“Έφυγε” από κοντά μας η Μαριάννα Τόλη!

Μια δυσάρεστη είδηση μας ήρθε μόλις πριν από λίγα λεπτά για την Μαριάννα Τόλη. Η ιδιαίτερα συμπαθής και αγαπητή τραγουδίστρια και ηθοποιός δυστυχώς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, την οποία έδινε εδώ και αρκετά χρόνια. 

Η μία εκ των εκπροσώπων της χώρας μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977, με το θρυλικό πλέον “Μάθημα Σολφέζ” δυστυχώς από σήμερα, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, βρίσκεται στην γειτονιά των αγγέλων…

Μαριάννα Τόλη 

Η Μαριάννα Τόλη σπούδασε “Ιστορία της Τέχνης” στο Πανεπιστήμιο του Kentucky των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Κλασσικό και Μοντέρνο Χορό στο Λονδίνο.

Στην Ελλάδα ακολούθησε το Κλασικό Τραγούδι και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού. Η υποκριτική της καριέρα ξεκίνησε λαμπρά αφού συμμετείχε στην παράσταση “Λυσιστράτη” στην Επίδαυρο. Η μουσική είχε μπει ήδη στη ζωή της επαγγελματικά αφού είχαν ήδη αρχίσει οι πρώτες δισκογραφικές επιτυχίες, ενώ η ίδια ήταν η… “φωνή” πολλών και επιτυχημένων διαφημίσεων στη τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Το 1977 σε συνεργασία με τον Πασχάλη, την Μπέσσυ Αργυράκη και τον Robert Williams εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision. Η συμμετοχή “Μάθημα Σολφέζ” (Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος / Στίχοι: Σέβη Τηλιακού) κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 5η θέση και να γίνει η πρώτη μεγάλη διάκριση της χώρας μας στο εν λόγω φεστιβάλ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μαριάννα είχε επιμεληθεί τόσο την σκηνική παρουσία όσο και τα ρούχα που φορούσαν και οι τέσσερις τους επί σκηνής.

Η Μαριάννα Τόλη συμμετείχε σε πολλά musicals μεταξύ των οποίων «Άννυ», «Ίρμα» και «Σικάγο». Υπήρξε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Εβίτα», ενώ πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και «Ρόδινα ακρογιάλια» του Ευθύμιου Χατζή.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ το 2005 πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια πρώτη στο έργο του Tennessee Williams «Η κυρία Στόουν». Ήταν άλλωστε γνωστό ότι η ίδια είχε ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά και το παιδικό θέατρο. Στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του MEGA “Στο παρά πέντε”, η Μαριάννα Τόλη είχε υποδυθεί μία δασκάλα δημοτικού για ένα επεισόδιο, ρόλος που την ήθελε για ακόμη μία φορά δίπλα σε μικρά παιδιά.

Για τρία χρόνια είχε δίκη της εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις» ενώ κατά καιρούς μετέφραζε βιβλία και έγραφε στίχους για τα παιδικά έργα που ανέβαζε η ίδια.

Το “Μάθημα Σολφέζ”, που πάντα παραμένει αγαπητό στο Ελληνικό κοινό, ορφάνεψε σήμερα κατά το 1/4 του. Στα σίγουρα όμως, η μουσική και η φωνή της Μαριάννας θα μας θυμίζει πάντα μια…. γλυκιά ζάλη!

Η οικογένεια του OGAE Greece εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια, τους συνεργάτες και τους φίλους της αγαπημένης τραγουδίστριας και ηθοποιού. 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μπορω να το πιστεψω οτι εφυγε η Μαριαννα Τολη καλο της ταξιδι δεν θα την ξεχασουμε ποτε

  2. Καλό ταξίδι Μαριάννα. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα σου. Τα αγαπημένο μας ”Μάθημα Σολφέζ” έγινε πιο φτωχό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ