Στόχος επίθεσης hackers κομβικές ιστοσελίδες για την Eurovision

Στόχος κυρβενοεπίθεσης έχουν γίνει από σήμερα το πρωί δημοφιλείς και κομβικές ιστοσελίδες προώθησης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, από αγνώστους μέχρι τώρα hackers.

Πρόκειται για τις ιστοσελίδες esctoday.com, την πλέον δημοφιλή ανεπίσημη ιστοσελίδα για την Eurovision, που χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή επισκεψιμότητα, καθώς και εγκυρότητα των ειδήσεων που δημοσιεύει, αλλά και τις ιστοσελίδες eurovision.az – την επίσημη ιστοσελίδα των Αζέρων διοργανωτών για τον διαγωνισμό-  και eurovisionaz.com, μια ανεπίσημη ιστοσελίδα Αζέρων fans της Eurovision.

 

Αυτή ήταν η φωτογραφία που έβλεπαν οι επισκέπτες του esctoday.com σήμερα το πρωί. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ανακοίνωσαν το γεγονός της επίθεσης των hackers μέσω της σελίδας του esctoday.com στο facebook, ενώ προσπαθούν επί του παρόντος να την επαναφέρουν στην κανονική της λειτουργία, οπότε και θα εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κυβερνοεπίθεσης. Μέχρι τότε η ροή της μετάδοσης των προβών και των νέων από το Baku θα γίνεται μέσω του facebook.

Αυτή τη στιγμή εκτός λειτουργίας βρίσκονται και οι άλλες δύο ιστοσελίδες με έδρα τη διοργανώτρια χώρα. Με το παρακάτω μήνυμα έκανε γνωστή την επίθεση η μία από τις δύο εν λόγω ιστοσελίδες στους επισκέπτες της:

Eurovisionaz.com website has been hacked again, right now website is down… we are sorry for the inconvenience.

Η είδηση έχει διαδοθεί και αναρτηθεί   σε πολλές άλλες σχετικές ιστοσελίδες, ενώ για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση ή ανακοίνωση από την EBU.

[UPDATE] Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης και στη λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του διαγωνισμού Eurovision.tv, που τώρα λειτουργεί κανονικά, ενώ η ιστοσελίδα esckaz.com ανακοίνωσε επίσης πως δέχτηκε επίθεση hackers και δημοσίευσε σχετικό μήνυμα. Σύμφωνα με αυτό, τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν ανέφεραν πως την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η οργάνωση “Azerbaijan Fedayeen Resistance Group”, η οποία εναντιώνεται στην ομαλή διεξαγωγή της Eurovision στη χώρα.

Βασίλης Τερζόπουλος

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. enpolemh zonh exei katanthsh fetos o diagonhsmos autoi h ebu ekane thn megalhterh patata pou 8a mporouse na kanei :/ kala na pa8h as edhne thn diorganosh sthn souidia ………. !!!!!!!!!

  2. Kαλα να παθει η EBU!!! Δεν πειραζει υπομονη και του χρονου στην Σουηδια!! Αυτο το κωλοκρατος-προτεκτορατο της Τουρκιας δεν προκειται να ξαναδει πρωτια!!!

    • Να θυμίσω οτι έχουμε διαγωνισμό και οτι η Σουηδία δεν έχει βραβευτεί ακόμα και δεν είναι τραγούδι αλλά σόου!Είναι πολύ σπαστικό που ξέρετε όλοι ποιός θα το πάρει!Ηρεμήστε λίγο!Το Αζερμπαιτζάν είναι όντως μία ανύπαρκτη χώρα χωρίς ιστορία και πολιτισμό αλλά συμμετέχει γιατί έτσι είναι οι κανόνες!Και μέχρι στιγμής η οργάνωση είναι άψογη! Όχι όπως η ”Ευρωπαική” Γερμανία που μας θύμισε 1960 με τα μικρόφωνα!Αυτό δε σας πείραξε ε;

  3. Aυτά γίνονται όταν η EBU δέχεται χώρες με δικτατορία και διεθνείς καταδίκες για καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως το Αζερμπαιτζάν και η Λευκορωσία. Δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα και τη νοοτροπία της Ευρώπης το Αζερμπαιτζάν, ας το καταλάβουμε.

  4. Κάτι ήξεραν που φοβόταν η EBU για την eurovision εκεί..Τι μια σαπίζουν του βέλγους δημοσιογράφους την άλλη κάνουν επίθεση στις σελίδες τις eurovision…Δεν είναι τυχαίο που τα θεωρούμε τριτοκοσμικά αυτά τα κράτη από πλευράς καταστάσεων και συμπεριφορών…
    Έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας στο ESCtoday.com!!!
    Ευρώπη και πάλι ευρώπη…!!!!

    • ”Ευρώπη”;;Άσ’την αυτή τη λέξη μέρες που ναι!Όπως η Γερμανία πέρυσι ας πούμε που είχε τα τοπ συστήματα(ειδικά στους ημιτελικούς!Ούτε το 1960 έτσι!).Και που ακουγόντουσαν σαν τα σκυλιά τα ουυ όταν ανταλάσσαμε δωδεκάρια εμείς με την Κύπρο και οι Βαλκάνιοι!Όταν όμως έδωσε 12 στην Αυστρία τότε…..χειροκροτήματα!Ούτε στο Βελιγράδι που μέχρι χτες έβρεχε βόμβες δεν υπήρχε τέτοιος κανιβαλισμός στη δημοκρατική γνώμη των ανθρώπων!

  5. ΒΡΕ ΑΝΔΩΝΙΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ? ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΛΕΧΤΗΚΑΝΕ ΟΙ 2 ΑΝΔΩΝΙΕΣ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Σ’ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ EBU ΠΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟς ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΑΖΕΡΙΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟς ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΡΟς Ή ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ? ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ. ΑΝΤΕ ΚΥΠΡΟΣ, ΚΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΑΚΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΜΜΙΑΣ EUROVISION, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ !!!

  6. vre kapoioi mafiozoi azeroi apeilhsan oti 8a valoyn vomva thn wra pou 8a ginetai h eurovision!!!!gt lene oti den 8a afhsoun sth xwra poy xy8hke aima mousoulmanwn na ginei h esc kai ma apokalesan kai oloys oti eimaste gay akoma kai tousdiorganwtes tous eurofans kai tous symmetexontes!!!epishs eipane oti h esc einai diavolikh!!!paidia einai apofasismenoi na to kanoun kai fovamai poly mhn exoume kamia tragwdia!!!

  7. Μόλις διάβασα οτι 1 Αζέρος ταξιτζής έδειρε 2 Βέλγους δημοσιογράφους που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.Ο λόγος είναι οτι τους ζήτησε 1 εξωφρενικό ποσό για μία κούρσα και αρνήθηκαν να το πληρώσουν.

  8. Ποποπο αυτο που είπε ο never forget εγώ αρχίζω να φοβάμαι αν και δε κατάλαβα καλα τι έκαναν εκει και αν μπορεί ας μου εξηγήσει κάποιος χίλια ευχαριστω

  9. Παιδια αυτα ειναι εντελως τραγικα,βεβαια σχεδον καθε χρονο γινονται απειλες για βομβιστικες επιθεσεις,αλλα φετος ειναι σε μουσουλμανικο εδαφος,και αυτοι οι τρελοι της οργανωσης που τα λενε τα πιστευουν και ειναι φανατισμενοι…!Γενικα πολυ επεισοδιακη η διοργανωση φετος,σκυλια σκοτωθηκαν,ανθρωποι ξεσπιτωθηκαν,δημοσιογραφοι χτυπηθηκαν,ο Θεος να βαλει το χερι του!

  10. Ας μη γίνει τίποτα τραγικό με την ελευθερία μας και όλους φυσικά και δηλαδή αυτοι με τη βόμβα είναι αποφασισμένοι ;;;;

    • Δεν εχουν ξανακουστει…ελα ενταξει,μην κανουμε αρνητικες σκεψεις!Ολα καλα θα πανε! 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ