ΠΟΛΩΝΙΑ: Αλλαγή στον τρόπο επιλογής της συμμετοχής για τη Eurovision 2022;

Το TVP, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας φέρεται να εξετάζει αλλαγές στον τρόπο επιλογής της συμμετοχής για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί το 2022 στην Ιταλία μετά τη νίκη των Måneskin τον περασμένο Μάιο.

Η Πολωνία φέτος εκπροσωπήθηκε στο Ρότερνταμ από το Rafał Brzozowski με το τραγούδι “The Ride“, τερματίζοντας στην 14η θέση του ημιτελικού με 35 βαθμούς. Θυμίζουμε ότι ο Rafał επιλέχτηκε εσωτερικά από τους ιθύνοντες του TVP, οι οποίοι επέλεξαν να αντικαταστήσουν την Alicja Szemplińska, η οποία μετά τη νίκη της στο Szansa na Sukces – Eurowizja 2020, θα εκπροσωπούσε τη χώρα το 2020, αν η πανδημία του covid-19 δεν ακύρωνε το διαγωνισμό εκείνης της χρονιάς.

Παρέμβαση από την Ένωση Πολωνών μουσικών

Η Ένωση Πολωνών μουσικών απέστειλε τον Απρίλιο, μετά την επιλογή του Rafał ως εκπροσώπου της χώρας, γράμμα παρέμβασης προς το TVP για τον τρόπο επιλογής. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας, προσπέρασε τους Πολωνούς δημιουργούς αναζητώντας τη συμμετοχή της χώρας στο εξωτερικό. Το ” The Ride” αρχικά προοριζόταν για το Melodifestivalen πριν καταλήξει στα χέρια του Rafał.

Ποια είναι τα έως τώρα δεδομένα

Ο  Jacek Kurski, πρόεδρος του TVP, απάντησε στην επιστολή αυτή ζητώντας από την Ένωση να αποστείλει δεκαπέντε τραγούδια για το διαγωνισμό της Eurovision του 2022 έως το τέλος του έτους. Με τη σειρά της, η Ένωση κατηγόρησε το TVP πως δεν εκπληρώνει το σκοπό της προώθησης του πολιτισμού της χώρας στο εξωτερικό, ενώ ζήτησε ευθέως τη διεξαγωγή εθνικού τελικού για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Την τελευταία φορά που η Πολωνία διεξήγαγε εθνικό τελικό για την ανάδειξη της συμμετοχής της (εκπρόσωπος και τραγούδι) στη Eurovision, ήταν το 2018 όταν νικητές στο Krajowe Eliminacje 2018 αναδείχτηκαν οι Gromee feat. Lukas Meijer με το τραγούδι Light Me Up. Στο διαγωνισμό εκείνης της χρονιάς τερμάτισαν στην 14η θέση με 81 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Πολωνίας στη Eurovision 2022!

[πηγή: eurowizja.org]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ