EUROVISION 2018

Α΄ Ημιτελικός Β΄ Ημιτελικός Τελικός
Τρίτη 8 Μαΐου 2018
Πέμπτη 10 Μαΐου 2018
Σάββατο 12 Μαΐου 2018
Α΄ Μέρος: Α΄ Μέρος:
     
1.  Αζερμπαϊτζάν 1.  Νορβηγία 1.  ukraineΟυκρανία
2.  Ισλανδία 2.  Ρουμανία 2.  spainΙσπανία
3.  Αλβανία 3.  Σερβία 3.  Σλοβενία
4.  Βέλγιο 4.  Άγιος Μαρίνος 4.  Λιθουανία
5.  Τσεχία 5.  Δανία 5.  Αυστρία
6.  Λιθουανία 6.  Ρωσία 6.  Εσθονία
7.  Ισραήλ 7.  Μολδαβία 7.  Νορβηγία
8.  Λευκορωσία 8.  Ολλανδία 8.  Πορτογαλία
9.  Εσθονία 9.  Αυστραλία 9.  unitedkingdomΗνωμένο Βασίλειο 
10.Βουλγαρία   10. Σερβία
    11. germanyΓερμανία 
 Β΄ Μέρος: Β΄ Μέρος: 12. Αλβανία 
    13. franceΓαλλία 
11. Π.Γ.Δ.Μ. 10. Γεωργία 14. Τσεχία
12. Κροατία 11. Πολωνία 15. Δανία
13. Αυστρία 12. Μάλτα 16. Αυστραλία 
14. Ελλάδα 13Ουγγαρία
17. Φινλανδία 
15. Φινλανδία 14. Λετονία 18. Βουλγαρία 
16. Αρμενία 15. Σουηδία 19. Μολδαβία 
17. Ελβετία 16. Μαυροβούνιο 20. Σουηδία 
18. Ιρλανδία 17. Σλοβενία  21. Ουγγαρία
19. Κύπρος 18. ukraineΟυκρανία 22. Ισραήλ 
23. Ολλανδία
24. Ιρλανδία
25. Κύπρος
26. italyΙταλία

Στην σελίδα μας αυτή, θα βρείτε πληροφορίες (παραπάνω link) για τις συμμετοχές  των χωρών, που θα διαγωνιστούν στην Eurovision 2018. Μπορείτε να διαβάσετε τα βιογραφικά των καλλιτεχνών, να δείτε τα επίσημα βίντεο των τραγουδιών, να διαβάσετε τους στίχους αυτών σε original μορφή, αλλά και σε ελληνική μετάφραση. Στον Α΄ και Β΄ ημιτελικό, οι χώρες αναρτώνται σύμφωνα με την  ακριβή σειρά εμφάνισης τους, η οποία αποφασίστηκε από τους παραγωγούς του RTP, μετά από κλήρωση που προηγήθηκε. Η σειρά του μεγάλου τελικού, προέκυψε ύστερα από πρόταση της παραγωγής, συγκεκριμένα του Christer Björkman και μετά από έγκριση της EBU.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε πότε και που θα πραγματοποιηθούν τα διάφορα event, που θα  λάβουν χώρα κατά την διάρκεια της Eurovision 2018. Για όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Λισαβόνα, αναφέρονται  βασικές πληροφορίες για τις μετακινήσεις προς τα σχετικά event. 

Για το σλόγκαν, τις παρουσιάστριες και τα λογότυπα της Eurovision 2018, μπορείτε να διαβάσετε  εδώ.

ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROVISION 2018

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision 2018, θα πραγματοποιηθεί στην Altice Arena (πρώην MEO), της οποίας την ακριβή τοποθεσία, μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη.

Στην Altice Arena μπορείτε να μεταβείτε, κάνοντας χρήση της κόκκινης γραμμής του μετρό. Η πλησιέστερη στάση ονομάζεται Oriente. Διαβάστε περισσότερα, για τους τρόπους μετακίνησης στην Altice Arena, εδώ.

To  στάδιο πολλαπλών χρήσεων Altice, κατασκευάστηκε το 1998 για τις ανάγκες Διεθνούς έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κλειστά γήπεδα της Ευρώπης και έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 20000 άτομα. Στις εγκαταστάσεις του, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμα σημαντικά αθλητικά γεγονότα και εκδηλώσεις όπως ποδόσφαιρο, wrestling τα MTV Europe Music Awards 2005 κ.α.

 

Η ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ EUROVISION 2018

Η σκηνή της Eurovision 2018 είναι εμπνευσμένη από την ιστορία και την παράδοση της Πορτογαλίας, θυμίζει  τον σκελετό ενός πλοίου και σχεδιάστηκε από τον Florian Wieder. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο εδώ.

Την Altice Arena  (ΜΕΟ) μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη της google. Για την πλοήγησή σας στον χάρτη από φορητή συσκευή (κινητό, tablet), χρησιμοποιείστε δύο δάχτυλα στην οθόνη αφής. Για την πλοήγησή σας από laptop, desktop,  χρησιμοποιείστε το ποντίκι (επιπλέον συνδυασμός με ctrl αλλαγή διαστάσεων). 

 

EUROVISION VILLAGE

To Eurovision Village, με ημερομηνία έναρξης   04/05/2018, θα  αποτελεί την ανοικτή περιοχή για το κοινό, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, όπως συναυλίες καλλιτεχνών, Djs, αλλά και η δημόσια προβολή των ημιτελικών και τελικού της Eurovision 2018. Στον χώρο αυτό, θα δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής σε διάφορα παιχνίδια και διαγωνισμούς , όπως επίσης και η δυνατότητα απόκτησης αναμνηστικών. Το Eurovision Village, θα βρίσκεται στην Praça do Comércio (πλατεία εμπορίου) της Λισαβόνας, γνωστή και ως Terreiro do Paço. Η πλατεία αυτή, αποτελεί την μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας, όπου στο πάνω μέρος της βρίσκεται η Θριαμβευτική αψίδα της Rua Augusta και από κάτω της, ο μεγαλύτερος ποταμός της Ιβηρικής χερσονήσου, Τάγος. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει μεγαλοπρεπώς το άγαλμα του Βασιλιά José.

Στην Praça do Comércio μπορείτε να μεταβείτε μεταξύ άλλων τρόπων, κάνοντας χρήση της μπλε γραμμής του μετρό. Η πλησιέστερη στάση ονομάζεται Terreiro do PaçoΤην πλατεία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη, κάνοντας πλοήγηση όπως ακριβώς περιγράφεται για τον προηγούμενο.

 

EUROCLUB – EURO FAN CAFE

Το Euro Club αποτελεί χώρο διασκέδασης και διοργάνωσης διαφόρων πάρτι. Στον χώρο αυτό πραγματοποιούνται και τα επίσημα πάρτι των συμμετοχών. Το Euro Club θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Eurovillage με ημερομηνία έναρξης λειτουργίας στις 04/05/2018. Θα είναι ανοιχτό όλη τη νύχτα και σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, θα είναι προσβάσιμο μόνο σε διαπιστευμένους φανς και δημοσιογράφους. Κατά το παρελθόν πρόσβαση στο Euro Club, είχε δοθεί σε μέλη του OGAE, όπως επίσης και η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από το κοινό, επιλογές όπου τουλάχιστον προς το παρόν, δεν διακρίνουμε στον ορίζοντα. Το Euro club αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Club Lust in Rio στην περιοχή Cais do Sodré και στην πορεία ακυρώθηκεΓια το Euro Fan Café, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

RED CARPET  – ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η εκδήλωση για το κόκκινο χαλί (μπλε χαλί όπως το ονόμασαν οι Πορτογάλοι), θα πραγματοποιηθεί 6 Μαΐου 2018, στο Μουσείο Τέχνης Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας (MAAT). Στην εκδήλωση αυτή όλοι οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάζονται στον τύπο, το κοινό και  τους φαν.

Στο MAAT  (Museum Art Architecture Technology) μπορείτε  να μεταβείτε με  τα λεωφορεία,  728, 714, 727, 729, 751, το Tram 15 και με το τρένο στην στάση Belém. Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αμέσως μετά το κόκκινο χαλί, στο Electricity Museum (μουσείο ηλεκτρισμού) της Λισαβόνας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της Eurovision 2018. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά, θα δοθούν στην πορεία.

Από την ομάδα του OGAE Greece… All Aboard!