ΣΕΡΒΙΑ: Ξεπέρασαν τις 100 οι υποψήφιες συμμετοχές για τον εθνικό τελικό!

Φωτογραφία: eurovision.tv

Λιγότερο από δυο μήνες έχουν μείνει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των υποψήφιων συμμετοχών για τον εθνικό τελικό που πρόκειται να διοργανώσει η Σερβία. Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του RTS Entertainment, Olivera Kovačević, μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 100. Πιο συγκεκριμένα σε μια συνέντευξή της στην εκπομπή “Dnevnik” δήλωσε:

Θέλουμε όσες περισσότερες αιτήσεις είναι δυνατόν ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμς τις καλύτερες συνθέσεις.

Είναι εμφανές ότι το κρατικό κανάλι της Σερβίας, RTS, θέλει να πραγματοποιήσει έναν εθνικό τελικό με υψηλό μουσικό επίπεδο καθώς οι υποψήφιες συμμετοχές θα αξιολογηθούν πρώτα από μια επιτροπή η οποία θα εξετάσει όχι μόνο τη σύνθεση αλλά και τις φωνητικές ικανότητες του καλλιτέχνη. Η Olivera Kovačević πρόσθεσε λέγοντας ότι:

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε ένα καλό τραγούδι και έναν εκπρόσωπο ο οποίος μπορεί να τραγουδήσει αυτό το τραγούδι καλά. Ξέρετε ήδη το πόσο αυστηρή ειναι η κριτική επιτροπή επειδή η κριτική επιτροπή είναι πάντα το μεγαλύτερό μας πρόβλημα και πως αξιολογούν όχι μόνο την ερμηνεία αλλά κυρίως τις φωνητικές ικανότητες των ερμηνευτών.

Ο τελικός αριθμός των συμμετοχών για τον εθνικό τελικό θα διαμορφωθεί ανάλογα με το επίπεδο των τραγουδιών που θα κατατεθούν μέχρι το τέλος της υποβολής των συμμετοχών η οποία έχει οριστεί τη 1η Δεκέμβρη. Ο επικρατέστερος αριθμός είναι 30 ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο οι συμμετοχές να μειωθούν στις 24 ή ακόμη και να αυξηθούν στις 34.

Η ιστορία της Σερβίας στη Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 13
  • Πρώτη συμμετοχή: 2007 (“Molitva” – Marija Šerifović / 1η)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 10
  • Νίκες: 1
  • Χειρότερη θέση: 11η στον Ημιτελικό (2013 – “Ljubav je svuda” – Moje 3)
  • Περσινή συμμετοχή: “Loco Loco” – Hurricane/15η στον Tελικό

Πηγή: rts.rs

Ποιοι καλλιτέχνες θα θέλατε να λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό της Σερβίας;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Σερβίας στη Eurovision 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ