Μια βραδιά με την Ευρυδίκη!

Εδώ και περίπου ένα μήνα, η Ευρυδίκη (Κύπρος ’92, ’94, ’07) ομορφαίνει τις Παρασκευές στην πολή μας με τις μουσικές της παραστάσεις στον Σταυρό του Νότου Plus και εκλεκτούς καλεσμένους. Ο OGAE Greece ήταν φυσικά εκεί!

Από τις 7 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή έως και τις 18 Νοεμβρίου, η Ευρυδίκη «στήνει» τις δικές τις μουσικές παραστάσεις, διαφορετικές κάθε εβδομάδα, αφού έχει και από έναν διαφορετικό καλεσμένο μαζί της στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus. Στη χθεσινή παράσταση, στη σκηνή τη συνόδευσε ο πρώην συνεργάτης (και σύζυγος) της Γιώργος Θεοφάνους, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Αρχίζοντας με τραγούδια από τον νέο της δίσκο «Ονειρεύομαι ακόμα… μαμά» που μόλις κυκλοφόρησε, η γνωστή Κύπρια ερμηνεύτρια κάνει ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τη δισκογραφία της που τόσο αγαπήθηκε, στις περισσότερες από δύο δεκαετίες που βρίσκεται στο χώρο.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος στη σκηνή ανέβηκε ο Γιώργος Θεοφάνους ο δημιουργός που είναι υπεύθυνος για τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ευρυδίκης και τη συνόδευσε στο πιάνο στις περισσότερες από αυτές. Τέρμα, Πυξίδα, Το μόνο που θυμάμαι, Κάνε πως μ’αγαπάς, Πόσο λίγο με ξέρεις, Μίσησέ με, Ζηλιάρης Ουρανός, Φοβάμαι είναι μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν, ενώ δεν έλειψαν και τραγούδια που έδωσε ο Θεοφάνους σε άλλους τραγουδιστές όπως των Αντώνη Ρέμου, Πασχάλη Τερζή και Χρήστου Δάντη, αλλά όπως αποκάλυψε στη σκηνή, τα έγραψε για εκείνη.

Την ίδια ημέρα ο γιός τους Άγγελος είχε γενέθλια και γι’αυτό οι γονείς του ερμήνευσαν το “Τραγούδι του Άγγελου και του Αλέξανδρου” που περιλαμβάνεται στον δίσκο “Πες το μου αυτό” του 1997 και είναι αφιερωμένο σε αυτόν.

Λιγο πριν τελειώσει το πρόγραμμα, στη σκηνή ανέβηκε ο ανερχόμενος Κύπριος τραγουδιστής Γιώργος Παπαδόπουλος με τον οποίο η Ευρυδίκη τραγουδάει ένα ντουέτο στον τελευταίο της δίσκο.

Η Ευρυδίκη δεν παρέλειψε μέσα στο πρόγραμμά της να εντάξει και τις τρεις συμμετοχές της στη Eurovision με τις οποίες εκπροσώπησε την πατρίδα της την Κύπρο, Ταιριάζουμε (1992), Είμαι Άνθρωπος κι Εγώ (1994) και Comme Ci, Comme ça (2007). Μάλιστα στο Ταιριάζουμε μιμήθηκε τις χαρακτηριστικές κινήσεις που έκανε στη σκηνή του Malmö.

Την επόμενη εβδομάδα (11.11) μαζί της θα βρίσκονται οι Γιάννης Σαββιδάκης (Κύπρος 1989) και Salina και στις 18.11 θα τη συνοδεύσει ο Δημήτρης Κοργιαλάς με τον οποίο συμμετείχε στο διαγωνισμό του Ελσίνκι. Τις προηγούμενες εβδομάδες μαζί της τραγούδησαν οι Αντώνης Βαρδής, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Αλουπογιάννης, Πένυ Ραμαντάνη (των Όναρ), Ευσταθία, και Κώστας Τουρνάς (NF ’80).

 

Αλέξανδρος Λιάπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ