Νέες ανακοινώσεις από την ΕΡΤ εντός εβδομάδας!

Περίπου πέντε μήνες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα γίνει 12, 14 και 16 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Οι 41 χώρες που θα λάβουν μέρος στη Eurovision 2020, προετοιμάζονται πυρετωδώς για να βρουν τόσο το τραγούδι όσο και τον καλλιτέχνη που θα το ερμηνεύσει στη σκηνή του Alhoy Arena ενώ τέσσερις από αυτές έχουν ήδη καταλήξει και ανακοινώσει επισήμως τους εκπροσώπους τους. Ο λόγος για το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Κύπρο.

Τι συμβαίνει, όμως με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision του Ρότερνταμ; Ποιες οι τελευταίες πληροφορίες για τη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής μας;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο μας, στην ΕΡΤ υπήρχαν εξ αρχής κάποιες σκέψεις για αλλαγές στη φετινή διαδικασία επιλογής της συμμετοχής μας, ανάμεσα στις οποίες και η πιθανότητα διενέργειας εθνικού τελικού σε δύο μέρη. Οι συζητήσεις και οι συναντήσεις τον αρμοδίων όλο αυτόν τον καιρό ήταν συνεχείς και όπως τόνιζαν για να παρθούν οι αποφάσεις για τη Eurovision χρειαζόταν ο ανάλογος χρόνος. Παράλληλα τα σενάρια για πιθανά ονόματα στην κούρσα της εκπροσώπησης της χώρας στη Eurovision 2020 προκαλούσαν και συνεχίζουν ακόμη να προκαλούν το ενδιαφέρον τόσο του κόσμου όσο και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες του OGAE GREECE και κατόπιν επικοινωνίας με την Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ και Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στη Eurovision 2019, κα Μαρία Κουφοπούλου, η ΕΡΤ εντός της εβδομάδας που διανύουμε (2/12 – 8/12) πρόκειται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με τα μέλη που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Έργου η οποία θα γνωμοδοτήσει για τον/την καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2020.

Επομένως, μέσα σε λίγες μέρες θα ξέρουμε ποια θα είναι τα μέλη της Επιτροπής Έργου για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής με αποτέλεσμα να υπάρξουν ίσως και περισσότερες ειδήσεις ή αντίστοιχες ανακοινώσεις σχετικά με τη συμμετοχή μας στον επερχόμενο διαγωνισμό. Κυρίως μένει να δούμε αν μαζί με τον/την καλλιτέχνη επιλέγει και το τραγούδι ή θα υπάρξει ένας τελικός με υποψήφια τραγούδια, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Οψόμεθα!

Εσείς, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision αλλά και για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή! 


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ευελπιστω σε εναν ευπρεπή εθνικο τελικό με αξιολογες συμμετοχές!κ απευχομαι μια απευθειας ανάθεση σε αγνωστους καλλιτεχνες οπως συνεβη στο παρελθον με τα γνωστα τραγικο αποτελεσματα!

  2. δηλαδή πάλι μια ομάδα θα κάνει απευθείας ανάθεση σε όποιον/α θέλει;; μυαλό δε βάλανε τι να πω

  3. Είμαστε από τις πιο άκυρες χώρες στο διαγωνισμό
    μαζί με την Ιρλανδία,δεν έχουμε περιθώρια διάκρισης πλέον.Η 17η θέση είναι ταβάνι για εμάς.

  4. Εγώ λοιπόν το μόνο που δε μπορώ στη ζωή μου είναι η απαισιοδοξία, είναι κάτι το οποίο απεχθάνομαι και μισώ, εύχομαι να πάνε όλα καλά όσον αφορά την συμμετοχή μας! Καλό θα ήταν όπως έχω πει να μην είναι κάνεις προπετης να δούμε πρώτα τον καλλιτέχνη και το τραγούδι και μετά βγάζουμε συμπεράσματα τωρα που την βλέπουν την ανοργανωσιά κάποιοι δε ξέρω, ίσως δε ξέρω να διαβάζω, τι να πω? Καλή επιτυχία!

  5. Άντε και καλή μας αρχή! Με το δεξί η νέα Επιτροπή Έργου για την ΕV!

    Εύχομαι να μην περιμένουμε δυο μήνες μετά για να μάθουμε κάτι νεότερο όμως!

    Τουλάχιστον τον επόμενο μήνα να ξέρουμε έστω αν θα έχουμε ανάθεση με καλλιτέχνη ή εθνικό τελικό! Καλή επιτυχία στην Ελλάδα!

  6. Δηλαδή έχει φτάσει Δεκέμβρης και εμείς ακόμα αναρωτιόμαστε για το αν θα σου κάνουμε εθνικό τελικό η απευθείας ανάθεση.;; Αν ήταν να κάνουμε εθνικό τελικό καταρχάς θα έπρεπε ήδη να ξέρουμε τους υποψηφίους. Εδώ δεν έχει συνταχθεί επιτροπή που θα προβεί μετά στην εύρεση του καλλιτέχνη, ενώ άλλες χώρες χώρες διεξάγουν ήδη τα shows τους για την εύρεση του καλλιτέχνη που θα τους εκπροσωπήσει, έχουν αρχίσει ήδη να ανακοινώνουν ονόματα καλλιτεχνών και τραγουδιών για τους εθνικούς τους τελικούς η τουλάχιστον έχουν ξεκαθαρίσει την μέθοδο επιλογής του καλλιτέχνη. Το έχουμε ξαναδεί το σενάριο. Θα βγάλουν τώρα την επιτροπή και τον Ιανουάριο θα έχουμε πάλι ανακοινώσεις για απευθείας ανάθεση και για να δύο άτομα που έχουν υπόψη τους. Όλα πάλι τελευταία στιγμή..

  7. Φετος ειναι η πρωτη φορα που δεν θα δω Γιουροβιζιον, κυριως γιατι δεν το παιρνουμε τοσα χρονια σοβαρα και στελνουμε σαβουρες. Εχει κουρασει η κατασταση με την αναθεση μας, τοσες και τοσες χωρες διοργανωνουν εθνικους τελικους, εμεις ακομα να μαθουμε οτι ετσι εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να βρεις ενα καλο τραγουδι;; Τι την συζηταμε την απευθειας αναθεση, αφου δεν μας βγηκε τοσες φορες;;;

    • Ο Duncan Lawrence πάντως με απευθείας ανάθεση πήγε. Και η Κύπρος με απευθείας ανάθεση έστειλε τη Φουρέιρα και παραλίγο να κερδίσει. Άρα κάπου αλλού είναι το λάθος.

  8. Δεν παει να στειλουν και την Εφη Θωδη. Χεστηκα για τον καλλιτεχνη. Το τραγουδι αν γα…….ργαλαει κανει το μπαμ. Αν ειναι μαπα και Grande να το τραγουδησει θα παει για σουβλακια στου Μπα’ι’ρακταρη στο Μοναστηρακι!!!!

  9. την επιτροπη θα την αποτελει
    1 μοντελο
    1 πανελισταs
    1 πρωην ντιλιβεραs
    και η Μαρια η αφωνη που τραγουδουσε στιs τσιριδεs

  10. Διάβασα σήμερα ότι ΟΥΤΕ ΑΥΤΗΝ την βδομάδα 2/12 – 8/12 θα ανακοινωθεί κάτι για την επιτροπή ή την επιλογή καλλιτέχνη και τραγουδιού! Και μάλλον ούτε σύντομα …Από την νεα χρονιά νομίζω.

    Πάντως ξεχάστε εθνικό τελικό κτλ. Απευθείας ανάθεση θα γίνει…Πως και με τι κριτήρια, θα μα πουν!

    Αντε Καλές Γιορτές παιδιά και καλή νέα χρονιά με υγειά σε όλους μας!

  11. Πολύ άσχημα δείγματα γραφής φέτος για την ΕΡΤ. Εύχομαι τουλάχιστον να μας εκπλήξουν ευχάριστα, έστω και στο παρα πέντε…

    Καλά για εθνικούς τελικούς που μας έλεγαν ότι σκέφτονται, το κατάντησαν το πιο σύντομο ανέκδοτο.

  12. Θέλουν ελληνικο στίχο γιατί πέρυσι το better love που ήταν στα αγγλικά βγήκε 21ο… το 2016 και το 2018 που είχαμε ελληνικά αποκλειστήκαμε όμως… αν είναι πάλι να στείλουμε έναν έλληνα που μονο στους γονείς του έχει δώσει συναυλία και περιμένει ακόμη τα εφέ για την παρουσίαση, θα ψάχνουμε 1-2 βαθμούς στον ημιτελικό

    http://www.agriniotimes.gr/eurovision-2020-megales-allages-e-r-t/

  13. Το ηξερα οτι θα φθασει ο Δεκεμβρης και η Ερτ θα ψαχνεται ακομα. Μονιμως τελευταιοι και καταιδρωμενοι. Η Ελλαδα δεν θα γινει ποτε ενα κανονικο κρατος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ