Και η Amanda Tenfjord υποψήφια για τη Eurovision 2022!

Το παζλ των υποψηφιοτήτων για την Ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision 2022 σιγά σιγά ολοκληρώνεται… Η πρόταση για την Amanda Tenfjord (Αμάντα Γεωργιάδη), της ομογενούς από τη Νορβηγία, κατατέθηκε στην ΕΡΤ και έτσι η νεαρή, ταλαντούχα καλλιτέχνιδα θα είναι υποψήφια για την προσεχή Eurovision, όπως κι αναμενόταν.

Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της ΕΡΤ, και αποτελείται από ένα τραγούδι. Η 24χρονη Amanda ερμηνεύει ένα δυναμικό μελωδικό κομμάτι που έγραψε η ίδια και είναι γεμάτο συναίσθημα, καθώς προέρχεται από ένα δυνατό γεγονός που συνέβη στη ζωή της, το χωρισμό της μετά από μια μακροχρόνια σχέση.

Στην παραγωγή του τραγουδιού βρίσκουμε το Νορβηγό παραγωγό Bjørn Helge Gammelsæter, που “έκτισε” το τραγούδι πάνω στη μοναδική χροιά της φωνής της Amanda. Τη σκηνοθετική επιμέλεια θα αναλάβει ο αγαπητός Φωκάς Ευαγγελινός, εφόσον επιλεγεί η Amanda, και τη σκηνοθεσία του video clip ο γνωστός από τη συμμετοχή και της Stefania Κώστα Καρύδας.

Ποια είναι η Amanda Tenfjord

Η 24χρονή Αμάντα Γεωργιάδη έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία συνεχίζει να επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, καθώς η οικογένεια
της διατηρεί σπίτι στην περιοχή. Στην ηλικία των 3, οι γονείς της αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στην μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών η Αμάντα ξεκινάει μαθήματα πιάνου και ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της
ξεκινάει σπουδές στην ιατρική, ενώ ταυτόχρονα παίρνει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ. Εκεί είναι που την ανακαλύπτει και η δισκογραφική εταιρία “Propeller Records”.

Amanda Tenfjord Eurovision 2022 Greece
Πηγή φωτογραφίας: Amanda Tenfjord/Fecebook/ Hamed Naseri

Κυκλοφορεί τον πρώτο της EP, “First impression” με το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, από την πόλη από την οποία μεγάλωσε και αποσπά εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιλαμβάνει το τραγούδι “Then I fell in love” το οποίο και γνωρίζει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για πάνω από 20 εβδομάδες στο επίσημο τοπ 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το Netflix συμπεριλαμβάνει το τραγούδι της “Troubled Water” στην σειρά “Spinning out”.

Η Αμάντα Γεωργιάδη έχει κατά καιρούς εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το “Lindmo” το δημοφιλέστερο talk show του κρατικού NRK μέχρι το χιουμοριστικό “p3aksjone”. Έχει επίσης εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το “Reeperbahn Festival” στο Βερολίνο , το “Iceland Airwaves” στο Ρέικιαβικ, το “The Great Escape” στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το “Eurosonic” στην Ολλανδία. Το 2020 ανακοινώθηκε ότι η Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το “Roskilde” , το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Το 2017 της απονεμήθηκε ένα από τα “role model awards” στο by:Larm, το σημαντικότερο φεστιβάλ και συνέδριο νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

 

 

 

Μείνετε συντονισμένοι σταθερά στο ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις της Ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2022!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ