφει τα δικά του τραγούδια. Η μουσική, όπως συχνά δηλώνει, ήταν ανέκαθεν η ευκαιρία του να ξεφεύγει από τον ντροπαλό χαρακτήρα του! Το 2018 έλαβε μέρος στο δημοφιλές talent show “The Voice” στη Γερμανία και κατάφερε να φτάσει μέχρι τις Ημιτελικές φάσεις κάνοντας το κοινό να τον αγαπήσει ιδιαίτερα. Η αδυναμία του για την Ελλάδα είναι τεράστια καθώς μιλά άπταιστα ελληνικά ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να επισκέπτεται την χώρα μας για διακοπές κυρίως τη περίοδο των Χριστουγέννων που τόσο ο ίδιος αγαπά και ξεχωρίζει. Τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχε στο New Wave Festival στο Sochi της Ρωσίας εκπροσωπώντας τις Η.Π.Α.! Εκεί ήταν όπου ξεκίνησε να συστήνεται με το καλλιτεχνικό του όνομα Sandro Nicolas!

Γνωρίστε τον Sandro Nicolas και τη φωνή του μέσα από τα παρακάτω videos:

Ο

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Sandro Nicolas και στην αποστολή της Κύπρου για την Eurovision 2020! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην Κυπριακή συμμετοχή της Eurovision 2020! 


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mια χαρά το οργανώνει η Κύπρος και φέτος! Κρίνω σωστή την επιλογή του!

    Και δεν παίζει ρόλο στους ψηφοφόρους που δεν ει νια γνωστός σε Κύπρο και Ελλάδα! Και η Lisa Andreas το 2004, άγνωστη παντελώς ήταν και έσκισε από το πουθενά!
    Είχε βέβαια α και πολύ καλό τραγούδι! Αλλά, και ως άγνωστη…έσκισε!

    Ευκαιρία στον ανερχόμενο Sandro Nicolas για μια πιο ευρωπαϊκή αναγνώριση αν τα πάει καλά! Hδη σε Γερμανία και Ρωσία είναι γνωστός όπως μαθαίνω!

    Λογικά το τραγούδι θα κουμπώσει πάνω του και θα στηθεί σύμφωνα με τις δυνατότητες του στην σκηνή! Φωνητικά, είναι έτσι και αλλιώς πολύ καλός από τα live shows του Γερμανικού Voice!

    Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας και φέτος!!!

    Υ.Σ Εμεις τι κάνουμε ήθελα να ξέρα, που η ΕΡΤ και πάλι κοιμάται μάλλον! Είχαν πει μέσα στον Νοέμβριο θα είχαν κάτι να μας ανακοινώσουν…αλλα που! Αύριο φεύγει ο μήνας και τίποτε ακόμα. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν…αλλα η ΕΡΤ, ΕΡΤ! Ποτέ σωστή στις ημερομηνίες της!

    • Κανείς δεν είπε ότι η ΕΡΤ θα κάνει ανακοινώσεις εντός του μηνός! Χωρίς να θέλω να της χαϊδέψω τα αυτιά, γιατί τα λάθη της είναι αρκετά, ας περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί και βλέπουμε, μπορεί να μας επιφυλάσσει καμία έκπληξη!

      • Τι λες! Κανείς δεν ξέρω αν είπε, η ΕΡΤ ναι! Μέσα στον Νοέμβριο είχαν πει οτι θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις! Το θέμα μου δεν είναι αυτό βέβαια, είναι οτι πολύ φοβάμαι μήπως φέτος τα κάνουν μπάχαλο!

        Εννοείται οτι ούτε και εγώ θέλω να την θάψω, αλλά ουτε και να της χαϊδέψω τα αυτιά! Πέρσι π,χ άσχετου αποτελέσματος, το οργάνωσαν πάρα πολύ καλά!

    • Η λισα τουλάχιστον ήταν μισή Κυπρια και ερχόταν στη Κύπρο αυτός δεν έχει καμία σχέση… ελεος

      Μακάρι να κάνω λάθος και να μην πατωσουμε…

      • Τι σχέση έχει που ήταν μίση Κυπραια η κοπέλα μωρέ? Ήταν παντελώς άγνωστη!

        Δεν έπαιξε απολύτως κανέναν ρόλο, όπως και οι νικητήριες 5 φορες του Λουξεμβούργου, που κανείς απο τους νικητές δεν ήταν από εκεί! Π,χ η Βίκυ Λέανδρος που κέρδισε!

        Δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο αν ένας καλλιτέχνης εινια σώνει και καλά από την χώρα που εκπροσωπεί! Εντελώς λανθασμένη και αναχρονιστική γνώμη για την Εurovision!
        Κανέναν δεν ενδιαφερει αυτό!

        Το τραγούδι και η εμφάνιση έχουν τον πρώτο λόγο, και η φωνή επίσης! Οχι η καταγωγή του καλλιτέχνη!

      • Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου!
        Φέτος, θέλουν να τα κάνουν όλα καλύτερα! Γενικά, δεν είμαι από αυτούς τους γκρινιάρηδες και μίζερους, που κατακεραυνώνει την ΕΡΤ για τα πάντα, αλλά δεν τους χαϊδεύω και τα αφτιά!

        Θέλω να τα οργανώνουν καλά γιατί θέλω να γνωρίζει επιτυχία η χώρα μου!

        Εύχομαι μέσα στον Δεκέμβριο να έχουν πάρει μια απόφαση για το αν θα ειναι απευθείας ανάθεση ή εθνικός τελικός! Δεν θέλω να έρθει Φεβρουάριος και να ψαχνόμαστε ακόμη…

        Η Κύπρος ήδη οργανώνεται πολύ καλά, επαγγελματικά και σοβαρά και φέτος, και θα δουλέψει πάνω σε ο,τι έχει μήνες πριν. Και αυτό είναι ήδη υπέρ της!

  2. Εντελώς ανόητη και αψυχολόγητη επιλογή. Ένας παντελώς άγνωστος σε Ελλάδα και Κύπρο, χωρίς καμία καριέρα και εμπειρία πίσω του, επιλέγεται για μια εθνική εκπροσώπηση σε έναν διεθνή διαγωνισμό με πρόσχημα μιας ελληνικής καταγωγής μάνα κάπου στο βάθος… Ποιον αφορά και ποιος θα ταυτιστεί μαζί του; Τί διαφορετικό κανει το Σαν Μαρίνο δηλαδή;
    Νομίζω ότι πολύ απλά η περσινή ανώμαλη προσγείωση με την Τάμτα απέκλεισε καθε διάθεση αξιόλογου εγχώριου ονόματος για συμμετοχή και ρίσκο, με κατάληξη αυτή που βλέπουμε.

    • Το διαφορετικό που κάνει το Σαν Μαρινο είναι ότι στέλνει τραγούδια που λέγονται “Say Na Na Na” με ατάλαντους τραγουδιστές. Εδω δεν θα συμβεί το ίδιο. Μια βασική διαφορά δηλαδή που επισκιάζει το γεγονός πως είναι άγνωστος στην Κύπρο, γιατί πολυ απλά δεν ενδιαφέρει κανένα ψηφοφόρο εκείνη τη βραδιά που ακούει ένα τραγούδι εάν είναι ή αν δεν είναι γνωστός στη χώρα ο ερμηνευτής.

      • Kαλά, κάτσε να ακούσουμε το τραγούδι πρώτα, γιατί πολλές φορές μας ετοιμάζατε για βόμβες μεγατόνων και πήραμε στο τέλος καριοφίλια.
        Δεν μπορεί να μας νοιάζει μόνο το τι ενδιαφέρει τον ψηφοφόρο, δεν είναι αυτό το νόημα του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός έχει εθνικές εκπροσωπήσεις χωρών, με τραγούδια και καλλιτέχνες που οφείλουν έστω κατ’ελάχιστο να αντιπροσωπεύουν τα μουσικά πράγματα της χώρας. Διαφορετικά μιλάμε για έναν πολτό, όπου ένας κάποιος τραγουδιστής από οπουδήποτε στη γη με ένα κάποιο τραγούδι μπορεί να εκπροσωπεί μία χώρα, αρκεί να πληροί ως εικόνα και ήχος αυτό που -νομίζουμε- ότι θέλει η μεγάλη μάζα του κόσμου. Αυτό όμως δεν είναι μουσικός διαγωνισμός, είναι μηχανή του κιμά.

    • @marios εισαι σοβαρός;;;;; περσινη ανωμαλη προσγειωση λες για τη κυπρο που βγηκε13η?????????? για την καταντια της τερζη και ντουσκα τοτε τι λες? Η Κυπρος ριχνει χοντρο χρημα στον εκπροσωπο της και κατεβαζει ομαδες α εθνικης, οχι τις ηλιθιοτητες της γουση και της ερτ. ασε λοιπον την ξυνιλα και κοιτα η ελλαδα μας τι θα κανει που εχει σβησει 5 χρονια απ το χαρτη της eurovision. η Κυπρος κατεβαινει κ φετος με πολυ δυνατο χαρτι κ αν εχει κ καλο τραγουδι θα σκισει.

      • Τρελή ανώμαλη προσγείωση ήταν η θέση της Τάμτα κ καλο θα ήταν να το καταλάβουμε. Το σχόλιο του Μάριου πιο πάνω περί μη επιθυμίας κάποιου πιο established καλλιτέχνη είναι πολύ σωστό

  3. Δεν θα κρινω το ονομα, ναι δεν ειναι γνωστος αλλα δεν παιζει κανεναν απολυτως ρολο,οπως μας εχει δειξει απειρες φορες ο διαγωνισμος. Σαν φωνη ειναι ωραια χωρις ομως κατι το ξεχωριστο. Τα παντα θα κριθουν απο το τραγούδι και μετεπειτα σκηνικη παρουσια και live.
    Ειμαι περίεργος να δω που και πως θα καταληξει αυτή η κίνηση του ΡΙΚ.
    Καλη επιτυχια στην Κυπρο μας και τον Sandro Nicolas!
    Για εμας κανένα νεο εχουμε? Δεκεμβρης μπαινει….

    • Καλά ας μην είμαστε προπετεις ούτε για την Κύπρο ούτε για την Ελλάδα… Και ναι ανωμαλλη προσγείωση ήταν η 13η θέση με την Τάμτα!

  4. Άρα και επίσημο πλέον. Καλή επιτυχία λοιπόν. Πιστεύω πως η Κύπρος θα τον στηρίξει καταλλήλως. Έχει δουλέψει σε κάποια τηλεοπτικά προϊόντα και κάνει γκελ στο κοινό οποτε δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο θέμα όσον αφορά την σκηνική παρουσία,την αυτοπεποίθηση στην σκηνή,δεν περνά απαρατήρητος. Καλή φωνή έχει. Οκ μέχρι εκεί από εκεί και πέρα ας κάτσει να δουλέψει γιατί η Eurovision δεν είναι το the voice Στο μεταξύ έχουν γίνει αλλαγές στα υποψήφια τραγούδια και.το mucho calor δεν είναι πλέον στην λίστα. Αυτό γιατι πολύ το είχαν σίγουρο ότι θα πάει με ισπανόφωνο χορευτικό τραγούδι με λάτιν στοιχείο…

  5. Τουλάχιστον τους έφεξε και έκοψαν το Nicolas. Όχι πως το Sandro λέει τίποτα βέβαια, εκτός αν παίζεις σε μεξικάνικη σαπουνόπερα.

  6. Θα συμφωνήσω με αυτούς που δεν βλέπουν θετικά αυτή την επιλογή φέτος από την Κύπρο. Νομίζω ότι αυτή η εκπροσώπηση θυμίζει κάτι από τον Hovig το 2017.
    Ελπίζω τουλάχιστον το team της υπόλοιπης αποστολής να απαρτίζεται από Κύπριους – Έλληνες. Μακάρι να δούμε την Dream Team φέτος στην Κύπρο.

    Αναμένουμε το τραγούδι…
    Καλή επιτυχία!

  7. Δεν καταλαβαινω το κολλημα σας με το γεγονος οτι δεν ειναι πολυ γνωστος σε Ελλαδα και Κυπρο.. Οπως εχουμε δει και σε προηγουμενα χρονια αυτο δεν παιζει ρολο.. Και με την Ντουσκα που δεν την ηξερε ουτε η μανα της δεν ειπατε τιποτα περσυ.. Παραλληλα ο Σαντρο ειναι ωραιο παιδι και ταλαντουχο και σιγουρα με ενα καλο τραγουδι θα τα παει πολυ καλα! Σωστη επιλογη απο το ΡΙΚ κατ εμε..

    • Βασικά ο Duncan ήταν το πιο τρανταχτό παράδειγμα ενός άγνωστου καλλιτέχνη, γιατί και αυτός παντελώς άγνωστος ήταν στην Ολλανδία και είδαμε πόσο ‘πάτωσε’.

  8. Σε οποιον/α δεν αρεσει ο Σαντρο να μην τον ακουσει. ελεος με την καταντια ορισμενων εδω μεσα. Ειδαμε τοσα χρονια που πηγαιναν κυπριοι τργουδιστες τι θεση περνανε για την χωρα τους. Πολυ ορθα η Κυπρος απευθυνθηκε σε ονοματα εκτος Κυπρου γιατι οσοι Κυπριοι πηγανα ακομη και Βισση και Χριστοφορυ και Ευρυδικη χαλια μαυρα πηγανε. Με φουρειρα και ταμτα ξαναειδε καλες θεσεις και φυσικα ΑΝ φετος εχουν καλο τραγουδι και σοβαρη συγχρονη ομαδα ο σαντρο εχει πολλες πιθανοτητες να ειναι τοπ10 γιατι και εμπειρια σε μεγαλο κοινο εχει απο τα σοου που ηταν, και λαιβ στεκεται σα φωνη καλα και κινηση εχει. Λαχειο εχει φετος η Κυπρος και μακαρι να εχουν κ καλο τραγουδι. Ολα τα vides ειναι ακρως θετικα για τη Κυπρο μετα τη φουρειρα, εν αντιθεση με τα vibes για την ελλαδα που για την ευρωπη ειμαστε τρας φτωχοι συγγενεις. καλη επιτυχια κυπρο και σαντρο.

    • Βίσση 5η θέση 1982
      Χριστόφορου 8η θέση 1996 (κ 6ος ως μέλος των one το 2002)
      Ευρυδίκη 11η θέση 1992 κ 1994

      Όλοι τους πιο ψηλά από την 13η θέση της Τάμτα που απορώ που καποιοι εδω μεσα το αποκαλείτε κ επιτυχία!!!. Έλεος μάθετε πρώτα μερικά πράγματα περί Eurovision ορισμένοι πριν αρχίζετε να γράφετε

    • Παολα…χμμμ η Eurovision έχει αποδείξει ότι μπορεί να χωρέσει τα πάντα αρκεί να υπάρχει το σωστό τραγούδι, “καλουπαρισμένο” στον κατάλληλο καλλιτέχνη για να το στηρίξει. Επομένως why not…
      Μην δούμε όμως καμία άλλη έκπληξη από άλλο είδος μουσικής…λέγε με “Snik”…εκεί να δεις πως θα τους τρελαίναμε όλους…

    • Μακάρι! Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον. Είναι αυθεντική, θα δώσει στίγμα, χίλιες φορές καλύτερα από τις κονσερβοποιημένες συνταγές που επιστρατεύονται κατά καιρούς.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ