?? ΤΣΕΧΙΑ: Αποχωρεί ο Jan Bors από το CT και δηλώνει: “Εξαιρετικές οι συμμετοχές φέτος!”

Tο ενδιαφέρον για την Eurovision στην Τσεχία έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα δύο τελευταία χρόνια και οι συμμετοχές που υποβλήθηκαν στην κρατική τηλεόραση της χώρας Česká televize (CT) έφτασαν σε αριθμούς-ρεκόρ! Αυτό το τεράστιο ενδιαφέρον οφείλεται προφανώς στη μεγάλη επιτυχία που είχε η Τσεχία τόσο το 2018 με το τραγούδι «Lie to me» και τον Mikolas Josef που έλαβε την υψηλότερη θέση της χώρας (6η) στην ιστορία της στο διαγωνισμό, όσο και φέτος με το τραγούδι των Lake Malawi “Friend of a friend” που πέρασε άνετα από τον ημιτελικό του και έλαβε την 11η θέση στον μεγάλο τελικό!

Φυσικά, αυτή η μεγάλη επιτυχία της Τσέχικης παρουσίας στη Eurovision δεν μπορεί παρά να οφείλεται και στους ανθρώπους που στελεχώνουν την ομάδα της Eurovision στην Τσέχικη Τηλεόραση. Ένας από αυτούς, που φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο “ευθύνης” για αυτή την επιτυχία, ήταν ο Jan Bors, o Αρχηγός της αποστολής της Τσεχίας (Head of Delegation). Και αναφέρουμε ότι “ήταν” διότι ο Jan ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Τσέχικη Τηλεόραση και επομένως και από τη θέση του Head of Delegation. Μέσα από τη θέση αυτή έφερε νέες προτάσεις στην επιλογή εκπροσώπου στη Eurovision, όπως η διαδικτυακή επιλογή της συμμετοχής και την ενεργό συμμετοχή των fans σε όλες τις χώρες, ενώ σημαντικό αποτέλεσε το άνοιγμά του προς τη μουσική βιομηχανία της χώρας και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που δεν δίστασε να εμπιστευθεί για την εκπροσώπηση στη Eurovision.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του αποχωρεί από το CT μετά από μια 12χρονη πορεία σε αυτό που υπήρξε γεμάτη από ατέλειωτες ώρες δουλειάς και προγραμμάτων που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές. Ευχαρίστησε το CT για όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνοντας ότι δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει νέα πράγματα στη δουλειά του, κάτι που θα κάνει και τώρα, που ξεκινά μια νέα πορεία.

Ο OGAE Greece επικοινώνησε με τον Jan Bors για να τον ευχαριστήσει για τη μέχρι τώρα συνεργασία που είχαμε, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης όσο και για το σωματείο μας και να του ευχηθεί κάθε επιτυχία στα νέα του βήματα. Υπήρξε από τους Heads of Delegation που ανταποκρινόταν πάντα θετικά στα αιτήματά μας για συνεντεύξεις με τους Τσέχους καλλιτέχνες-εκπροσώπους στη Eurovision, για live video από αυτούς προς τα μέλη μας και για πληροφόρηση σχετικά με τις Τσέχικες συμμετοχές.

Και μας ανταπέδωσε τις ευχές ως εξής:

Thank you for your support and hope you will go on as there is a lot of great songs ahead!

Παρά την αποχώρησή του ο ρόλος του μέχρι τώρα στην επιλογή των τραγουδιών μεταξύ των οποίων θα αναδειχθεί αυτό που θα εκπροσωπήσει την Τσεχία στο Ρότερνταμ ήταν ενεργός και καταλυτικός! Αυτό που μας αποκάλυψε ήταν ότι αυτός και η ομάδα του έχουν επιλέξει τις 8 συμμετοχές που θα συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό της Τσεχίας τον Ιανουάριο στην Πράγα και είναι όλες εξαιρετικές!

It will be huge! Song and personal wise, this is done and you will love whichever entry will win!

Αγαπητέ Jan σε ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη και τη συνεργασία! Καλή και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στη νέα σου πορεία! Thank you Jan and wish you all the best for your future plans!

[Φωτογραφία: ESCBubble]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ